Gönderen Konu: Önler iyice açılmaya başladı saç dökülmesi ile ilgili destek  (Okunma sayısı 708 defa)

zaronv

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar Arkadaşlar,

Yaşım 27 saçımda yıllardır seboreik dermatit sorunu var ketoral kullanıyorum iyi geliyor fakat kaşıntı oluyor yeterli seviyede değil.
Uzun süredir de ufak ufak saçlarım seyrelmeye başlamıştı en ön saç çizgimde seyreklik iyice arttı.
Çok araştırıyorum " dutasteride, fiansteride, minoxidil" vs. ilaçları öneriliyor fakat çok fazla yan etkisi ile ilgili şeyler okudum.
Kullanırken veya ileri yaşlarda sorun yaşar mıyım bilemiyorum çok farklı görüşler mevcut.
Ekim yaptırayım desem daha erken gibi önce dökülmeyi durdurmam lazım.
Kısacası çıkmaza girdim araştırıyorum fakat bir sonuca ulaşamıyorum.

Sizler ne önerirsiniz sizce neler yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim deneyimi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun.

https://hizliresim.com/j0bt1vz

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Buradaki çoğu insan gibi google'a finasteride yazıp standart sıralanmış yan etkileri okudun "libido düşüşü, erektil disfonksiyon, depresyon, anksiyete vs." bu ilaç ne saçım için hem cinsel hayatımdan hem de mentalimden mi vaçgeçeceğim bu nasıl iş derken bir de "PFS" (post finasteride sendromu) da çıktıysa karşına zaten artık finasteride'e siyanür muamelesi yapmaya başlamışsındır. Nereden mi biliyorum? Ben de bu yollardan geçtim.

Öncelikle alta seri olarak koyacağım şeyler yapılan bilimsel çalışmalardan makaleler. Ben doktor değilim ve araştırma yapmama rağmen doktorumla beraber başladım tedavime. Başlayıp başlamamak senin kararın.

İlk makale finasteride'in yan etki oranlarıyla ilgili yapılan çalışmaları topluca derliyor. (5 mg üzerinde yapılan çalışmalar var, bunlar BPH için yapılmış çalışmalar, saç için 1 mg doz kullanılır yani daha azı) Burada dikkatin çekilmesi gereken yerlerden biri "Persistent effects" yani ilaç bırakıldıktan sonra devam eden yan etkiler demek, hepsi "No" yani tüm yan etkiler ilaç bırakıldıktan sonra geçmiş.

« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2026, 08:36:58 Gönderen: Yusuf333 »
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Depresyon ile ilgili yapılan çalışma :

209.940 kişi üzerinde yapılan çalışmalarda depresyon oranı %1.23 bulunmuş
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Son olarak ikiye ayırılan grup üzerinden bir çalışma var. Bir gruba yan etki ihtimalleri söylenmiş diğerine söylenmemiş. (çalışmada 5mg kullanılmış ki saç için kullanılan miktarın 5 katı bu yüzden oranlar biraz yüksek çıkmış)
  • Yaşınız 30

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Fin, dut gibi şeylerden önce seboreik dermatiti kontrol altına alman lazım. Ciddi saç döküyor hele atak zamanlarında kasintidan uyuyamiyorsan. Saç koklerin kabuk baglamissa bir şekilde sana iyi gelen şampuanı bulman lazım, ketoral, konazol, sebirox, Vichy dercos vs.
Minoksidile başlama çünkü ppg var Türkiye'de çoğunda o da seboreik dermatit ve kaşıntı yapıyor.

zaronv

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Son olarak ikiye ayırılan grup üzerinden bir çalışma var. Bir gruba yan etki ihtimalleri söylenmiş diğerine söylenmemiş. (çalışmada 5mg kullanılmış ki saç için kullanılan miktarın 5 katı bu yüzden oranlar biraz yüksek çıkmış)
Hocam detaylı yazın için çok teşekkürler attıklarını inceleyeceğim finasterid gerçekten işe yarıyor fakat yan etkileri çok fazla deniyor insan çekiniyor. finasterid tek başına kullanmak yeterli olur mu minoxidil kullanmadan. Birde aga k tablet tarzı vitaminlere ne diyorsun hocam işe yarar mı önerin var mı

zaronv

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Fin, dut gibi şeylerden önce seboreik dermatiti kontrol altına alman lazım. Ciddi saç döküyor hele atak zamanlarında kasintidan uyuyamiyorsan. Saç koklerin kabuk baglamissa bir şekilde sana iyi gelen şampuanı bulman lazım, ketoral, konazol, sebirox, Vichy dercos vs.
Minoksidile başlama çünkü ppg var Türkiye'de çoğunda o da seboreik dermatit ve kaşıntı yapıyor.
Hocam inan çok haklısın fakat seboreik işini bir türlü çözemedim ketoral vs. yıkıyorum 1-2 gün iyi geliyor sonra yine kaşıntı olmasa bile kepeklenme başlıyor sakalımda da var biraz aşırı kabuk durumu yok fakat kepek çok oluyor

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Diğer kepek aktifi icerenleri dene sebirox olabilir.

Ucanellen

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
Dostum fin + Xpecia tartı bi tedavi başlamazsan saçlar gider gibi duruyor. Minatüylrşmeler başlamış. Yan etki olayı kişiden kişiye değişiyor. Bende mesela çok fazla yan etki oluyor ama sende olmayabilir değişiyor .

Facebook Twitter Instagram