Saç ekiminde butik merkezler (her adımı doktorun kendisi yapar, yardımcı 1 ya da 2 kişi olabilir yanında) ya da doktorun kendisinin sadece hayati aşamalarda olduğu (kanal açımı gibi) ve diğer kısımları teknisyenlere bıraktığı (donörden greft alımı gibi) yerler vardır. Bu merkezler bazen paket seçeneği koyar eğer doktor donörden de toplasın istiyorsan üst paket seçimi gibi. Komple doktorun sadece isim olarak kullanılıp altındaki ekibin her şeyi yaptığı yerler var (doku klinik/ Serkan Aygın gibi) Bir de doktor olmayıp bu işi çekirdekten öğrenen yerler var (Asuman hanım, Şahin bey gibi)
Her şey bütçene göre. Eğer doktor katılımı çok olsun istiyorsan butik bir yere yöneleceksin (Bekir Bek hoca ya da Muttalip hoca gibi)
Her hayati aşamaları doktor yapsın ama daha az önemli yerleri deneyimli teknisyen yapsın bütçem buna yetiyor dersen bu tarz yerlere yönelebilirsin (ASMED gibi A grubunu geçersen)
Benim bütçem doktora yetmiyor ama işi çekirdekten öğrenmiş biri de işimi görür dersen Şahin bey ya da Asuman hanım gibi yerler olabilir.
Birçok seçenek var. Asistan/teknisyenler yıllardır orada çalışıyorlarsa ve doktor da sürekli kontrol ediyorsa çok sorun olmaz. Ama ben hiç riske girmek istemiyorum, en iyisini istiyorum diyorsan butik yerlere gitmen gerekir ki onlar da günde 1 hasta alırlar tüm ilgi sendedir ama maliyeti yüksektir, sıra vardır çünkü çok talep görürler ve günde 1 hasta aldıkları için yavaş ilerler.