Gönderen Konu: 19 yaşında Finasterid Kullanmayı Düşünüyorum  (Okunma sayısı 656 defa)

Kaplan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
19 yaşında Finasterid Kullanmayı Düşünüyorum
« : 22 Haziran 2026, 17:41:13 »
19 yaşındayım, son iki yıldır saçlarım çok seyreldi normalde çok önemsemiyordum ancak psikolojimi etkilemeye başladı ve ben de finasterid kullanmayı düşündüm. Sizce kullanmalı mıyım? Proscar düşünüyorum haftalık dozaj ne kadar olmalı?

Not: Fotoğrafta saçım biraz kısa ve nemli.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 yaşında Finasterid Kullanmayı Düşünüyorum
« Yanıtla #1 : 22 Haziran 2026, 18:16:44 »
Kardeşim bu forumda en çok fin diyen benim ama şu an tereddütteyim çünkü gelişme çağın bitmemiş olabilir. Bunu doktorun değerlendirmesi lazım.

Yaşın en azından 23 falan olsaydı derdim değerlendirebilirsin.
Ama 19 yaşında doktor kontrolüyle başlayanlar da var.

Dozaj standarttır genelde 1mg/gündür ama proscar 5mg olduğu için 5’e bölmek zor olduğu için 1.25’er 4 parçaya bölünüyor. Günde 1 er tane alınıyor ama dediğim gibi doktoruna danış gelişimini tamamladın mı öğren.

Bu arada saçını uzun giy kardeşim yana yatır kapatmaya çalış seyreklikleri.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Kaplan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2026, 18:39:21 »
Kardeşim bu forumda en çok fin diyen benim ama şu an tereddütteyim çünkü gelişme çağın bitmemiş olabilir. Bunu doktorun değerlendirmesi lazım.

Yaşın en azından 23 falan olsaydı derdim değerlendirebilirsin.
Ama 19 yaşında doktor kontrolüyle başlayanlar da var.

Dozaj standarttır genelde 1mg/gündür ama proscar 5mg olduğu için 5’e bölmek zor olduğu için 1.25’er 4 parçaya bölünüyor. Günde 1 er tane alınıyor ama dediğim gibi doktoruna danış gelişimini tamamladın mı öğren.

Bu arada saçını uzun giy kardeşim yana yatır kapatmaya çalış seyreklikleri.

Mesleğimden ötürü saçlarımı çok uzatamıyorum yaşım genç biliyorum ama bu durum beni etkiliyor. Forumda okuduğumda doktorlar fin önermiyor diyordu, ne yapmalıyım?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2026, 18:49:04 »
Doktordan doktora değişir. Bir üroloji doktoru kullanmanı istemez çünkü onun için bu ilaç kozmetik için kullanılmamalı. Ama bir dermatolog kullan der eğer gerekli koşulları sağlıyorsan ve sağlıklıysan.
Bu ilaç merdivan aldı bir ilaç değil üstünde sayısız bilimsel çalışması bulunan, yan etkileri ve ihtimalleri bilinen FDA gibi bir kurumdan onay almış bir ilaç.
Eğer bu soruna çok kafanı takıyorsan bu ilaç dışında çaresi yok. (dut hariç tutuyorum) Çünkü dökülme tipin erkek tipi genetik dökülme (androgenetik alopesi) gibi duruyor. Yani DHT androjenin belirli bir şablonda bulunan saçlarını minyatürize ediyor. Bu ilaç da saçlarını minyatürize eden DHT hormonunun üretimi büyük oranda azaltıyor.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Kaplan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2026, 18:52:56 »
Doktordan doktora değişir. Bir üroloji doktoru kullanmanı istemez çünkü onun için bu ilaç kozmetik için kullanılmamalı. Ama bir dermatolog kullan der eğer gerekli koşulları sağlıyorsan ve sağlıklıysan.
Bu ilaç merdivan aldı bir ilaç değil üstünde sayısız bilimsel çalışması bulunan, yan etkileri ve ihtimalleri bilinen FDA gibi bir kurumdan onay almış bir ilaç.
Eğer bu soruna çok kafanı takıyorsan bu ilaç dışında çaresi yok. (dut hariç tutuyorum) Çünkü dökülme tipin erkek tipi genetik dökülme (androgenetik alopesi) gibi duruyor. Yani DHT androjenin belirli bir şablonda bulunan saçlarını minyatürize ediyor. Bu ilaç da saçlarını minyatürize eden DHT hormonunun üretimi büyük oranda azaltıyor.

Kullanım sonrası mevcut saçı korur diye biliyorum peki gelişim görülür mü?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2026, 19:19:37 »
%85-90 civarı durduruyor yani 10 kişiden hemen hemen 9 kişinin durduruyor ve 1 kişide işe yaramayabiliyor bunun sebebi de saç folikülleri androjenlere aşırı hassas yani daha fazla DHT azaltmak gerekebiliyor ama bu azınlık.
10 kişinin 6-6.5'uğunda da büyüme gözlemlenmiş yani daha zor.
  • Yaşınız 30

Kaplan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 22 Haziran 2026, 20:53:24 »
%85-90 civarı durduruyor yani 10 kişiden hemen hemen 9 kişinin durduruyor ve 1 kişide işe yaramayabiliyor bunun sebebi de saç folikülleri androjenlere aşırı hassas yani daha fazla DHT azaltmak gerekebiliyor ama bu azınlık.
10 kişinin 6-6.5'uğunda da büyüme gözlemlenmiş yani daha zor.

Önlem almazsam çok daha kötüleşicek gibi hissediyorum doktor kontrolünde başlamalı mıyım?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 22 Haziran 2026, 21:16:22 »
Evet, kesinlikle kötüleşecek malesef. Erkek tipi dökülmenin ilerleyici doğası gereği. Şu an NW 3 verteks aşamasındasın.
Doktor onaylarsa başlamanda bir sıkıntı görmezse ve saçı dert ediyorsan ve ömür boyu kullanmaya razıysan başla hocam.
  • Yaşınız 30

Kaplan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2026, 16:52:22 »
Hocam bu saç diffuese thinng mi? Ayrıca topikal Fin hakkında bilginiz var mı?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 29 Haziran 2026, 17:07:45 »
Oral finasteride'in erkek tipi saç dökülmesinde (AGA) etkili olduğu biliniyor ama bazıları yan etki gördüğü (literatürde %2-4 arasıdır ama bunların bir kısmı nocebo yani psiklolojik ve bir kısmı da kullanmaya devam ettiğinde geçtiğini görmüş) için sisteme daha az karıştığı öne sürülen bir yol olarak öne çıkıyor topical finasteride.
Yapılan çalışmalar kana (sisteme) daha az karıştığını ve sistematik DHT'yi daha az düşürdüğünü gösteriyor. Ama bu demek değil ki yan etki ihtimali 0 ya da vücuduma hiç girmeyecek.

Ama oral kadar etkili.

Kaynaklar : https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jdv.17738
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25074865/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26636418/

• Yaşınız 30

Kaplan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 29 Haziran 2026, 17:13:02 »
Bir ay sonra doktora danışıp oral fine başlayacağım.

Badbed

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 29 Haziran 2026, 22:13:57 »
bulamadılar vallahi şu saçın çözümünü off

Facebook Twitter Instagram