Herkese Merhaba
Bu kardeşiniz dün saç ektirdi!!!
En baştan belirtmek istiyorum ki elimden geldiği sürece, ölüm kalım olmadığı taktirde sürecimi sonuna dek paylaşacağım , ayrıca elimden geldiği kadar da ışıklı ortamda fotoğraflar çekip ters ışık muhabbetleri olmadan bu süreci sizlerle paylaşmaya gayret edicem.
Hatta iddaa ediyorum, forumun en ''detaylı ve fotoğraflı'' konusu olabilir!
Saç ekimle ilgili araştırma yapan, saç ektirmeyi düşünen bütün forum üyelerinin bu konuyu dikkatli bir şekilde takip etmelerini istiyorum
KENDİMDEN BAHSEDEYİM:
Ben 15 yaşından beri saçı dökülen bir kardeşinizim; bütün saç tedavilerini yaptırmış, bütün ilaçları kullanmış ama fayda alamamış aksine saçı daha da mahvolmuş bir kardeşinizim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=38297.0 bu linkte detaylı olarak şimdiye kadarki sürecim yazıyor
Ekilen greft:5000
Alkol: aylardır tüketmiyorum
Sigara: arada tek tük içiyordum artık hiç içmeyeceğim 5-6 aydır pakette taşımıyordum
Ekimden Önce Kullandığım İlaçlar:
2 kutu d vitamini bitirdim
2 kutı finastriede bitirdim
2 kutu xpecia bitirdim
NEDEN ŞAHİN ÇELİK?
1. ADIM : ARAŞTIRMAYA BAŞLAMA
Saç ekimine karar verdiğim günden beri bu site ve yabancı forum sitelerinde saç ekimcileri araştırmaya başladım, hepsinin onlarca hatta yüzlerce "Saç Ekimi" sonuclarını takip ettim , saç ekim sonuçlarını paylaşanlara özelden yazıp bütün süreçlerini öğrendim.
2. ADIM EN YÜKSEK BAŞARI YÜZDESİNE SAHİP EKİMCİLERLE İLETİŞİME GEÇME
İstatiksel olarak Türkiye’deki en başarılı 5 kliniği tespit ettim ve bunların 3 üyle telefonda 2 siyle de yüz yüze görüşme sağladım 1 sene boyunca bu 5 ekimcinin forumlarda paylaşılmış çoğu ekimlerini iyice inceledim
3. ADIM KARAR VERME
Bu kliniklerden bana en çok güven veren , iyi iletişimi kuran ve en başarılı sonuç veren istatiskliğe sahip " ŞAHİN ÇELİK" tercihini yaptım , yaptıkları ekimlerde donör alanının temiz kalması , alım yapılmamış gibi durması , bazı ekimlerde 2 defa Ekim yapılmasına rağmen donör alanının 3. Ekimi kaldırırmışcasına gibi durması onları tercih etmemde etkili oldu
Kanal açma ve kök alma işlemlerini Şahin Hocanın kendisinin yapması da önemli bir detaydı
Ayrıca Şahin Hocamın ve Ergin Hocamın en beğendiğim tavrı da şuydu ilk görüşmemizde yaşımın küçük olduğunu ön ve tepemin tamamen döküleceğini benim iyiliğim için bana Ekim yapamayacaklarını ifade ettiler
Sonrasında ben bir görüşme daha talep edip psikolojik olarak yıprandığımı söyleyip ekmeleri için tekrardan ısrarda bulundum en son Şahin Hocam sadece öne ekeceğini tepemin tamamınının zamanla döküleceğini ifade etti , ilerleyen yıllarda ön de bulunan kendi saçlarımın da döküleceğini 2. Bir Ekim daha gerekeceğini söyleyerek güzel bir planlama yaptı
Diğer ekimciler ise gel ekelim gerekirse 2 Ekim yaparız diyerek kendi kazanacakları paraları düşündüler
Ayrıca Ergin Hocama da parantez açmak istiyorum çok iyi iletişim kurdu, çok iyi yönlendirdi ve kafamda soru işareti bırakmadı Şahin Hocam ve Ergin Hocam beraber çok iyi bir ikili olmuşlar
SAÇ EKİM GÜNÜ
23 Haziran Salı 2026 tarihinde saat 07.30 da Şahin Hocamın kliniğine gittim gerekli belgeleri imzalayarak sürece başladık
İmzaladıktan sonra Şahin Hocam traşı ve saç çizim planını yaptı
Sonrasında Şahin Hocam basınçlı ilaç ve iğneleri yaparak bölgeyi uyuşturdu ardından hemşireler alımı yapmaya başladılar alımın genelini uyuyarak geçirdim bu süreçte çok küçük acılar hissettim genel olarak çok rahattım
12.30 gibi yemek molası verdik
Senelerdir dermaroller kullandığımdan derim çok kalınlaşmıştı bu da ekimin zorlaşmasına ve uzamasına sebep oldu bu yüzden asla ve asla dermaroller kullanmayın yine de Şahin Hocam ve ekibi çok başarılı bir şekilde Ekim yaptılar
Ergin Hocama, Şahin Hocama ve ekibine çok ama çok teşekkür ediyorum hepsi de inanılmaz iyi insanlar
EKİMDEN SONRA
Ekimden sonra Şahin Hocam bizlere kendi elleriyle kahve yapıp ikram etti çok olumlu, rahatlatıcı bir konuşma yapıp sürecin nasıl devam edeceğini anlattı , hangi ilaçları ne kadar zaman kullanmam gerektiğini anlattı ve bunların detaylı olarak yazdığı kâğıtları verdi Ergin Hocam da çok güzel bir konuşma yaparak bize kapının önüne kadar eşlik etti arabaya binene kadar da izleyerek otele gidince onu aramamı söyledi
Dün otele gelir gelmez sırtüstü yattım dinlendim bu günü de yatarak geçireceğim , yarın kliniğe giderek ilk yıkamayı yapacağız
Saç ekimden hemen önce Şahin Hocamın çektiği traşsız resimler