Gönderen Konu: Asistanlara saç ektirme olayı  (Okunma sayısı 1209 defa)

Kadir Kaleli

• Yeni üye
  • *
Asistanlara saç ektirme olayı
« : 01 Temmuz 2026, 22:11:53 »
Forumda ünlü olan ve fiyatları oldukça pahalı olan doktorların ekime dahil olmadıkları hakkında çok fazla gönderi okudum. Asistanlar tarafından yapılan ekim ne kadar sağlıklı oluyor? Asistanlara ekim yaptırmaktansa daha az bilinen, bu işin doktoru olan kişilere ekim yaptırmak daha mantıklı değil mi?
Sadece bilmediğimden soruyorum bunları. Bir kaç tane doktordan başka doktor yok mu memlekette?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Asistanlara saç ektirme olayı
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2026, 22:27:39 »
Saç ekiminde butik merkezler (her adımı doktorun kendisi yapar, yardımcı 1 ya da 2 kişi olabilir yanında) ya da doktorun kendisinin sadece hayati aşamalarda olduğu (kanal açımı gibi) ve diğer kısımları teknisyenlere bıraktığı (donörden greft alımı gibi) yerler vardır. Bu merkezler bazen paket seçeneği koyar eğer doktor donörden de toplasın istiyorsan üst paket seçimi gibi. Komple doktorun sadece isim olarak kullanılıp altındaki ekibin her şeyi yaptığı yerler var (doku klinik/ Serkan Aygın gibi) Bir de doktor olmayıp bu işi çekirdekten öğrenen yerler var (Asuman hanım, Şahin bey gibi)

Her şey bütçene göre. Eğer doktor katılımı çok olsun istiyorsan butik bir yere yöneleceksin (Bekir Bek hoca ya da Muttalip hoca gibi)
Her hayati aşamaları doktor yapsın ama daha az önemli yerleri deneyimli teknisyen yapsın bütçem buna yetiyor dersen bu tarz yerlere yönelebilirsin (ASMED gibi A grubunu geçersen)
Benim bütçem doktora yetmiyor ama işi çekirdekten öğrenmiş biri de işimi görür dersen Şahin bey ya da Asuman hanım gibi yerler olabilir.

Birçok seçenek var. Asistan/teknisyenler yıllardır orada çalışıyorlarsa ve doktor da sürekli kontrol ediyorsa çok sorun olmaz. Ama ben hiç riske girmek istemiyorum, en iyisini istiyorum diyorsan butik yerlere gitmen gerekir ki onlar da günde 1 hasta alırlar tüm ilgi sendedir ama maliyeti yüksektir, sıra vardır çünkü çok talep görürler ve günde 1 hasta aldıkları için yavaş ilerler.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

memor

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2026, 00:05:04 »
Zaten saç ekimi aslında bir çeşit organ naklidir. Bütün aşamalarını plastik cerrahın yapması lazım. Ama o zaman da ülkeye döviz girmez. Her şey parada bitiyor, gönül ister ki tüm aşamaları doktor yapsın ama o zaman da hlc gibi bir araba parası ödemen lazım.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2026, 00:18:47 »
Dr.Bekir Bek hoca donorden greftleri kendi seçip ekim alanina yine kendi ekiyor işin başından sonuna kadar kendi hallediyor. Benim bildiğim böyle Dr.Bekir Bek var bende ona saç ekimi yaptırdım pazartesi ve salı günleri. 1 anda 3000 greft ekmiyor 2 günde 1500 1500 özenerek ekiyor ama her hizmetinde bir bedeli var tabi.

Asistanlarin görevi
 Verilen greftleri ayırmak 1 li 2 li 3 lu 4 lu şekilde
Greft sayılarıni dikkatli takip etmek ve doktora bilgi vermek
Anestezi ve hijyen konularına dikkat etmek vs...

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2026, 00:37:48 »
Dr.Bekir Bek hoca donorden greftleri kendi seçip ekim alanina yine kendi ekiyor işin başından sonuna kadar kendi hallediyor. Benim bildiğim böyle Dr.Bekir Bek var bende ona saç ekimi yaptırdım pazartesi ve salı günleri. 1 anda 3000 greft ekmiyor 2 günde 1500 1500 özenerek ekiyor ama her hizmetinde bir bedeli var tabi.

Asistanlarin görevi
 Verilen greftleri ayırmak 1 li 2 li 3 lu 4 lu şekilde
Greft sayılarıni dikkatli takip etmek ve doktora bilgi vermek
Anestezi ve hijyen konularına dikkat etmek vs...

Hayırlı olsun sonunda karar verip ektirmişsiniz.  Konu açmayı süreci paylaşmayı düşünmüyorum musunuz

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2026, 00:42:00 »
Hayırlı olsun sonunda karar verip ektirmişsiniz.  Konu açmayı süreci paylaşmayı düşünmüyorum musunuz

Elbette konu açacağım yalnız kabuk dökümü tamamlansin detayli bir şekilde konuyu açmayı düşünüyorum.
İlginize teşekkürler

montenegro

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2026, 01:38:36 »
Saç ekiminde butik merkezler (her adımı doktorun kendisi yapar, yardımcı 1 ya da 2 kişi olabilir yanında) ya da doktorun kendisinin sadece hayati aşamalarda olduğu (kanal açımı gibi) ve diğer kısımları teknisyenlere bıraktığı (donörden greft alımı gibi) yerler vardır. Bu merkezler bazen paket seçeneği koyar eğer doktor donörden de toplasın istiyorsan üst paket seçimi gibi. Komple doktorun sadece isim olarak kullanılıp altındaki ekibin her şeyi yaptığı yerler var (doku klinik/ Serkan Aygın gibi) Bir de doktor olmayıp bu işi çekirdekten öğrenen yerler var (Asuman hanım, Şahin bey gibi)

Her şey bütçene göre. Eğer doktor katılımı çok olsun istiyorsan butik bir yere yöneleceksin (Bekir Bek hoca ya da Muttalip hoca gibi)
Her hayati aşamaları doktor yapsın ama daha az önemli yerleri deneyimli teknisyen yapsın bütçem buna yetiyor dersen bu tarz yerlere yönelebilirsin (ASMED gibi A grubunu geçersen)
Benim bütçem doktora yetmiyor ama işi çekirdekten öğrenmiş biri de işimi görür dersen Şahin bey ya da Asuman hanım gibi yerler olabilir.

Birçok seçenek var. Asistan/teknisyenler yıllardır orada çalışıyorlarsa ve doktor da sürekli kontrol ediyorsa çok sorun olmaz. Ama ben hiç riske girmek istemiyorum, en iyisini istiyorum diyorsan butik yerlere gitmen gerekir ki onlar da günde 1 hasta alırlar tüm ilgi sendedir ama maliyeti yüksektir, sıra vardır çünkü çok talep görürler ve günde 1 hasta aldıkları için yavaş ilerler.

Ahmet Tosun hakkında ne düşünüyorsun hocam ?

montenegro

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2026, 01:40:05 »
Elbette konu açacağım yalnız kabuk dökümü tamamlansin detayli bir şekilde konuyu açmayı düşünüyorum.
İlginize teşekkürler
saç ekiminiz hayırlı olsun. Sizin gibi detaylı araştıran herkese soru soran birinin ekimi baştan sona titizlikle yöneteceğini ve takip edeceğini düşünüyorum. en kısa zamanda konunuzu açarsanız takip etmek isterim.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 02 Temmuz 2026, 05:04:23 »
saç ekiminiz hayırlı olsun. Sizin gibi detaylı araştıran herkese soru soran birinin ekimi baştan sona titizlikle yöneteceğini ve takip edeceğini düşünüyorum. en kısa zamanda konunuzu açarsanız takip etmek isterim.

İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim. Kabuk dökümünden sonra bu foruma bir vefa borcum var sizlerle saç ekim surecimi paylaşacağım. Saolun.

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #9 : 02 Temmuz 2026, 08:41:29 »
Hayırlı olsun ekiminiz umarım çok güzel bir sonuç alırsınız. Hasta takibi nasıl bir de hemen randevu bulabildiniz mi bekir hocada randevu bulma olayı biraz zor diye okumuştum.
Sunt lacrimae rerum...

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 02 Temmuz 2026, 08:49:12 »
Hayırlı olsun ekiminiz umarım çok güzel bir sonuç alırsınız. Hasta takibi nasıl bir de hemen randevu bulabildiniz mi bekir hocada randevu bulma olayı biraz zor diye okumuştum.

Bekir Hoca söylenildiğinin aksine ulaşılması zor olan biri değil. Öyle olsa yurt dışından gelen turistler ulaşamaz. Operasyon esnasında müsait değilse yani ekim yapıyor yada greft alıyorsa işlem de olduğunu asistanları kişiye bildiriyor. Bunun dışında öğlen 12- 13 yada 13 -14 arası yemek molası yada dinlenme molaları oluyor oda olmazsa Bekir hoca akşam 8 -9 gibi eve geçtiğinde mesajları inceliyor ve geri dönüş sağlıyor. Randevu konusuna gelince anı bir iptal olursa gelebileceğini söylerseniz haber verip  sizi erkenden cagirabiliyor. Hasta takibine gelince elbette whatsappdan resimler atıp son durumunuzu takip ettirebilirsiniz.Randevu alıp kontrole gidebilirsiniz.İşlem başındayken sadece saç ekimine konsantre oluyor ekibi de sessiz çalışıyor. Duyduğun tek şey müzik yada sırt üstü yatıyorsan film açılıyor herşeyi düşünüyorlar hasta için ikram ve yemekler iyi ilgi alaka güzeldi bizzat kapıya kadar kendi uğurladı calisanlari ile birlikte. Bekir Hocaya ulasilmiyor algısı yanlış arayıp çok kolay ulaşabilirsiniz ekim işleminde degilse yada akşam dönüş sağlıyor whatsappdan

anılmuh

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Temmuz 2026, 09:26:48 »
Hayırlı olsun hocam toplam ucret ne kadar ödediniz ve randevu 1 ay ıcınde hemen verıyor mu ?

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #12 : 02 Temmuz 2026, 10:03:21 »
Anladım. Siz cüneyt coşkun u da araştırıyordunuz hatta gidip muayene oldum demiştiniz, bekir bek in ağır basması ne sebeple oldu? Önden bekir hocayla yüz yüze muayene olabiliyor muyuz yoksa hemen ekim tarihi mi veriliyor? Ben de şu an araştırma safhasındayım bu dönütler benim için önemli.
Sunt lacrimae rerum...

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2026, 10:26:37 »
Anladım. Siz cüneyt coşkun u da araştırıyordunuz hatta gidip muayene oldum demiştiniz, bekir bek in ağır basması ne sebeple oldu? Önden bekir hocayla yüz yüze muayene olabiliyor muyuz yoksa hemen ekim tarihi mi veriliyor? Ben de şu an araştırma safhasındayım bu dönütler benim için önemli.

Ben hiçbir zaman forumda şu hoca iyi bu hoca kotu diyemem kimseyle de kimseyi karşılaştırmam insanların içerisinde.Kimsenin ekmeğine mani olmam. 2 si de sevdiğim saydığım ekimlerini başarılı bulduğum hocalardan.

Sormak yerine kendin karar ver Forumda 6 ay takıl sonuçları takip et beklentine göre karar ver

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2026, 10:59:01 »

Bütçe ile alakalı. Bekir hoca her şeyi kendi yaptığı için ve doktor olduğu için daha pahalı. Cüneyt hoca da başarılı ama doktor mu kendisi bilmiyorum ve teknisyen kullanıyor diye biliyorum. Bunlar kötü değil elbette. Nasıl ki volkswagen kötü bir araba markası değil ama bir BMW ile karşılaştırmamak gerekir bu şekilde düşünebilirsin.

Bu forumda önerilen yerler asgari gereklilikleri karşılıyor zaten. Nedir bunlar? Temiz çalışma, deneyim (ön çizgi tasarımı gibi), medikal tedavinin önemini vurgulama (hem Bekir hoca hem Cüneyt hoca medikal tedavi devamlılığı istiyor)
Aradaki fark donör alımında biraz daha titizliğe, daha doğal bir ön çizgiye, tekniğe (özellikle aralara girme varsa) gibi hususlara gidiyor. O günün tek hastası sen oluyorsun.

• Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram