1) Buna doktor karar vermeli. İnternetten rastgele birinin (ben oluyorum o

) AGA teşhisine güvenerek bir ömür fin ya da dut gibi bir ilaç kullanılmaz. AGA teşhisini al o zaman bu tedaviler değerlendirilir.
2) Hocam iş ilaçlara geldiği zaman (fin ve dut bir İLAÇTIR takviye DEĞİL) ben her zaman az ile çoğu hedefleme kanısındayım. Bu yüzden bırak dutasteride (avodart) yan cebinde dursun, daha küçük ama etkili kardeşi finasteride (propecia) ile başlamanın daha doğru olduğu kanaatindayim. 10 kişinin 9'una fin yeterli geliyor. Bırak nükleer cebimizde kalsın gerekirse atarız önce bir bomba atalım fayda görme ihtimalimiz çok yüksek.
Saç dökülmesi döngüsel bir durumdur, ilacı aldığın saatte DHT oranı direk düşer. Bu düşüş saça hemen yansımaz çünkü saçın anagen, telogen vs. evreleri vardır ve DHT bu evrelerden dinlenme phase'ini (telogen) uzatıp büyüme evresi (anagen) kısaltır ve sürekli minyatürizasyona sebebiyet verir. Sen bu DHT'yi azalttığında saç eğer belli bir minyatürizasyon eşiğini geçmediyse eski haline yani UZUUUN BÜYÜME evresi (anagen) ve kısa dinlenme evresi (telogen) geçecek. Bunlar da işte döngü ve her döngüde SHEDDING dediğimiz bir olay olabilir. Bu yüzden DÖKÜLMEN ARTABILIR PANİK YAPMA. Bu süreç GENELDE 3 ay sürer. 6. ayda ilk neticeleri görürsün, 1 yıla hemen hemen tüm neticeler çıkar.
3) Minoxidil'i eğer kaybettiklerini kazanamazsan değerlendirirsin ilk etapta bence gerek yok. Yeni saç çıkma olayını anlattım, ne fin ne dut yoktan saç var etmez sadece minyatürleşen saçlarını geri normal saça getirir (O da ancak belli bir minyatüriazsyona uğramadıysa geçerli eğer belli bir minyatürizasyon oranını geçerse o saç kalıcı olarak ölür ve tek seçenek ekim kalır)
Bu yazdıklarımın hepsi AGA için geçerli doktorun teşhisini koymadan hepsi çöp. TE hakkında çok bir bilgim yok o yüzden konuşamam.