Öncelikle bu foruma teşekkür ederim. 2023 yılından beri bu forumdayım ve birçok şey öğrendim. Her zaman araştırmayı seven ve en iyisinin olmasını isteyen mükemmeliyetçi bir insanım. Saç dökülmesi konusunda burada edindiğim bilgiler ve araştırdığım sonuçlara göre, ekim zamanına kadar 3 yıl boyunca finasterid, dutasterid ve diğer takviyeleri kullandım. Ve en sonunda ektirme zamanı gelmişti.
Burada birçok ekimcinin fotoğraflarını inceledim ve Asuman Hanım bana tam uyan ekimciydi. Gerek donör alımı, gerek çıkış oranı, gerekse ön çizgi, iletişim ve takviye konularında oldukça bilgiliydi. 2026 Şubat ayında yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdik ve Haziran ayına randevu aldık. Gün geldi çattı ve pazartesi günü ekim işlemini gerçekleştirdim.
Süreç olarak; sabah 09.00'da saç çizgim çizildi. Hem benim istediklerim göz önünde bulunduruldu hem de yüzüme uyan doğal bir saç çizgisi çekilerek kafama kaç greft gerektiğinin planı yapıldı. Saçlar sıfırlandıktan sonra anestezi kısmına geçildi. Bu süreç biraz ağrılı olsa da aşırı bir ağrısı yok, 10 üzerinden 5-6 diyebilirim. Anestezi sonrası Enes Bey mikro motorla greftleri topladı. Sonrasında Asuman Hoca gelerek biraz daha alınabileceğini söyledi ve toplamda benim de istediğim gibi 4250 greft alındı. Hiç ara vermeden Asuman Hoca geldi; ön hat, vertex ve aralarda seyrek olan yerlere kanallar açıldı. Kanal açımından sonra kısa süreli bir yemek ve ihtiyaç molası verildi.
Greft toplanması ve kanal açılması işlemleri ortalama 2-3'er saat sürdü ancak greftlerin yerleştirilmesi 14.30'da başlayıp akşam 20.00'de bitti. Özverili bir şekilde önlere tekli, vertex bölgesine ise 2'li ve 3'lü greftler ekildi. Bu süreçte Asuman Hocamın, Enes Bey'in, Zehra Hanım'ın ve Melike Hanım'ın büyük emekleri ve özverileriyle şimdilik çok güzel bir ekim oldu. Ekim sonrasında kullanacağım takviyeleri ve kremleri verdiler, ayrıca bunları nasıl kullanacağıma dair detaylı bir PDF yolladılar.
Buradan ekim sürecimi 1 yıl boyunca aksatmadan, aşama aşama yayınlayacağım. Sormak istediklerinizi bu başlık altında sorabilirsiniz. Bir de ekimden 20 gün sonra kullanmam için Asuman Hoca 2 kutu Minoxidil önerdi. Şimdilik pek sıcak bakmasam da Minoxidil konusunu araştıracağım.