Gönderen Konu: Saç ekim sonrası surecim  (Okunma sayısı 510 defa)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekim sonrası surecim
« : 04 Temmuz 2026, 09:27:31 »
Arkadaşlar bu kabuk dökümünü beklemesi ne kadar zormuş. Sinek ısırığı gibi batma  kaşıntı geliyor.4-5 gündür günde 2-3 saatlik uyku ile idare ediyorum. Kafayı uyurken bir yere surtmemek için internetten boyun yastığı almıştım çok faydası oldu arkama da 2 yastık koyup sirt üstü belli bir açıyla uyuyorum. Kafa güneş gormesin diye dışarı cikamiyorum akşam üzeri ortalık cıvıl cıvıl ama işte bunaliyor insan biraz. Klinigin verdiği dönor alanına sürülen losyon ve ekilen alana sürülen fis fis ilacı zamanında saati saatine uyguluyorum. Aynı şekilde antibiyotik ve kan sulandırıcilari da zamanında kullanıyorum. Multivitamin takviyesine başladım. Mossi London multivitamin. Adını anmayacağım malum prostat ilacı,B12 D3K2 Solgar 5000 biotin Orzax Magnezyum 3 lu etki Solgar İron 17 (ara sıra) Nutraxin Forte Multi vitamin Omega 3 e de 3 gün sonra başlayacağım öncesinde OMEGA 3 6aydir kullandım. Şampuanla yıkamaya henüz başlamadım Dalin P-H 5.5 bebe şampuanı kullanacağım. Bol bol su içiyorum. Her öğün haşlanmış yumurta ceviz içi  ve proteinli gıdalar tüketiyorum.Anlayacaginiz tüm tuşlara bastık. Allah sonumuzu hayır etsin yardımcımız olsun. Önümüzdeki hafta sonuda kabuk dökümü başlayacak. Kararma çatlama yok
Kafamda ekilen greftler sanki bir o yana bir bu yana döner gibi hareket ettiğini hissediyorum.

Saç ektirecek arkadaşlara tavsiyem muhakkak bir boyun yastığı temin edin çok faydasını görürsünüz.
Ekim konusuna gelince keşke 30 yaşımda ektirseydim diye düşündüm. 3 sene geç oldu ama hayırlısı olsun. Saç insan hayatında önemli bir yer tutuyor Allah tüm kardeşlerimizin yardımcısi olsun ve  şifalar versin.

Ekim yaptiracaginiz merkezi forumda en az 6 ay takilip sonuçlarını ve ekimlerini takip edin.
Merdiven altı bir yere giderseniz giden greftin yerine bir daha greft çıkmıyor. Ekim surecinde anestezi iğnesi yiyorsunuz bunun dışında maddi olarak masraf ediyorsunuz psikolojik olarak canınız çok sıkılır.

Bu forum bizler için büyük bir fırsat.Ben tekrardan Hintell beye teşekkür ediyorum sayesinde insanlar forumda bilgilenip mağdur olmuyor.

Bugün normal olarak marketten aldigim doğal kaynak ılık su ile mesaj yapmadan nazikçe sampuansiz  yıkama yapacağım arkadaslar.

Süreç hakkında soracağınız birşey olursa yada tavsiyeleriniz olursa dinlemek isterim.
Yorumlarda ve mesajlar da soran arkadaşlar için saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğraflarımı bu hafta değil önümüzdeki hafta sizlerle paylasacagım

Teşekkürler

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekim sonrası surecim
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2026, 09:44:24 »
Öncelikle hayırlı olsun. Bir saç ekimi nasıl planlanmalı konusuna adeta bir örnek. Önce saç ekimine hazırlık ve gerekli güçlendirmeler. Bu güçlendirmeler çalışırken bir yandan da araştırma. Yüz yüze iyi ekimcilerle görüşme ve sonunda iyi bir doktorda karar kılıp ekimi gerçekleştirme.
Ekim sonrası en önemli kısım onu da zaten gerekli şeyleri alıyorsun. Başarısızlık oluşturacak faktörleri neredeyse sıfıra indirdin. Hayırlı olsun.

Bir de 3 yıl önce yaptırsaydım dedin ama nasip belki 3 yıl önce bu şekilde ilerlemeyecektin. Hayırlısı buymuş demek ki.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2026, 09:53:04 »
Öncelikle hayırlı olsun. Bir saç ekimi nasıl planlanmalı konusuna adeta bir örnek. Önce saç ekimine hazırlık ve gerekli güçlendirmeler. Bu güçlendirmeler çalışırken bir yandan da araştırma. Yüz yüze iyi ekimcilerle görüşme ve sonunda iyi bir doktorda karar kılıp ekimi gerçekleştirme.
Ekim sonrası en önemli kısım onu da zaten gerekli şeyleri alıyorsun. Başarısızlık oluşturacak faktörleri neredeyse sıfıra indirdin. Hayırlı olsun.

Bir de 3 yıl önce yaptırsaydım dedin ama nasip belki 3 yıl önce bu şekilde ilerlemeyecektin. Hayırlısı buymuş demek ki.

Eyvallah kardeşim sağolasın senide mantıklı bir şekilde saç ektirmeden önce ilerlerken görüyorum.

Yani insanlar foruma girip arastirirken bence kliniklerle bire bir görüşmeye de gitmeli saç ektirecegi doktorun cizecegi saç cizgisini planlayacagi greft sayısını ekim planını öğrenmesi gerekiyor. Ayrıca saç ekimine uygun mi değil mi bunu da bilmesi gerekiyor.

Ben 2 kez İstanbul'a gittim birebir yüzyüze görüşmelerim oldu. Ankara'dan da görüştüğüm oldu. Notlarımı aldım çizilen saç çizgilerini ekilecek greft sayısını operasyona kimlerin dahil olacağını öğrendim.

Tabi herkes bütçesine göre hareket ediyor Türkiye gerçekleri diye bir durumda var.

Beklemem de ki sebeplerden biride iyi bir bütçe oluşturabilmekti.
Forumda 2 yıldır takıldım her kliniğin ekimlerini inceledim kendi saç açıklığıma ve beklentime göre klinikler belirledim. Nihayetinde karar verip ektirdim.

Hakkımızda hayırlısı olsun.

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2026, 11:16:23 »
Arkadaşlar bu kabuk dökümünü beklemesi ne kadar zormuş. Sinek ısırığı gibi batma  kaşıntı geliyor.4-5 gündür günde 2-3 saatlik uyku ile idare ediyorum. Kafayı uyurken bir yere surtmemek için internetten boyun yastığı almıştım çok faydası oldu arkama da 2 yastık koyup sirt üstü belli bir açıyla uyuyorum. Kafa güneş gormesin diye dışarı cikamiyorum akşam üzeri ortalık cıvıl cıvıl ama işte bunaliyor insan biraz. Klinigin verdiği dönor alanına sürülen losyon ve ekilen alana sürülen fis fis ilacı zamanında saati saatine uyguluyorum. Aynı şekilde antibiyotik ve kan sulandırıcilari da zamanında kullanıyorum. Multivitamin takviyesine başladım. Mossi London multivitamin. Adını anmayacağım malum prostat ilacı,B12 D3K2 Solgar 5000 biotin Orzax Magnezyum 3 lu etki Solgar İron 17 (ara sıra) Nutraxin Forte Multi vitamin Omega 3 e de 3 gün sonra başlayacağım öncesinde OMEGA 3 6aydir kullandım. Şampuanla yıkamaya henüz başlamadım Dalin P-H 5.5 bebe şampuanı kullanacağım. Bol bol su içiyorum. Her öğün haşlanmış yumurta ceviz içi  ve proteinli gıdalar tüketiyorum.Anlayacaginiz tüm tuşlara bastık. Allah sonumuzu hayır etsin yardımcımız olsun. Önümüzdeki hafta sonuda kabuk dökümü başlayacak. Kararma çatlama yok
Kafamda ekilen greftler sanki bir o yana bir bu yana döner gibi hareket ettiğini hissediyorum.

Saç ektirecek arkadaşlara tavsiyem muhakkak bir boyun yastığı temin edin çok faydasını görürsünüz.
Ekim konusuna gelince keşke 30 yaşımda ektirseydim diye düşündüm. 3 sene geç oldu ama hayırlısı olsun. Saç insan hayatında önemli bir yer tutuyor Allah tüm kardeşlerimizin yardımcısi olsun ve  şifalar versin.

Ekim yaptiracaginiz merkezi forumda en az 6 ay takilip sonuçlarını ve ekimlerini takip edin.
Merdiven altı bir yere giderseniz giden greftin yerine bir daha greft çıkmıyor. Ekim surecinde anestezi iğnesi yiyorsunuz bunun dışında maddi olarak masraf ediyorsunuz psikolojik olarak canınız çok sıkılır.

Bu forum bizler için büyük bir fırsat.Ben tekrardan Hintell beye teşekkür ediyorum sayesinde insanlar forumda bilgilenip mağdur olmuyor.

Bugün normal olarak marketten aldigim doğal kaynak ılık su ile mesaj yapmadan nazikçe sampuansiz  yıkama yapacağım arkadaslar.

Süreç hakkında soracağınız birşey olursa yada tavsiyeleriniz olursa dinlemek isterim.
Yorumlarda ve mesajlar da soran arkadaşlar için saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğraflarımı bu hafta değil önümüzdeki hafta sizlerle paylasacagım

Teşekkürler

Hocam çok fazla ilaç kullanıyorsun . B12 haftalık yada aylık iğne olarak kullan . D vitamini de aynı şekilde.  Hergün hap almaktan kurtulursun . Ben o şekilde yapıyorum çok rahat oluyor.  Hem iğne daha etkili daha çabuk topluyor.  Folik asit ve omega 3 ü günlük olarak kullan bunların saça katkısı çok etkili . Ama folik asit için kan tahlili yaptır . Biotin çok gereksiz emin ol . Insanlarda biotin eksikliği çok nadir çıkar.  Hiç boşuna mideni biotin ile yorma en gereksiz takviye biotin emin ol . Vitamin değerlerin normalse multivitamin bile gereksiz . Dikkat etmen en önemli vitaminler folik asit b12 d vitamini ve omega 3 ve demir çinko. gerisi Saç için çok önemli değil. B12 ve d vitamininin haftalık iğne olarak kullanman çok önemli.  Dahiliye doktoruna Saç ekimi için iğne kullanman gerektiğini söyle yazıyorlar . Finasterid yan etkisini yaşamamak için gün aşırı gece uyumadan 1 saat önce kullan . Yan etkiyi hissetmezsin bile bu sayede . Uyurken ilk 3 gün çok dikkatli ol . Ondan sonrasında o kadar çok kasma . Ama boyun yastığı ile uyu . Yazın günde 2 defa yıkama yapmak daha iyi . Sabah losyon ve şampuan ile yıka.  Akşam uyumadan önce de sadece soğuk su ile ufaktan su tut . Kaşıntıyı azaltır . Sivilcelenme olacaktır hiç panik yapma  . Herkeste oluyor.  Kabuk dokumunden sonra kendi saçlarında da bir süre dökülme beyazlama olacak bunun içinde panik yapma . Bunların hepsi 3 4 ay içinde geçiyor .

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2026, 11:34:54 »
Çok teşekkürler yorumun için.
B12 ve D3K2 vitaminini sıvı olarak birisi damla digerini dil altı alıyorum. Folik asit mossi London içinde var. Valla hoca ılık su ile dediği için yazın o kadar da ılık olmaz öyle yikayacagim birazdan
Ne olur ne olmaz kabuk dökümüne kadar sürtünme konusunda dikkatli olmak istiyorum yazık olur. Saati saatine losyon ve fisfis kullanıyorum. Magnezyum faydalı oluyor vitaminlere bol su ile içtiğim için süreç sonuna kadar devam. Prostat ilacını da gece yatarken kullanabilirim denerim ama yan etki işte ne zaman kullanirsan kullan çıkacağı belli olmuyor
Teşekkürler yorumunuz icin

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2026, 12:00:09 »
Çok teşekkürler yorumun için.
B12 ve D3K2 vitaminini sıvı olarak birisi damla digerini dil altı alıyorum. Folik asit mossi London içinde var. Valla hoca ılık su ile dediği için yazın o kadar da ılık olmaz öyle yikayacagim birazdan
Ne olur ne olmaz kabuk dökümüne kadar sürtünme konusunda dikkatli olmak istiyorum yazık olur. Saati saatine losyon ve fisfis kullanıyorum. Magnezyum faydalı oluyor vitaminlere bol su ile içtiğim için süreç sonuna kadar devam. Prostat ilacını da gece yatarken kullanabilirim denerim ama yan etki işte ne zaman kullanirsan kullan çıkacağı belli olmuyor
Teşekkürler yorumunuz icin
Hocam sana şöyle anlatayım daha iyi olur.  Ben ilk ekimi yaptırmadan 3 ay önce B12 ve D vitamini testi yaptırmıştım  . Referanslar normal çıktı ama saç sağlığı için istenen referanslar farklı.  Doktora bunu söylediğim de senin gibi sıvı yolla ve dil altı ile vitamin yazmıştı ama onları kullandım ama beklenen seviyeye çıkarmadı vitamin değerlerini.  Ekimden 1 ay önce igneye geçtim vitamin değerleri zirveye çıktı.  Bu yüzden iğne daha iyi B12 ve d vitamini için.  Saç için B12 en az 500 ve üzerinden olmalı değer olarak . D Vitamini saç için en az 50 olmalı . Şimdi kullandığın multivitamin de folik asit var ama bu multivitaminler normal günlük değeri karşılamıyor . Folat diye sadece folik asit hapı var dahiliye doktoru yazıyor çok ucuz birşey.. Değeri 1 aylık kullanımda hemen yükseltiyor . Folik asit değeri de saç için en az 10 ve üzeri olmalı . Sen vitaminlere 1 ay devam et . 1 ay sonra test yaptır eğer değerler saç için istenilen düzeyde olmaz ise benim söylediğim gibi iğne olayına geç hemen toparlarsın . Ayrıca trioid bezlerini de kontrol ettir . Finasterid için gece kullan çok rahat edersin . Sen uyanana kadar çoktan yan etki kaybolmuş oluyor .

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2026, 12:05:53 »
Geçen sene kan testi verdiğimde sadece D vitamini düşük çıkmisti folat B12 felan iyiydi.
5 aydır düzenli D vitamini alıyorum D colefor kullandım.ilk başlarda sonra orzax damla olana geçtim. Büyük ihtimal değerler yükselmiştir. Solgarin folik asit versiyonundan almıştım ondan yutarım

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2026, 12:12:37 »
Geçen sene kan testi verdiğimde sadece D vitamini düşük çıkmisti folat B12 felan iyiydi.
5 aydır düzenli D vitamini alıyorum D colefor kullandım.ilk başlarda sonra orzax damla olana geçtim. Büyük ihtimal değerler yükselmiştir. Solgarin folik asit versiyonundan almıştım ondan yutarım

tamam hocam geçmiş olsun şimdiden.  Hayırlı uğurlu olsun ekiminiz .

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 04 Temmuz 2026, 14:06:21 »
tamam hocam geçmiş olsun şimdiden.  Hayırlı uğurlu olsun ekiminiz .

Teşekkür ederim dediğin iğneleri de yazdırır yaptırırım saolun

orkunak

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 04 Temmuz 2026, 16:57:42 »
Konu açtınız mı?

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 04 Temmuz 2026, 17:03:36 »
Konu açtınız mı?

Kabuk dökümünde sonra konu açacağım detaylıca öncesi ve sonrasi

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2026, 08:06:56 »
6 gündür adam akıllı uyuyamıyorum.Gunluk 2-3 saat uyku ile idare ediyorum greftleri bir yere surtmemek için dikkat ediyorum. Dönor bölge herhalde iyileşiyor yanma gibi oluyor az ama iyileşme belirtisi galiba.
Herhalde bu kabuk dokumune kadar rahat uyku yok gibi. Kliniğin verdigi ilaç ve losyonlara devam. Ondan sonra ilk iş rahat bir uyku çekeceğim Allah'ın izniyle.

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 05 Temmuz 2026, 10:18:59 »
6 gündür adam akıllı uyuyamıyorum.Gunluk 2-3 saat uyku ile idare ediyorum greftleri bir yere surtmemek için dikkat ediyorum. Dönor bölge herhalde iyileşiyor yanma gibi oluyor az ama iyileşme belirtisi galiba.
Herhalde bu kabuk dokumune kadar rahat uyku yok gibi. Kliniğin verdigi ilaç ve losyonlara devam. Ondan sonra ilk iş rahat bir uyku çekeceğim Allah'ın izniyle.
verteks bölgesine ekim yapılmadıysa eğer boyun yastığı ile rahatça uyuyabilirsin . Verteks ekimi olduysa dikkat et .

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 05 Temmuz 2026, 10:40:53 »
verteks bölgesine ekim yapılmadıysa eğer boyun yastığı ile rahatça uyuyabilirsin . Verteks ekimi olduysa dikkat et .

Yok vertekse olmadı ekim on bölgeye oldu boyin yastığını boynuma koyup uyuyorum. Asıl mesele olur ya bir yere carparsin surtersin on bölgeye greft yoğun ekilince dikkat etmek gerekiyor. Sonuç da alan dar. Bu yüzden işte uyuyamıyorum sırt üstü belirlli bir açıda 2 yastık koyarak ve  koltuk altlarına da  yastık koyup sırt üstü belirli bir açıda boyun yastığı ile uyuyorum. Uyurken de başımda adam oluyor 3 saat başımda bekliyor.
Biz tedbiri alalimda gerisi Allah'tan.

ektirmek

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 05 Temmuz 2026, 12:53:43 »
Türkiye´de bu vitamin haplari inanilmaz yaygin. Almayan yok gibi, Avrupa´da neredeyse kullanan yok.

Tabi herkes bütçesine göre hareket ediyor Türkiye gerçekleri diye bir durumda var.

Beklemem de ki sebeplerden biride iyi bir bütçe oluşturabilmekti.

Böyle bir kepazelik olabilir mi? Sonra bide yok Türkiye´nin durumu iyi vb. Tatilden Almanya´ya dönen comarlar bile basladilar demeye Türkiye´de nasil bir aclik oldugunu, en hizli sekilde ülke bu durumdan kurtulmali. Kafasi calismayanlarin gözlerini sizler acmalisiniz ki böyle bir yasami kabul etmesinler, ah bi bilseler ne kadar enayi olduklarini. Her ülke de pasalar gibi yasayip yiyip iciyorsun, Türkiye´de ayda 1 kilo et bile alamiyor ülkenin yarisi.

Facebook Twitter Instagram