Saç kaybın agresif seyrediyor ve diffuse thinning yani her yerden kayıp var. Sporcu olman ekstra avantaj çünkü elimde bilimsel bir kaynak olmasa da sporcular ekstra iyi tolere ediyor gibi finasteride'i.
Finasteride kas sağlığına ya da spor kalitene zarar vermez. Öyle olsa birçok sporcu ve aktör almazdı. (Cbum bile kullanıyor)
Minoxidil topikal olarak ciddi bir yan etki çıkarmıyor diye biliyorum ki zaten eczaneden direk reçetesiz alınan bir ürün, eğer yaygın ve ciddi yan etkileri olsa izin verilmezdi diye düşünüyorum ama eğer bir kalp rahatsızlığın varsa doktora danışmanda fayda var. Minoxidil özellikle bu tarz diffuse thinning'de iyi iş çıkarabiliyor ama shedding döngüsü canını sıkabilir o yüzden o döngü zamanlarında toppik ya da şapkayla idare etmen gerekebilir.
Ama işler yolunda giderse bu saçı bayağı toparlayabilirsin. Hem ilaç biraz toparlar hem de saçını biraz uzun giyersin.
Elbette biliyorsundur ki saç tedavileri ömürlüktür. Bırakamazsın yani. Ya da belli bir yaşta benim saçla işim kalmadı dersin o şartla bırakabilirsin.