Gönderen Konu: Saç ekimi için doğru zaman mi  (Okunma sayısı 528 defa)

HeyKel6534

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
Saç ekimi için doğru zaman mi
« : 29 Haziran 2026, 13:05:09 »
Öncelikle herkese selam eder bol saçlı bir ömür dilerim.
Yaşım 36 anlım baya genişledi var olan saçlarda seyreklesti .Saç dökülmesi genetik baba dede dayı amca hep kel .  Sorum şu hala dökülmem devam ediyor saç ektirmeyi düşünüyorum . Ama dökülmem devam ederken saç ektirmem doğru bir karar olur mu . Bu konu hakkında bilgilerinizden faydalanmak istiyorum. Herkese sağlıklı günler dileri..

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi için doğru zaman mi
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2026, 13:18:20 »
Kendin de belirtmişsin dökülmen devam ediyor. Saç ekimi dökülmeni durdurmayacak. Hatta ekim şu anda yaptırman kendi mevcut saçlarına zarar verecek. Bunun sebebi saçların DHT etkisiyle zayıflamış ve ekim travmasıyla beraber gelen şok dökülmeyle kalıcı dökülebilir.
Bu tarz dökülmelere diffuse thinning yani her yerden seyrelme deniyor.

Bu yüzden ekime gitmeden önce şuanki saçlarıno kuvvetlendirip genetik dökülmeni dizginlersen başarılı bir sonuö alırsın. Bunun tek yolu da finasteride’dir (dut saymıyorum)
Araştır, doktoruna danış. Pubmed’e, google scholar’a finasteride yaz ve makaleleri incele.

Ayrıca donörünün resmini koy.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

greftsaymaktanbikmisbiri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2026, 23:54:07 »
36 yaşında ne dökülmesi hocam en fazla yaşlanmaya bağlı oluyordurki o da günlük ortalama 20 tel falan .bu yaşa kadar böyle gelmişse korkmanıza gerek yok bence ekiminizi yapın geçin.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2026, 07:24:29 »
Büşra hoca cevap vermiş.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

HeyKel6534

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2026, 13:15:32 »
Bu donör bölgem. Bir yıl boyunca xpecia ve proscar kullandım yan etkisi olduğu için bıraktım. Saçlarım dökülmeye devam ediyor gün geçtikçe seyrelme ve alında açıklık oluyor . Ektirmeyi düşünüyorum ama dediğim gibi dökülme devam ettiği için karar veremedim. Siz olsanız ne yapardınız ya da ne yapmalıyım bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2026, 14:27:26 »
Cüneyt hocanın verdiği topical finasteride var hocanın ekim başlığına gidip sorabilirsin. Yan etki raporlayan görmedim forumda.
  • Yaşınız 30

Hietzsche

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2026, 16:33:50 »
Büşra hoca cevap vermiş.

güzel cevap vermiş fakat en önemli detayı atlamış .yukarda da bir arkadaşımız belirtmiş 35 ten sonra saç dökülmesinin en büyük sebebi yaşlanmadır .ne dht nede testesteron  dur .40 lara doğru testesteron yerlerde geziyor zaten dolayısıyla dht nin güçlü etkisini burda konuşmak çok doğru değil .yaşa bağlı saç dökülmesi genelde çok göz ardı ediliyor fakat yaş alma ve stres bu yaşlarda en büyük etken .aga sı olmayan kişilerin bile 50 li yaşlara kadar yarısı gidiyor belki yarısındanda fazlası .çevresnizden biraz gözlem yapın bunu mutlaka farkedeceksiniz yaşlıların saçları gençliğindeki saçının yarısı bile yoktur yaşlı derken 60 sanılmasın 40-50 yaş arasından bahsediyorum .bu arkadaşımızında 35 e kadar aga nedeniyle dökülmeleri olmuş fakat aga nedeniyle dökülmelerin en az yüzde 80 oranında gerilemiş olma ihtimali çok yüksek . kortizol düşürücü destekler ,doğru takviye ve beslenme ile dökülmelerini stabil hale getirmesi çok mümkün .antiandrojenlere gerek yok  bence .belki en fazla xpecia tarzı takviyeler yeterli olacaktır .dermaroller ve saç masajıda çok faydalı olabilir.

ve ayrıca son bir detay daha : aga 16 yaşlarında başlar 25 e kadar çoğu kişinin kafasında saç bırakmaz yani zannedildiği gibi geç yaşta başlayıp etkileri çok uzun sürmez .25 35 yaş arası geç dönem agresif saç  dökülmesi yaşayan kişiler ise aslında doğuştan aşırı sık saçlara sahip olan kişilerdir .bu tür kişilerin saçlarını aga nın halletmesi 35 i buluyor ama baştan itibaren zayıf ve seyrek saçları olan bir kişi 25 te norwood 6 olabiliyor yani özetle aga nın en çok kel bıraktığı dönem 17 -23 yaş arası.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2026, 16:43:59 Gönderen: Hietzsche »

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2026, 17:13:41 »
Düşen serum testesteron oranı yılda ortalama %0.4 ve serbest T ise %1.4  bu düşüşler DHT'de neredeyse etki yapmaz.

Alta dünyanın saç ekimi konusunda en saygın doktorlarından birinin 50 küsür yaşında hastasının hala saçlarının nasıl minyatürize olduğunu gösteren resmi de iliştireyim. Ekim yapmadan önce haftada 3 gün fin'e başlatacakken üroloğu duta başlattırmış.

Senin de 35 yaşından sonra AGA durur / yavaşlar tezinin bir kaynağı varsa görmek isterim.
  • Yaşınız 30

Hietzsche

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 03 Temmuz 2026, 17:20:24 »
Düşen serum testesteron oranı yılda ortalama %0.4 ve serbest T ise %1.4  bu düşüşler DHT'de neredeyse etki yapmaz.

Alta dünyanın saç ekimi konusunda en saygın doktorlarından birinin 50 küsür yaşında hastasının hala saçlarının nasıl minyatürize olduğunu gösteren resmi de iliştireyim. Ekim yapmadan önce haftada 3 gün dut'a başlatmış.

hocam olayın aslında en yanlış anlaşılan kısmı şu : aga aslında toplumda erkeklerin nerdeyse yüzde 90 inde var olan bir şey olaya bu gözle bakarsan her saç dökülmesini dht ye bağlamak çok normal ama kazın ayağı öyle değil .kimi insan dht den çok kolay etkileniyor kimisi etkilenmiyor . bu mantığa bakarak her kes antiandrojen kullansın o zaman çünkü her erkekte nasıl olsa aga var .benim söylemek istediğim şeyin özeti konu sahibi arkadaşımızın yüksek ihtimal ile akranı olan erkekler ile aralarında aga olarak bir fark olmadığı .35 yen sonra elbette aga dan dolayı saç dökülmesi yaşayan çok birey var fakat bu arkadaşımıızın  istatistiksel olarak akranlarından daha fazla aga ya maruz kalacağı anlamına gelmez.çekme testi ve dökülmeleri ile ilgili gözlemler yaparak bu konuda karar vermesi daha sağlıklı olur.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2026, 17:38:42 »
Evet %90'ında var ama çoğu bir şey yapmıyor bununla ilgili ve genetik kimini NW7'ye, kimini NW6'ya atıyor kimini de NW5'de bırakıyor. Kiminin ise donöründeki saçları bile zayıflatıyor.
Ekim planlamayan birinin bu yüzden ilaç almasına gerek yok kaderim neyse onu yaşarım der geçer. (Benim amcam gibi, 40'a kadar NW5 geldi hala NW5 ama diğer amcam rahmetli 35'e kadar NW4 civarı geldi sonra NW6 oldu) Herkesin kullanmasına bu yüzden gerek yok sonuçta herkes ekim yaptırmıyor, ama EKİM PLANLIYORSAN :

Doktor inceleme yaptı. Bir sürü minyatür saç gördü. Donörde telogen oranının arttığını raporladı. (Bunu Türkiye'de çok az sayıda yer yapıyor ASMED var bir tek bildiğim detaylı saç ve donör analizi yapan) O zaman kullanman gerekir. Yoksa bile bile lades olursun saç ektirirsin ama o minyatür saçlar dökülür.
Ha yok mu 40'lı yaşlarında dökülmesi durmuş kalan saçları kapkalın, minyatüriazsyon görünmeyen onlar kullanmayabilir ama tabi sürekli izlemede kalması gerekir belki ilerleyen zamanlarda tekrar minyatürizasyon başlar. Yaşlanan insanların da saçını döken sebeplerin yine başında DHT gelir.

Bir de bu case özelinde arkadaşın mevcut saçları var. Aralara girilecek. Biliyoruz ki aralara girerken mevcut saçlar DHT etkisinden zayıflamış ve ekim travmasıyla ha keza şok dökülme sırasında ekim olmayan saçlar da etkilenebilir ve şok dökülmeden sağ çıkamayabilir (DHT etkisinden zayıfladılar çünkü). O yüzden bazı klinikler en azından 1 yıl fin kullanımını bu yüzden öneriyor ASMED gibi.
  • Yaşınız 30

Hietzsche

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2026, 17:54:08 »
Evet %90'ında var ama çoğu bir şey yapmıyor bununla ilgili ve genetik kimini NW7'ye, kimini NW6'ya atıyor kimini de NW5'de bırakıyor. Kiminin ise donöründeki saçları bile zayıflatıyor.
Ekim planlamayan birinin bu yüzden ilaç almasına gerek yok kaderim neyse onu yaşarım der geçer. (Benim amcam gibi, 40'a kadar NW5 geldi hala NW5 ama diğer amcam rahmetli 35'e kadar NW4 civarı geldi sonra NW6 oldu) Herkesin kullanmasına bu yüzden gerek yok sonuçta herkes ekim yaptırmıyor, ama EKİM PLANLIYORSAN :

Doktor inceleme yaptı. Bir sürü minyatür saç gördü. Donörde telogen oranının arttığını raporladı. (Bunu Türkiye'de çok az sayıda yer yapıyor ASMED var bir tek bildiğim detaylı saç ve donör analizi yapan) O zaman kullanman gerekir. Yoksa bile bile lades olursun saç ektirirsin ama o minyatür saçlar dökülür.
Ha yok mu 40'lı yaşlarında dökülmesi durmuş kalan saçları kapkalın, minyatüriazsyon görünmeyen onlar kullanmayabilir ama tabi sürekli izlemede kalması gerekir belki ilerleyen zamanlarda tekrar minyatürizasyon başlar. Yaşlanan insanların da saçını döken sebeplerin yine başında DHT gelir.

Bir de bu case özelinde arkadaşın mevcut saçları var. Aralara girilecek. Biliyoruz ki aralara girerken mevcut saçlar DHT etkisinden zayıflamış ve ekim travmasıyla ha keza şok dökülme sırasında ekim olmayan saçlar da etkilenebilir ve şok dökülmeden sağ çıkamayabilir (DHT etkisinden zayıfladılar çünkü). O yüzden bazı klinikler en azından 1 yıl fin kullanımını bu yüzden öneriyor ASMED gibi.

yazdıklarınızda hemfikirim hocam fakat son cümle hariç .asmedin ekimden sonra değil asıl ekimden 6 ay kadar önce fin kullılmasını çok önemsiyor nedenide donördeki saçların kalınlaşarak ekim öncesi kanallara konulunca kırılmalarını önlemek .kırılan saçlar elbet çıkıyor fakat 3 lü ler tekli çıkıyor örneğin .koray hocanın bu konuda bir yayını vardı ama şu an bulabileceğimi pek sanmıyorum .özetle şunu diyordu : kanallara yerleştirlen saçların kırılması sonucu en az çıkışlarda yüzde 20 kayıp olduğundan bahsediyordu .ayrıntısı böyleydi ama inanın çok detayını hatırlamıyorum hatta resimli görseller ile bu durumu anlatıyordu.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 03 Temmuz 2026, 17:58:48 »
  • Yaşınız 30

Hietzsche

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 03 Temmuz 2026, 18:16:25 »
evet bu video da da benzer şeyler anlatıyor koray hoca ama ben şahsen finasteridin ekim sonrası çok işe yaradığını pek sanmıyorum evet shockloss azaltıyordur belki ama orası çok önemli olmayabilir çünkü shockloss tan sonra sağlıklı bir ekim yapıldıysa genelde o saçlar daha güçlü bir şekilde geri dönüyor .çoğu kişinin inandığının aksine minyatür saçlar saç ekiminden bana göre çok daha güçlü çıkıyor şahsi gözlemlerime dayanıyor bu gözlemim ama pek yanıldığımı sanmıyorum .çoğu amatör saç ekimimciyide kurtaran şey genelde bu olay oluyor fakat aradan bir kaç sene geçtikten sonra olay en baştakinden bile kötü duruma geliyor ve güçlenen minyatürler geri dökülüyor .ekim yaptıran kişide ekilenler döküldü diye şikayet ediyor ama olay aslında saç ekiminin verdiği ilk 6 aylık kanlanma etkisi aslında .yani sonuç olarak bence çok uzun vade kullanılmayacaksa ekim sonrası kısa dönem fin kullanmanın bence çok bir artısı yok.

borella01

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 03 Temmuz 2026, 18:59:22 »
ön profilden görüntün nasıl bence o önemli .tepe ve vertex şu aşamada ekim olmaz bence ekim olması için belirli bir seyreklik olması gerekiyor henüz o durumda değilsin gibi görünüyor.

HeyKel6534

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 04 Temmuz 2026, 23:58:33 »
Bu da on profil . Ailemdeki herkes kel . Benim saçımda 20 yaşından sonra dökülmeye başladı bazen yuztelden fazla bazen az ama hep dökülme oldu o yüzden saçlarımı hep kısa tuttum bu yaşa kadar tamamen dökülmemesi sigara alkol vb olmadığı için de olabilir. Ama artık iyice seyreklesti hacimsizlesti ve anlım genişledi . Ve hala tararken ya da duş alırken dökülme devam ediyor . Bahsettiğiniz gibi yaşla alakalı değil benden küçük kardesimin saci daha fazla dökülmüş mesela . Benim sormak istediğim işte bu şekilde dökülme devam ederken Ekim yapmak doğru olur mu .

Facebook Twitter Instagram