Gönderen Konu: Oral Minoksidil  (Okunma sayısı 621 defa)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Oral Minoksidil
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2026, 12:27:04 »
Merhaba köpük şeklinde olana geçtim ben de çok rahat onu tavsiye ederim. Yurt dışından alabiliyorsanız.

Oral minoxidil majistral olarak satılıyor bazı eczanelerde ama bana pek güven vermedi.

Ayrıca oral minoxidil ile ilgili yeterince bilimsel çalışma yok güvenliği ile ilgili. Zaten off-label kullanılıyor saç dökülmesinde.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2026, 12:36:50 »
Köpük formunu nerden temin ettn yusuf bizde ulaşabilirmiyiz kolay şekilde
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2026, 12:52:50 »
Kardeşim Almanya'dan getirdi 3 tanesi 80 Euro idi. Ben şu resimdeki laneti şeyi kullanıyordum saçlarımı vıcık vıcık ediyordu ve kafa derimi cayır cayır yakıyordu. Kokusu zaten rezalet. Ama köpük 10 dk'de kuruyor, kokusu güzel ve derimi rahatlatıyor üstüne wax gibi saçlarıma şekil verebiliyorum. Kesinlikle öneririm köpük formunu.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 27 Haziran 2026, 14:26:36 »
Kardeşim Almanya'dan getirdi 3 tanesi 80 Euro idi. Ben şu resimdeki laneti şeyi kullanıyordum saçlarımı vıcık vıcık ediyordu ve kafa derimi cayır cayır yakıyordu. Kokusu zaten rezalet. Ama köpük 10 dk'de kuruyor, kokusu güzel ve derimi rahatlatıyor üstüne wax gibi saçlarıma şekil verebiliyorum. Kesinlikle öneririm köpük formunu.

Yurtdışından alma şansım yok hocam şimdilik. Androvium ve bu attığınız aynı şeyi bana da yapıyor. Geçen sene hiçbir şey yoktu dut ve min kullanıyordum. Bir gün kullandıktan sonra kafam alev aldı o gün bu gündür kafama ne zaman elimi sürsem alev alıyor. 4 aydır kullanmamama rağmen saçlarımı sabah yıkasam öğlen yağ içinde kalıyor. Çözümü selyum şampuanda buldum fakat yağı çözemedim.

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Haziran 2026, 18:05:45 »
Yusuf hocam shedding yaşadınız mı bu değişim sonrasında ben rogaine den androvium a geri döndüm bir tık azalsa da bende shedding devam ediyor
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2026, 18:25:56 »
Evet yastıkta ve elimle saçlarımı çırpıtığımda ciddi saç geliyor ama fin mi sebep veriyor bilmiyorum çünkü min'e başlayalı 1 ay civarı oldu köpüğe geçeli 2-3 gün. Biraz karman çorman oldu sheddingler birbirine girdi :D
  • Yaşınız 30

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2026, 18:53:27 »
Cüneyt Coşkunda varmış oral minoksidil kendileri hazırlatıyormuş. 3 aylık 90 hap şeklinde fiyat verdiler güvenip başlamaya korkuyorum forumdan alıp deneyen oldu mu acaba? Bir de @yusuf333 trdeki sitelerden rogaine alsam mı? etrafında deneyip fayda gören var mı ?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 27 Haziran 2026, 19:11:18 »
Ben bir ürünü kullanmadan önce etrafımdaki insanlardan ziyade o ürünle ilgili bilimsel çalışmalara bakıyorum. Topical Minoxidil zaten FDA onaylı saç kalınlaştırdığı ve saçın anagen formunu uzattığı tescillenmiş bir ürün. O yüzden çalışmaması için bir sebep yok ama herkeste aynı verimde olmuyor.
Sebebi ise topical minoxidili sıktığında pasif formda sıkıyorsun saçlı deriye. Minoxidil deriye emildikten sonra aktif formu olan minoxidil sulfat'a dönüşür ve asıl işi o yapar. Sorun şu ki bu dönüşümü yapan enzim (sülfotransferaz) seviyesi herkeste aynı değil.
Eğer sülfotransferaz enzimin yetersizse topical'den verimin az olur. Böyle durumlarda oral minoxidil kullanılıyor genelde. Kullanıp görmek lazım belki bende de bu enzim az. Ama oral minoxidil ile ilgili yeterince çalışma yok ve yan etki profili biraz tekin değil (kalbin etrafını sıvı toplaması, taşikardi vb. gibi) Bu yüzden kardiyolog eşliğinde kullanılması gerekir.

Köpük minoxidil ile ilgili çalışma :
  • Yaşınız 30

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2026, 19:34:41 »
Cüneyt Coşkunda varmış oral minoksidil kendileri hazırlatıyormuş. 3 aylık 90 hap şeklinde fiyat verdiler güvenip başlamaya korkuyorum forumdan alıp deneyen oldu mu acaba? Bir de @yusuf333 trdeki sitelerden rogaine alsam mı? etrafında deneyip fayda gören var mı ?
fiyat nedir burdan veya özelden yazabilirsin
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

ektirmek

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 27 Haziran 2026, 20:28:10 »
Evet yastıkta ve elimle saçlarımı çırpıtığımda ciddi saç geliyor ama fin mi sebep veriyor bilmiyorum çünkü min'e başlayalı 1 ay civarı oldu köpüğe geçeli 2-3 gün. Biraz karman çorman oldu sheddingler birbirine girdi :D

Regaine/Minoksidil hemen sac cikariyor. Herkeste öyle oldu cevremde. Cogu tüy gibi ama kesinlikle hemen sac cikiyor. Problem akil almaz kasinti ve biraktigin an tüm gelen tüyler kisa bir zaman icinde gidiyor.
Onun icin bu ürün 20-30 yil önce Almanya´da cok revacta olup simdilerde unutulup giden bir ürün özellikle kasinti yüzünden.

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 27 Haziran 2026, 20:33:20 »
Yusuf hocam shedding yaşadınız mı bu değişim sonrasında ben rogaine den androvium a geri döndüm bir tık azalsa da bende shedding devam ediyor

hocam pm atmışsınız 15 gün önce görmedim kusuruma bakmayın. Döndüm mesajınıza geldi mi gelmedi mi teyit edebilir misiniz?

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 27 Haziran 2026, 20:35:26 »
Ben bir ürünü kullanmadan önce etrafımdaki insanlardan ziyade o ürünle ilgili bilimsel çalışmalara bakıyorum. Topical Minoxidil zaten FDA onaylı saç kalınlaştırdığı ve saçın anagen formunu uzattığı tescillenmiş bir ürün. O yüzden çalışmaması için bir sebep yok ama herkeste aynı verimde olmuyor.
Sebebi ise topical minoxidili sıktığında pasif formda sıkıyorsun saçlı deriye. Minoxidil deriye emildikten sonra aktif formu olan minoxidil sulfat'a dönüşür ve asıl işi o yapar. Sorun şu ki bu dönüşümü yapan enzim (sülfotransferaz) seviyesi herkeste aynı değil.
Eğer sülfotransferaz enzimin yetersizse topical'den verimin az olur. Böyle durumlarda oral minoxidil kullanılıyor genelde. Kullanıp görmek lazım belki bende de bu enzim az. Ama oral minoxidil ile ilgili yeterince çalışma yok ve yan etki profili biraz tekin değil (kalbin etrafını sıvı toplaması, taşikardi vb. gibi) Bu yüzden kardiyolog eşliğinde kullanılması gerekir.

Köpük minoxidil ile ilgili çalışma :

Dayanamayıp Türk sitelerinden birinden Rogaine sipariş ettim. Dediğiniz fiyatın 2 katı fiyata satılıyor parasında değilim umarım işime yarar. Bizde kaşıntıya sebep olan şey büyük ihtimalle hepimizin alıp kullandığı minoksidilde alkol bulunması.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 27 Haziran 2026, 20:42:54 »
Regaine/Minoksidil hemen sac cikariyor. Herkeste öyle oldu cevremde. Cogu tüy gibi ama kesinlikle hemen sac cikiyor. Problem akil almaz kasinti ve biraktigin an tüm gelen tüyler kisa bir zaman icinde gidiyor.
Onun icin bu ürün 20-30 yil önce Almanya´da cok revacta olup simdilerde unutulup giden bir ürün özellikle kasinti yüzünden.

Evet propilen glikol olan yani sulu olan yapıyor ama köpük olan bayağı rahat gibi daha 3. günüm köpükle gerçi. Sürüşü rahat, seri kuruyor ve kokusu güzel.

Saç tedavilerinin hepsi için geçerli bıraktığın an verdiği tüm fayda gider. Fin için de geçerli min için de.
  • Yaşınız 30

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 27 Haziran 2026, 20:43:28 »
Dayanamayıp Türk sitelerinden birinden Rogaine sipariş ettim. Dediğiniz fiyatın 2 katı fiyata satılıyor parasında değilim umarım işime yarar. Bizde kaşıntıya sebep olan şey büyük ihtimalle hepimizin alıp kullandığı minoksidilde alkol bulunması.

Propilen glikol kaşıntı yapar.
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram