Gönderen Konu: 27 yaş fin+minoxidile başlamak  (Okunma sayısı 572 defa)

Samettt

• Yeni üye
  • *
27 yaş fin+minoxidile başlamak
« : 05 Temmuz 2026, 02:12:56 »
Merhaba arkadaşlar yaşım 27 ve yaklaşık 2 yıldır şiddetli saç dökülmesi yaşıyorum. Uzun süredir döküleceği kadar dökülsün sonra ektiririm kafasındaydım ama son 6 aydır araştırmaya başlayınca ektirmedende bu sorunu çözen insanlar gördüm ve sizden bilgi almak istiyorum. Saçlarımın yanları çok açıldı ve yanların açık olması benim hoşuma gidiyordu ama ne zaman ki ortalar seyrekleşmeye başladı beni çok rahatsız etmeye başladı. Uzun lafın kısası saçlarımın su an ki halini ekte paylasacağım ve [MINOX %5 –FINAS %0.1-AZELAİK %7-KAFEİN %0.1-RETINOIC ACID %0.01-Procapil %5] içeriği böyle olan bir topikal solusyon kullanmaya başlamayı düşünüyorum haftaya. 2 yıl önce şakaklar için tek başına minox kullandığımda şakaklarımdan çok fazla saç çıkışı olmuştu ama bırakınca tekrar gitti. Siz ne dersiniz fikir almak istiyorum sizden.

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 27 yaş fin+minoxidile başlamak
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2026, 10:52:11 »
Merhaba, ekim yaptırsanız da yaptırmasanız da oral fin ve min+fin kombosuyla başlamanızı tavsiye ederim. Eğer şanslıysanız fin yanetki göstermez. Yanetki görürseniz dut denersiniz.ama fin ve dut yeni saç oluşumu için o kadar etkili değil o ilaçları minoksidil ile kesinlikle desteklemeli ve sabırlı olmalısınız.

Samettt

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2026, 00:56:04 »
Merhaba, ekim yaptırsanız da yaptırmasanız da oral fin ve min+fin kombosuyla başlamanızı tavsiye ederim. Eğer şanslıysanız fin yanetki göstermez. Yanetki görürseniz dut denersiniz.ama fin ve dut yeni saç oluşumu için o kadar etkili değil o ilaçları minoksidil ile kesinlikle desteklemeli ve sabırlı olmalısınız.
Hocam doğrudan eczaneden fin+min içeren topikal bir spreyle başlasam oral fine göre daha az mı ilerleme kaydederim. Ben güreşciyim yan etkilerdrn herhangi bir güç düşüşü yaşamak çok etkiler beni

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2026, 06:48:00 »
DHT’nin kas üstünde pek bir etkinliği yok. Topical de iyidir yeterki bırakma ve çok uzun dönem kullan.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram