Gönderen Konu: Dutasterid  (Okunma sayısı 536 defa)

Edgar X

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
Ynt: Dutasterid
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2026, 02:39:33 »
Hayır saç ekimi sonrası kullanılan bir ilaç değil daha çok finasterid gibi dht yi baskılayarak saç dökülmesini durdurmak amacıyla kullanılan bir antiandrojen .forumun tedavi bölümünde ki ilgili konulara gözatsan iyi olur.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2026, 12:09:10 »
Dutasteride tıpkı küçük kardeşi finasteride gibi DHT baskılar. Dut 0.5mg %90 baskılar, finasteride 1mg ile %70 civarı baskılar.
Dutasteride 5-alfa redüktaz enziminin hep 1'ini hem de tip 2'sini baskılar, finasteride sadece tip 2'yi baskılar.
Dutasteride'in yarı ömrü yanlış hatırlamıyorsam 4-5 hafta, finasteride'in ise 5-8 saat arası.

Yani özetle daha potent bir ilaç. DHT'yi daha çok baskılıyor. Finasteride'e göre yan etki oranı yaklaşık 2 kat daha yüksek.

Elbette saça faydası muazzam. Finasteride'de doz arttırma seçeneği yok ama dutasteride'de var. Günlük 2.5mg'a kadar çıkılabiliyor, bu da serum DHT'sini %99 baskılarken kafadaki DHT'yi %80 baskılıyor. Bu dozla kel kalmak neredeyse imkânsız. Ben de Clavicular kullanınca öğrendim 2.5mg dutasteride'i.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2026, 13:02:01 »
Kardeş sakin doktora danışmadan kullanma. Cinsel yönden ciddi yan etkileri var meme büyümesi felan yapıyor jinekomosti mi diyorlar ne diyorlar kadın memesi gibi birşeyler oluyor finasteridden daha ağır diye biliyorum yan etkileri doktora danışmadan kullanma sakin

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2026, 13:03:47 »
Doğru dutasteride ağır bir ilaç katılıyorum
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2026, 15:39:15 »
Dudasterid erkek tipi saç dökülmesi için kullanımı fda onayı olmayan bir ilaç dolayısıyla çoğu iletimizde dudas değil fin öneriyoruz . Genelde forumda ön tarftaki yani frontal bölgedeki dökülmelere çare bulamayan arkadaşlarımız tarafından tercih edliliyor .Ben şahsen direk kullanımını önermiyorum .Finasterid kadar masum olmayabilir . ve ayrıca finasterid gibi dene gör ve kullanıp kullanmamaya yan etkilere göre karar ver felsefesine  biraz ters bir tedavi yöntemi çünkü yarılanma ömrü çok uzun.
Global Moderator

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2026, 15:58:27 »
Ben şahsen ekim yaptırırsam ve bir gün çoluk çocuğa karışabilirsem topical dutasteride geçebilirdim. Sebepleri :

1) Ekimden sonra saç kaybı lüksün yok artık kesin stabilizasyon gerekiyor.
2) Yarı ömrü uzun olduğu için çocuk düşünenlerin fin'e göre önce bırakmaları gerekiyor dut'u. Bir de topical 5-ARI'lar hamilelik planlayanlar için uygun değil.

Ama burada varsa bu koşullara uyan topical dutasteride ile ilgili güzel deneyimler görüyorum muhtelif yerlerde doktor kontrolünde değerlendirebilir özellikle fin'den yan etki almadıysa.

« Son Düzenleme: 21 Haziran 2026, 16:10:20 Gönderen: Hintel »
  • Yaşınız 30

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2026, 16:10:51 »
dudasteridn molekül boyutu çok büyük olduğu için çoğu topikal solüsyon onun saç derisinden geçmesine izin vermiyor dostum bunun için iyi bir çözücü ve taşıyıcı lazım ama bunu henüz yapanını görmedim .bir ara forumda yabancı bir siteden bunun solüsyonunu alan çoktu ama çoğu işe yaramadı .işe yarayanların çoğu ise plasebo öyle aman aman sonuçlar değil .sanırım anagen diye bir firmaydı yanlışta hatırlayabilirim ,en meşhuru buydu oda pek işe yaradığı söylenemez.
Global Moderator

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2026, 16:28:01 »
dudasteridn molekül boyutu çok büyük olduğu için çoğu topikal solüsyon onun saç derisinden geçmesine izin vermiyor dostum bunun için iyi bir çözücü ve taşıyıcı lazım ama bunu henüz yapanını görmedim .bir ara forumda yabancı bir siteden bunun solüsyonunu alan çoktu ama çoğu işe yaramadı .işe yarayanların çoğu ise plasebo öyle aman aman sonuçlar değil .sanırım anagen diye bir firmaydı yanlışta hatırlayabilirim ,en meşhuru buydu oda pek işe yaradığı söylenemez.
birde deri altına geçen şeylerin yan etki yaratmama etkısı yok oralde  topikalde kana illa karışır bu topikalde yan etkisiz diye bişey yok ve dutasterid topkikal piayasada  kullanan baya gördüm hintel
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2026, 21:19:18 »
Kardeş sakin doktora danışmadan kullanma. Cinsel yönden ciddi yan etkileri var meme büyümesi felan yapıyor jinekomosti mi diyorlar ne diyorlar kadın memesi gibi birşeyler oluyor finasteridden daha ağır diye biliyorum yan etkileri doktora danışmadan kullanma sakin
Doktora danışmadan kullanmam da birkaç kişi önerdi hatta tepe noktası ekimi tutmayan bir kişi 2. Ekimde onu kullandım dökülmedi dedi

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2026, 21:21:41 »
Dudasterid erkek tipi saç dökülmesi için kullanımı fda onayı olmayan bir ilaç dolayısıyla çoğu iletimizde dudas değil fin öneriyoruz . Genelde forumda ön tarftaki yani frontal bölgedeki dökülmelere çare bulamayan arkadaşlarımız tarafından tercih edliliyor .Ben şahsen direk kullanımını önermiyorum .Finasterid kadar masum olmayabilir . ve ayrıca finasterid gibi dene gör ve kullanıp kullanmamaya yan etkilere göre karar ver felsefesine  biraz ters bir tedavi yöntemi çünkü yarılanma ömrü çok uzun.
O zaman bunun yan etkileri bırakınca geçmeyen kalıcı hasar bırakan türden mi demek oluyor. Artık o dereceye geldim ki böbreğini sat deseler satarım yediğimden içtiğimden zevk almıyorum çoğu zaman iştahta kalmadı da. Her aynaya baktığımda kendimden nefret etmekten bıktım artık

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2026, 21:45:12 »
Yan etki olasılığı finasteride için söylüyorum %2-4 arası. Yan etki görmen durumunda ilacı bıraktığında geçecektir. Çok nadir durumlarda geçmediği iddia ediliyor (post finasteride sendromu deniyor ama hiçbir sağlık örgütü tanımıyor bildiğim kadarıyla)
Dutasteride boşver başlayacaksan finasteride başla git bir doktora benim yaptığım gibi derdini anlat potansiyel yan etkilerin farkında olduğunu söyle test isterse yaptır ve başla.
  • Yaşınız 30

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2026, 06:32:59 »
Yan etki olasılığı finasteride için söylüyorum %2-4 arası. Yan etki görmen durumunda ilacı bıraktığında geçecektir. Çok nadir durumlarda geçmediği iddia ediliyor (post finasteride sendromu deniyor ama hiçbir sağlık örgütü tanımıyor bildiğim kadarıyla)
Dutasteride boşver başlayacaksan finasteride başla git bir doktora benim yaptığım gibi derdini anlat potansiyel yan etkilerin farkında olduğunu söyle test isterse yaptır ve başla.
Fin saç ekimi sonrasında kullanılıyor mu ya da ekime gerek kalmayacak kadar fark gösteriyor mu

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 22 Haziran 2026, 07:17:26 »
Saç tesavisinde kullanacağın tüm medikal tedaviler (fin, dut, min, prp) ömürlük çünkü saç dökülmesi ömürlük.
Bu yüzden saç ekimine beklemene gerek yok ne kadar erken başlarsan o kadar iyi.

Fin o alanı kapatmaz elbette. 5 yıl önce başlasan ama bu noktada büyük ihtimalle olmazdın.
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram