Gönderen Konu: İlaçlara başlamalı mıyım  (Okunma sayısı 366 defa)

subaru3233

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
İlaçlara başlamalı mıyım
« : 03 Temmuz 2026, 10:10:08 »
Abilerim, kardeşlerim herkese selamlar umarım her şey hepiniz için yolundadır. Sizlere bir şey danışmak için bugün üye oldum ve tavsiyelerinizi rica ediyorum. 28 yaşındayım 18 yaşından beri saçlarım dökülüyor agresif dökülmenin geçtiğini düşünüyorum 25 yaşında tamamen kel kalırım diyordum. Şuan ki halini buraya bırakıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: İlaçlara başlamalı mıyım
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2026, 10:48:21 »
Dökülmen androgenetik alopesi gibi duruyor. Elbette teşhisi tahlillerle beraber dermatolog koyar.
Dökülme tipi de diffuse gibi yani her yerden dökülüyor yani çoğu kişi genelde önden kayıp verir ya da verteks tamamen dairesel açılır deri görünür sende öyle bir durum yok ama genel seyrelmeler var.

Fin'e başlayıp başlamamak sana kalmış. Kellik tedavi edilmesi gereken bir durum değil zaten milyonlarca kel/kelleşen insan var. Eğer bu durum seni rahatsız etmiyorsa bir şey yapmana gerek yok.
Ama eğer rahatsız ediyorsa doktora danışarak saç dökülmesine sebebiyet veren duruma yönelik tedaviyi değerlendirebilirsin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

subaru3233

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2026, 10:52:54 »
Dökülmen androgenetik alopesi gibi duruyor. Elbette teşhisi tahlillerle beraber dermatolog koyar.
Dökülme tipi de diffuse gibi yani her yerden dökülüyor yani çoğu kişi genelde önden kayıp verir ya da verteks tamamen dairesel açılır deri görünür sende öyle bir durum yok ama genel seyrelmeler var.

Fin'e başlayıp başlamamak sana kalmış. Kellik tedavi edilmesi gereken bir durum değil zaten milyonlarca kel/kelleşen insan var. Eğer bu durum seni rahatsız etmiyorsa bir şey yapmana gerek yok.
Ama eğer rahatsız ediyorsa doktora danışarak saç dökülmesine sebebiyet veren duruma yönelik tedaviyi değerlendirebilirsin.
Öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim. Rahatsız etmiyor diyemem sonuçta bariz şekilde hayat kalitemiz artıyor sadece çekincelerim var bu ilaçlara başlama konusunda ve açıkcası merak ediyorum saçlarım ne kadar tepki verir olumlu geri dönüt alabilir miyim bu ilaçlardan deneyimli insanların yorumlarını merak ediyorum. Şuan bi meyletme var fin dut minoksidil gibi ilaçları kullanmaya. Sence olumlu etkileri olur mu ?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2026, 11:03:41 »
Erkek tipi genetik saç dökülmesine karşı en güçlü silahımız fin ve dut. Daha iyisi de ufukta görünmüyor. Fayda eder mi buna tedaviye başlayıp minimum 6 ay sonra değerlendirebilirsin.
Ama literatüre göre finasteride kullanıcılarının %90'ının saç dökülmesi duruyor. %65'i ise biraz daha kazanım elde ediyor. Bu kazanım kişiden kişiye değişiyor.
O yüzden mevcut saçları korumak, kaybedilenleri geri getirmekten çok daha kolay. Bu sebepten ötürü tedavi ne kadar erken, ne kadar fazla saçla başlarsa başarı oranı artar. Kayıplar arttıkça, saçlar belli bir minyatürizasyon oranını geçtikçe (kimi doktor %50 minyatürizasyondan fazlası diyor kimisi ise 30 mikron altı diyor) o saç tedaviye yanıt vermiyor ve kalıcı olarak ölüyor.

Yani bir karar vereceksen ne kadar hızlı verirsen senin faydana.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram