Gönderen Konu: ERS Clinic | 22.06.2026 | 5300 Greft | 33 Yaş  (Okunma sayısı 984 defa)

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ERS Clinic | 22.06.2026 | 5300 Greft | 33 Yaş
« : 25 Haziran 2026, 20:31:58 »
Herkese merhaba,

Tüm süreci net bir şekilde açıklayabilmek için uzun bir yazı yazacağım. Uzun süredir forumu dışarıdan takip ediyorum. Saç ekimi yaptırdıktan sonra ben de deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Yaklaşık üç yıldır saç ekimi yaptırıp yaptırmama konusunda düşünüyordum. En sonunda bu yaz yaptırmaya karar verdim ve altı aydır klinik araştırma sürecinin ardından ERS Clinic'te karar kıldım. Nerede ektireceğimi araştırırken en büyük endişem doğallığın sağlanamamasıydı. Sosyal medya platformlarında ve geleneksel medyada karşıma çıkan her kliniğe kısa sürede olsa vakit ayırdım ve inceledim. Saç ekimi gibi kritik bir operasyonun nerede yapılacağını şansa bırakmak istemiyordum. Her ne kadar birçok kliniği incelemiş olsam da nihai kararı vermemde bu forumda paylaşılanlar etkili oldu. Hem forumun kurucularına hem de deneyimlerini paylaşan üyelere teşekkürlerimi iletmek isterim.

Araştırma sürecimde ekim yaptırabileceğimi düşündüğüm bir liste oluşmaya başlamıştı. Ardından forumda tavsiye edilen ancak benim listemde olmayan belli başlı klinikleri de listeme aldım Birçok kriteri dikkate alıp klinik elemelerimi yaptıktan sonra ve son kararımı vermek üzere dört klinik ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdim. Bu süreçte belirttiğim gibi doğallık önceliğimdi. Ayrıca klinikte hastaya yaklaşım da dikkat ettiğim diğer önemli noktalardan biriydi. Fiyat konusu en son aklıma gelen şeydi. Görüştüğüm dört klinikte de gayet sıcak karşılanmış olsam da bazı konularda daha gerçekçi konuşması, neyi yapıp neyi yapamayacağını net bir şekilde ifade etmesi ve doğallığıyla Ersan Bey bir adım öne çıkmıştı. Tüm görüşmeler bittikten sonra nihai kararımı vermek için elimdeki doneleri kullanarak bir süre daha düşünmem gerekti ve sonunda ERS Clinic’te karar kıldım. Bu noktada diğer klinikleri zan altında bırakmak istemem, hepsinin işinde ne kadar iyi olduklarını bu forumda paylaşılan sonuçlar üzerinden görüyoruz. Benim değerlendirme kriterlerim dikkate alındığında ERS Clinic bir adım öndeydi.

Klinikle 22 Haziran 2026 tarihinde ekimin yapılması için anlaştık. Operasyon sabahı 8.30’da klinikteydim. 09.00 gibi Alparslan Bey çekimleri yaptıktan sonra Elif Hanım saç tasarımı için bir ön çalışma yaptı ardından Necla Hanım ve Ali Bey kan testi sonuçlarımı aldıktan sonra işleme başladılar.

Lokal anestezi Ali Bey tarafından yapıldı ve eli oldukça hafifti. Lokal anestezide donör bölgesinde kulak üstü ve kanal açılma işlemi öncesinde alın bölgesindeki iğneler biraz can yakıcı oldu. Bunun dışında herhangi bir acı hissettiğimi söyleyemem. Zaten ekim sürecinde katlanmanız gereken tek acı bu oluyor. Anesteziden sonra işlem yapılırken bazı sesler duyuyorsunuz ve başınızda bazı işlemler yapıldığını biliyorsunuz ama herhangi bir acı hissetmiyorsunuz. Lokal anestezi tamamlandıktan sonra Elif Hanım greftleri toplamaya başladı. Bu noktada şunu belirtmem gerekiyor; ERS Clinic haricindeki tüm klinikler donör bölgeme bakıp net sayıları vererek gerekirse sakaldan ve göğüsten eklemeyi değerlendirdiler. Ancak Ersan Bey’in “İşlem başlamadan greft sayısı veremem, sayı operasyonda belli olur ve elde ettiğimiz greft miktarına göre de yaptığımız ekim planlamasını revize edebiliriz, ancak en sık planlamayı yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” diyerek donör alanı operasyon esnasında görmeden net konuşmaması kararım üzerimde etkili olmuştu.

Elif Hanım’ın ve Necla Hanım’ın emeğiyle 5300 greft toplandıktan sonra, eldeki sayıya göre yeniden ekim planlaması yapıldı ve nihai karar verildi. Kısa bir yemek molasından sonra 12.30 sularında ekim işlemi başladı. Ekim sürecinde Elif Hanım, Necla Hanım ve Ali Bey birlikte çalıştılar. Yaklaşık 6 saat süren ekim işlemi 18.30 sularında tamamlandı. Bu noktada en yorucu kısım buydu açıkçası. Altı saat sırtüstü uzanmak oldukça yorucuydu. Ekim yapan arkadaşların hoş sohbeti süreci çekilir kıldı. Temizlik ve pansuman işlemlerinden sonra ilerleyen günlerde neler yapmam gerektiği Alparslan Bey tarafından detaylı bir şekilde açıklandı.

Ekimden bir gün sonra yani 23.06.2026 günü donör bölgesindeki sargıları evde ben söktüm. Greftlerin alındığı bölgenin ilk defa oksijen ile temas ediyor olması canımı çok yaktı. Bölgenin fotoğraflarını çekip gördükten sonra acaba saç ektirmek doğru bir karar mıydı diye düşünmedim değil, ancak bu acı da bir saat içerisinde azalarak yok oldu. Ayrıca ilk iki gece uyku konusunda biraz sorun yaşadım. Ne dik uzanarak uyabildim ne de donör bölgesini koruyacak şekilde uzanarak uyuyabildim. Ancak 24.06.2026 gecesi son kalan sızılar da bittiği için boyunluk ile hem dik pozisyonda hem de sırtüstü uzanarak rahatça uyuyabildim.

25.06.2026 günü ilk yıkama için kliniğe gittim. Yıkama işleminin ardından kliniğin tavsiye ettiği bakım setini tercih ederek kabuk dökümüne kadar yıkamalarımı evde kendim gerçekleştireceğim.
Uzun süredir saç ekimi için araştırma sürecinde olsam da hala hangi takviyeleri kullanmam gerektiği konusunda emin değilim. Özellikle finasteridi kliniğe sorduğumda hastalarına “kesinlikle kullanmalısınız” demediklerini, kişinin kendi tercihine bıraktıklarını söylediler.

Kan testi sonuçlarımı bekliyorum. Sonuçlara göre kullanacağım takviyelere karar vereceğim. Bunlara karar verdiğimde yine burada paylaşacağım. Aşağıda ekim öncesi, ekim sırası ve ilk yıkama sonrası fotoğrafları paylaşıyorum.

ERS Clinic nezdinde şeffaf ve sıcak yaklaşımı için Ersan Bey’e, tüm sorularımı sıkılmadan yanıtlayan Alparslan Bey’e, ekim süresince gösterdikleri sabır ve ince işçilik için Elif Hanım, Necla Hanım ve Ali Bey’e ve deneyimlerini paylaşarak bu süreçte birçok soru işareti olan bizlere yardımcı olan tüm foruma teşekkür ederim.

Bundan sonraki süreç için özellikle takviyeler konusundaki önerilerinizi duymak isterim.

Dilerim herkes gönlündeki saçlara sahip olur.

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: ERS Clinic | 22.06.2026 | 5300 Greft | 33 Yaş
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2026, 20:35:45 »
Ekimin hemen sonrasındaki çekimi, ekimden ertesi gün donör bölgemi ve ekim bölgesini aşağıda paylaşıyorum.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2026, 20:43:39 Gönderen: böcek elli üç çift sıfır »
  • Ekim Tarihi: 22.06.2026
  • Ekim Merkezi ismi ERS Clinic
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2026, 20:36:59 »
İlk yıkama sonrası son durumu aşağıda paylaşıyorum.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2026, 20:44:13 Gönderen: böcek elli üç çift sıfır »
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

VOLKANBASKAN

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2026, 14:00:28 »
Hayırlı olsun ekiminiz gayet sık görünüyor ön çizimin planlama güzel

Gautreks

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2026, 11:41:40 »
Hayırlı olsun

Violator

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2026, 15:03:26 »
İzmir'de saç ekimi yaptırmış biri olarak bu kliniğin ekimlerini çok beğeniyorum ve yakından takip ediyorum. Planlama ve operasyon sonrası görüntü gayet güzel. Saçların ince telli, açık alan geniş. Hızlı bir cinsel hayatın yoksa 4/1 proscar kullanmanı tavsiye ederim.
  • Yaşınız 36

cengoo

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • İyi forumlar !
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2026, 12:13:21 »
Planlama ve sıklık güzel görünüyor hayırlı olsun ekiminiz
  • Ekim Tarihi: 18.11.2024
  • Ekim Merkezi ismi Medeks Hair Center
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 36
  • Medikal Tedavi Biotin Mineral

cartcurtefendi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2026, 16:04:52 »
Hocam hayırlı olsun biotin ve kan sonucunuza göre diğer takviyeleri ekimden ne zaman sonra kullanabilirsiniz dediler merkezde?

berkaysenturkk

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 04 Temmuz 2026, 17:27:21 »
hayırlı olsun, birkaç ay sonra da ben ERS'de ekim yaptıracağım. fiyata neler dahil acaba, bana sadece prp dediler başka da bir şey yokmuş galiba, antibiyotik, krem, losyon vs sağlıyorlar mı, ücretli mi acaba? ve ekim sonrası neler önerdiler yazabilirseniz çok sevinirim

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2026, 17:40:10 »
Hayırlı olsun ekiminiz gayet sık görünüyor ön çizimin planlama güzel

teşekkür ederim, umarım güzel bir sonuç alacağım
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2026, 17:41:00 »
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2026, 17:42:19 »
İzmir'de saç ekimi yaptırmış biri olarak bu kliniğin ekimlerini çok beğeniyorum ve yakından takip ediyorum. Planlama ve operasyon sonrası görüntü gayet güzel. Saçların ince telli, açık alan geniş. Hızlı bir cinsel hayatın yoksa 4/1 proscar kullanmanı tavsiye ederim.

yorumunuz için teşekkür ederim. bir haftadır belirttiğiniz oranda proscar kullanıyorum. proscarın söz konusu yan etkilerini henüz gözlemlemedim, süreci takipteyim.
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 05 Temmuz 2026, 17:47:10 »
Hocam hayırlı olsun biotin ve kan sonucunuza göre diğer takviyeleri ekimden ne zaman sonra kullanabilirsiniz dediler merkezde?

Çok teşekkür ederim hocam. Takviyeleri sonuçlar belli olduğu an kullanmaya başlayabileceğim söylendi. Aşağıda günlük olarak kullandığım takviyeleri paylaşıyorum.

1/4 Proscar
Biotin (5000 mg)
Çinko
Demir
Omega 3 (2000 mg)
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 05 Temmuz 2026, 17:53:23 »
Arkadaşlar merhaba,

03.07.2026 günü kabuk dökümü için kliniğe gidecektim ancak günlük yıkamalarda kullandığım losyon ve şampuan ile kabuk dökümü 8. ve 9. günlerde tamamlanmış oldu. Her ihtimale karşı kliniğe görüşmeye gittim ve sürecin normal bir şekilde ilerlediğini belirttiler. Aşağıda kabuk dökümü sonrası güncel durumu paylaşıyorum. Donör bölge çok büyük oranda topladı, sadece uyuşma ve hafif bir kaşıntı mevcut. Bunun düzelmesi biraz daha vakit alacakmış. Operasyondan 8 gün sonra günlük yaşamıma döndüm. Sanırım şok dökülmeler de başladı. Duş alırken ekim bölgesindeki saç kılları elime gelmeye başladı.
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

böcek elli üç çift sıfır

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 05 Temmuz 2026, 17:57:54 »
hayırlı olsun, birkaç ay sonra da ben ERS'de ekim yaptıracağım. fiyata neler dahil acaba, bana sadece prp dediler başka da bir şey yokmuş galiba, antibiyotik, krem, losyon vs sağlıyorlar mı, ücretli mi acaba? ve ekim sonrası neler önerdiler yazabilirseniz çok sevinirim

teşekkür ederim. ekim sonrasında 3 seans prp fiyata dahil. antibiyotik ve ağrı kesici için rapor yazıyorlar. ve eczaneden temin ediyoruz. kabuk dökümüne kadar kullanacağım losyonu ücretsiz verdiler. şampuan ve kabuk dökümü sonrasında kullanılacak bir bakım seti ise ekstra ücretlendiriliyor. ancak kesinlikle bizden satın almalısınız gibi bir yönlendirmeleri yok. dilersem alternatif ürünleri yazarak dışarıdan da temin edebileceğimi belirttiler.
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2026, 19:26:03 Gönderen: böcek elli üç çift sıfır »
  • Greft Miktarı 5300
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram