Gönderen Konu: Ekime uygun mu? Ve gerek var mı?  (Okunma sayısı 557 defa)

Serap Doğan

• Yeni üye
  • *
Ekime uygun mu? Ve gerek var mı?
« : 02 Temmuz 2026, 15:01:44 »
Merhaba herkese,

Yaşım 28, 16-17 yaşından beri saçım dökülüyor devamlı olarak. Saçım biraz V haline gelmişti daha lise sonda, artık baya ileri seviyede bence.

Mevzu şu ki, ben bunu kapatmanın, hatta şık göstermenin yolunu buldum aslında. Dating hayatım da çok hareketli, yalan yok manken gibi hanımlarlayım Berlin'de

Sıkıntı şu ki, saçı spreyle tutuyorum. Sağlam rüzgar vurursa (harbiden sağlam) tabi geriye doğru havalanıyor. Ya da bir hanımefendi malum aksiyon sırasında saçımı çekiştirirse komik bir duruma gelebiliyor, ya da denize/havuza girince :D kalan kısımlarda iyi durum. Ben kısa (kapatılmamış) halini de, uzatarak saç spreyiyle kapattığım halini de paylaşıyorum

Sorum şu, şu anki halime bakarak, gerekli mi saç ekimi? Ekimden sonra daha iyi olacak mı? Yoksa yine yanları arkayı uzatıp kapatmam mı gerekecek? Malum benim dökülme seviyesi aslında epey yüksek, öyle sadece önleri dökülen arkadaşlar gibi değil.

Verimsiz bir sonuçtan, buna para zaman harcamaktan, eziyetini çekmekten, üstüne üstlük 6-7 ay boyu saçım toparlanana kadar hiçbir hanımla görüşememekten çekiniyorum açıkçası. Hiçbir ilaç vs kullanmadım saçımda. Fin falan da kullanmayacağım ekim yaptırıp kötü sonuç bile alsam. Saçımı uzatır uzatır spreylerim daha iyi

Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekime uygun mu? Ve gerek var mı?
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2026, 15:45:46 »
Hocam saç ekimi için donörün iyi görünüyor. Vertekse kadar ektirip ekilen saçları uzatıp arkayı at kuyrukla kapatabilirsin. Öndeki kalan çok az miktar saç dökülecektir zamanla.

Öneri olarak Türkiye’de mi yoksa Dünya çapında mı doktor önereyim Avrupa’da olduğun için.

Ayrıca saç sistemlerini de değerlendirebilirsin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Serap Doğan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2026, 15:55:39 »
Hocam saç ekimi için donörün iyi görünüyor. Vertekse kadar ektirip ekilen saçları uzatıp arkayı at kuyrukla kapatabilirsin. Öndeki kalan çok az miktar saç dökülecektir zamanla.

Öneri olarak Türkiye’de mi yoksa Dünya çapında mı doktor önereyim Avrupa’da olduğun için.

Ayrıca saç sistemlerini de değerlendirebilirsin.

Teşekkür ederim tavsiye için ama at kuyruğu benim tarzım da değil ki. Ben ya uzatıp şimdiki old money tayfa gibi dalgalı hacimli yanlar arklar üstler uzun bir şekilde geriye taramak isterim (ki benim durumumda bunun için 20.000 graft falan ekilmesi gerek herhalde, yani imkansız)

Ya da orta seviyede yutup öne doğru dağınık bırakırım

O yüzden anlamaya çalışıyorum ekimin bana ekstra bir katkısı olacak mı diye ve nasıl bir sonuç çıkar benim dökülme seviyemden

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2026, 16:56:07 »
Tepedende kalan az saç dökülecek NW6 diyebiliriz. Medikal tedavi de almak istemediğini belirttin o yüzden beklentini gerçekçi tutman gerek. Dediğin greft sayısının yarısı doğru (10.000 civarı) ama donöre zarar vermeden o kadar çıkması zor.
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2026, 17:13:37 Gönderen: Yusuf333 »
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Serap Doğan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2026, 17:32:42 »
Tepedende kalan az saç dökülecek NW6 diyebiliriz. Medikal tedavi de almak istemediğini belirttin o yüzden beklentini gerçekçi tutman gerek. Dediğin greft sayısının yarısı doğru (10.000 civarı) ama donöre zarar vermeden o kadar çıkması zor.

Görüştüğüm esthetica ve Ahmet tosun 5k falan greft çıkar dedi. Sonrasında ikinci bir ekim olabilir dedi Ahmet tosun. Yine arkayı yanları uzatıp kapatacaksam 5k greft ile, ektirmemin bir manası var mı ki? Paylaştığım sonuncu fotoğraf zaten hali hazırda benim durumum

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2026, 17:36:23 »
Eshtetica’yı boşver. Ahmet Tosun iyidir.

Saç ekiminin limitleri var bir ekimle önü kapatıp ön profili güçlendirmek mantıklı seçenek.
  • Yaşınız 30

Hietzsche

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2026, 20:35:17 »
Görüştüğüm esthetica ve Ahmet tosun 5k falan greft çıkar dedi. Sonrasında ikinci bir ekim olabilir dedi Ahmet tosun. Yine arkayı yanları uzatıp kapatacaksam 5k greft ile, ektirmemin bir manası var mı ki? Paylaştığım sonuncu fotoğraf zaten hali hazırda benim durumum

sonuç başarılı olursa yanları neden uzatıp comb over yapasınızki :) en başta direk olumsuz düşünüyorsunuz. tamda şu anda yani günümüzde iyi bir saç ekim merkezi bulup iyi bir sonuçla saç derdinden kurtulmak çok mümkün .geçmişte kimin nasıl ektiği çok belli değilken sağolsun forum sayesinde iyi ekim merkezleri filtrelenmiş durumda .yeterki kendinize uygun başarılı bir merkeze forumu araştırarak karar verin .donör durumunuz ,açıklığınız ve yaşınız iyi bir sonuç için gayet uygun .dediğim gibi doğru ekim merkezine karar verdikten sonra risk çok az.

pisikletadam

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 03 Temmuz 2026, 01:52:02 »
amacın hanımlarsa bu saçla ancak bir iki sene sana talep olur yüzün gözün gayet düzgün ama tepedeki minyatürlerde giderse seni ancak belki protez saç kurtarır.

OnNumero

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2026, 02:54:44 »
 Sakın önleri doğal ekmeyi bilmeyen bir yerde ektim yaptırma hocam  .Tanıdığım ne kadar alman saç ektiren gurbetçi varsa hepsinin ekim yaptırdığı 10 m den belli oluyor.Sanırım sağlık acentalarının tuzaklarına düşüyorlar .Sen bu forumu keşfetmekle güzel bir şans yakalamışsın konuları detaylı inceleyerek bu şansı doğru kullan derim.

Serap Doğan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2026, 14:03:29 »
Sakın önleri doğal ekmeyi bilmeyen bir yerde ektim yaptırma hocam  .Tanıdığım ne kadar alman saç ektiren gurbetçi varsa hepsinin ekim yaptırdığı 10 m den belli oluyor.Sanırım sağlık acentalarının tuzaklarına düşüyorlar .Sen bu forumu keşfetmekle güzel bir şans yakalamışsın konuları detaylı inceleyerek bu şansı doğru kullan derim.

Ben de zaten önde ve düz bir hairline istemiyorum, biraz daha geride ve V gibi olmalı ki arkalar biraz daha sık olabilsin...

Ahmet Tosun düşünüyorum ama, doğru bir karar mıdır?

Celal200048

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2026, 23:45:28 »
Ahmet tosun iyi hocam forumda sonuçlarıda güzel onun gibi bitrkac merkezi daha araştır ama sakın Instagram reklemlarina kanıp saçma bı yerde ekim yaptırma
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Xpecia , finasterid, dutasterid

Facebook Twitter Instagram