Gönderen Konu: Allah aşkına yardım edin kafayı yemek üzereyim  (Okunma sayısı 267 defa)

John Storm

• Yeni üye
  • *
Allah aşkına yardım edin kafayı yemek üzereyim
« : 05 Temmuz 2026, 13:30:42 »
Arkadaşlar,

22 yaşındayım ve doğuştan seyrek saçlıyım ve doğuştan M tipi saç çizgim var.

10 yıldır aynı berbere gidiyorum ve saçlarımın seyrek olduğunu ben küçükken bile söylüyordu.

Şöyle bir sıkıntı var:
14 yaşımdan beridir saçımı uzun kullandığım için saç dökülmem var mı yok mu bir türlü anlayamıyorum. Eski fotoğraflarımda saçlarım uzun olduğu için daha kalın ve daha gür olduğu ilüzyonunu sağlıyor olabilir.

Yıllarca uzun kullandıktan sonra 2024te ilk defa saçlarımı üçe vurdum ve oldukça seyrek olduğu belli oluyordu. Ardından 2025te bir daha üçe vurdum.

Fakat saçlarımın en önü seyreldi mi seyrelmedi mi bir türlü emin olamıyorum. İnternetten araştırdığımda “saçların kesinlikle dökülüyor” gibi keskin bir veri sağlayabilen bir klinik yöntemin olmadığını dolayısıyla asla emin olamayacağımı fark ettim.

Sizden ricam lütfen saçlarım seyrelmiş mi seyrelmemiş mi konusunda tanı koymamda yardımcı olmanız.

ÖNEMLİ NOT: Saçlarım hayatım boyunca döküldüğüne dair işaretler bırakmadı. Hiçbir zaman banyoda elime anormal derecede saç teli gelmedi. Hiçbir zaman yastığımın üstünde saç görmedim. Elimle çektiğimde de elime 3-5 telden fazla saç gelmiyor.

John Storm

• Yeni üye
  • *
Ynt: Allah aşkına yardım edin kafayı yemek üzereyim
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2026, 13:32:01 »
Bunlar da ek fotoğraflar

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2026, 17:35:44 »
Fikri olan yok mu :(

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2026, 18:03:13 »
Saçların dökülüyor kardeşim. Kesin teşhis için dermatoloğa gitmen gerekir elbette.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2026, 18:14:09 »
Saçların dökülüyor kardeşim. Kesin teşhis için dermatoloğa gitmen gerekir elbette.

AGA olduğunu kesinlikle söyleyebilir miyiz yoksa TE de olabilir mi?

Ailemdeki hiçkimsede saç dökülmesi yok. Babamda, kardeşimde, 2 amcamda.. Sadece bende var.

Devlet hastanesine randevu aldım fakat biyopsi ya da saç analizi yapılacağını asla düşünmüyorum. Şu aşamada ne tavsiye edersiniz?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2026, 18:24:33 »
Ben tavsiye veremem doktora gitmen doğru karar. AGA gibi duruyor çünkü minyatürizasyon var gibi ama doktor daha iyi bilecektir.

O kadar çok tanıdığım var ki babası 60 yaşında NW0 ama oğlu 25 yaşlarında NW4
AGA geni hem anne hem baba tarafından geliyor. Birden çok gen sorumlu.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2026, 18:29:21 »
Ben tavsiye veremem doktora gitmen doğru karar. AGA gibi duruyor çünkü minyatürizasyon var gibi ama doktor daha iyi bilecektir.

O kadar çok tanıdığım var ki babası 60 yaşında NW0 ama oğlu 25 yaşlarında NW4
AGA geni hem anne hem baba tarafından geliyor. Birden çok gen sorumlu.

Üstad, değerli vaktini ayırıp yorum yaptığınız için teşekkürler.

Müsaadenizle size üç adet sorum var:

1- Günde 1 tane 0.5mg avodart kullanmak DÖKÜLMEYE EĞİLİMLİ saçlarımın da dökülmesini durdurur mu? Yoksa kullansam bile seyrekleşecek mi?

2- Genellikle avodart kullanmaya başladıktan kaçıncı ayda dökülme tamamen durur?

3- Minoxidil kullanmayıp sadece avodart kullanırsam, belki bir ihtimal, yeni saçlar çıkabilir mi? (derma roller de uygulayacağım)

Anlam karmaşası yaşanmaması adına madde madde cevaplayabilirseniz çok müteşekkir olurum.

Selamlar

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2026, 18:41:03 »
1) Buna doktor karar vermeli. İnternetten rastgele birinin (ben oluyorum o :D) AGA teşhisine güvenerek bir ömür fin ya da dut gibi bir ilaç kullanılmaz. AGA teşhisini al o zaman bu tedaviler değerlendirilir.
2) Hocam iş ilaçlara geldiği zaman (fin ve dut bir İLAÇTIR takviye DEĞİL) ben her zaman az ile çoğu hedefleme kanısındayım. Bu yüzden bırak dutasteride (avodart) yan cebinde dursun, daha küçük ama etkili kardeşi finasteride (propecia) ile başlamanın daha doğru olduğu kanaatindayim. 10 kişinin 9'una fin yeterli geliyor. Bırak nükleer cebimizde kalsın gerekirse atarız önce bir bomba atalım fayda görme ihtimalimiz çok yüksek.
Saç dökülmesi döngüsel bir durumdur, ilacı aldığın saatte DHT oranı direk düşer. Bu düşüş saça hemen yansımaz çünkü saçın anagen, telogen vs. evreleri vardır ve DHT bu evrelerden dinlenme phase'ini (telogen) uzatıp büyüme evresi (anagen) kısaltır ve sürekli minyatürizasyona sebebiyet verir. Sen bu DHT'yi azalttığında saç eğer belli bir minyatürizasyon eşiğini geçmediyse eski haline yani UZUUUN BÜYÜME evresi (anagen) ve kısa dinlenme evresi (telogen) geçecek. Bunlar da işte döngü ve her döngüde SHEDDING dediğimiz bir olay olabilir. Bu yüzden DÖKÜLMEN ARTABILIR PANİK YAPMA. Bu süreç GENELDE 3 ay sürer. 6. ayda ilk neticeleri görürsün, 1 yıla hemen hemen tüm neticeler çıkar.

3) Minoxidil'i eğer kaybettiklerini kazanamazsan değerlendirirsin ilk etapta bence gerek yok. Yeni saç çıkma olayını anlattım, ne fin ne dut yoktan saç var etmez sadece minyatürleşen saçlarını geri normal saça getirir (O da ancak belli bir minyatüriazsyona uğramadıysa geçerli eğer belli bir minyatürizasyon oranını geçerse o saç kalıcı olarak ölür ve tek seçenek ekim kalır)

Bu yazdıklarımın hepsi AGA için geçerli doktorun teşhisini koymadan hepsi çöp. TE hakkında çok bir bilgim yok o yüzden konuşamam.
  • Yaşınız 30

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2026, 18:45:31 »
1) Buna doktor karar vermeli. İnternetten rastgele birinin (ben oluyorum o :D) AGA teşhisine güvenerek bir ömür fin ya da dut gibi bir ilaç kullanılmaz. AGA teşhisini al o zaman bu tedaviler değerlendirilir.
2) Hocam iş ilaçlara geldiği zaman (fin ve dut bir İLAÇTIR takviye DEĞİL) ben her zaman az ile çoğu hedefleme kanısındayım. Bu yüzden bırak dutasteride (avodart) yan cebinde dursun, daha küçük ama etkili kardeşi finasteride (propecia) ile başlamanın daha doğru olduğu kanaatindayim. 10 kişinin 9'una fin yeterli geliyor. Bırak nükleer cebimizde kalsın gerekirse atarız önce bir bomba atalım fayda görme ihtimalimiz çok yüksek.
Saç dökülmesi döngüsel bir durumdur, ilacı aldığın saatte DHT oranı direk düşer. Bu düşüş saça hemen yansımaz çünkü saçın anagen, telogen vs. evreleri vardır ve DHT bu evrelerden dinlenme phase'ini (telogen) uzatıp büyüme evresi (anagen) kısaltır ve sürekli minyatürizasyona sebebiyet verir. Sen bu DHT'yi azalttığında saç eğer belli bir minyatürizasyon eşiğini geçmediyse eski haline yani UZUUUN BÜYÜME evresi (anagen) ve kısa dinlenme evresi (telogen) geçecek. Bunlar da işte döngü ve her döngüde SHEDDING dediğimiz bir olay olabilir. Bu yüzden DÖKÜLMEN ARTABILIR PANİK YAPMA. Bu süreç GENELDE 3 ay sürer. 6. ayda ilk neticeleri görürsün, 1 yıla hemen hemen tüm neticeler çıkar.

3) Minoxidil'i eğer kaybettiklerini kazanamazsan değerlendirirsin ilk etapta bence gerek yok. Yeni saç çıkma olayını anlattım, ne fin ne dut yoktan saç var etmez sadece minyatürleşen saçlarını geri normal saça getirir (O da ancak belli bir minyatüriazsyona uğramadıysa geçerli eğer belli bir minyatürizasyon oranını geçerse o saç kalıcı olarak ölür ve tek seçenek ekim kalır)

Bu yazdıklarımın hepsi AGA için geçerli doktorun teşhisini koymadan hepsi çöp. TE hakkında çok bir bilgim yok o yüzden konuşamam.

Teşekkürler,

Perşembe günü bir devlet hastanesinde dermatoloğa görüneceğim fakat benimle çok ilgileneceğini zannetmiyorum.

Bu yüzden saç ekim kliniklerine mi sorsam diye düşündüm, fakat orada da sırf müşteri kazanmak adına “evet, sende AGA var.” diyebilme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden karar veremedim.

Fin yerine dut kullanma sebebim: finasterid daha pahalı ve ucuz versiyonunu törpülememiz gerekiyor zannımca. Hiç pratik değil.

Onun yerine her gün 1 adet 0.5mg avodart içmek çok daha mantıklı geldi.

duck

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2026, 18:47:26 »
Seyrelme var genetiğe de benziyor doktor dökülme genetik derse fin veya dut düşünürsün

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2026, 18:52:40 »
Seyrelme var genetiğe de benziyor doktor dökülme genetik derse fin veya dut düşünürsün

Teşekkürler,

Bu sıralar maddi durumum kötü olduğundan dolayı özel hastaneye gidemeyeceğim. Önerebileceğiniz bir devlet doktoru var mıdır İstanbul’da?

Biyopsi ya da saç analizi gibi şeyler yapabilecek biri?

duck

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2026, 21:42:21 »

Teşekkürler,

Bu sıralar maddi durumum kötü olduğundan dolayı özel hastaneye gidemeyeceğim. Önerebileceğiniz bir devlet doktoru var mıdır İstanbul’da?

Biyopsi ya da saç analizi gibi şeyler yapabilecek biri?
Saç ekimi merkezine gitsen daha mantıklı orada incelerler ona göre dut kullanırsın

Facebook Twitter Instagram