Buradaki çoğu insan gibi google'a finasteride yazıp standart sıralanmış yan etkileri okudun "libido düşüşü, erektil disfonksiyon, depresyon, anksiyete vs." bu ilaç ne saçım için hem cinsel hayatımdan hem de mentalimden mi vaçgeçeceğim bu nasıl iş derken bir de "PFS" (post finasteride sendromu) da çıktıysa karşına zaten artık finasteride'e siyanür muamelesi yapmaya başlamışsındır. Nereden mi biliyorum? Ben de bu yollardan geçtim.
Öncelikle alta seri olarak koyacağım şeyler yapılan bilimsel çalışmalardan makaleler. Ben doktor değilim ve araştırma yapmama rağmen doktorumla beraber başladım tedavime. Başlayıp başlamamak senin kararın.
İlk makale finasteride'in yan etki oranlarıyla ilgili yapılan çalışmaları topluca derliyor. (5 mg üzerinde yapılan çalışmalar var, bunlar BPH için yapılmış çalışmalar, saç için 1 mg doz kullanılır yani daha azı) Burada dikkatin çekilmesi gereken yerlerden biri "Persistent effects" yani ilaç bırakıldıktan sonra devam eden yan etkiler demek, hepsi "No" yani tüm yan etkiler ilaç bırakıldıktan sonra geçmiş.