Gönderen Konu: saç seyrekleşmesi ve dökülmesi berbat psikoloji  (Okunma sayısı 415 defa)

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
saç seyrekleşmesi ve dökülmesi berbat psikoloji
« : 08 Temmuz 2026, 16:00:26 »
Yeni 22 oldum ve saçlarım bu şekilde tepeden açıldı ışıksız alanda bile belirgin.Ön hattım ve şakaklarda hiç gerileme yok.Minoksidil kullanmak istedim ama kalp çarpıntısı ve nefes darlığı yaptığı için kullanamadım.finasteride kullanmak istemiyorum ztn doktorlar önermedi psikiyatri geçmişi yüzünden .Gelen yorumlar,aynaya baktığımda ki görüntü inanılmaz moralimi bozuyor.Mental olarak çok kötü etkiledi.Bu aşamadan sonra neler yapabilirim sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: saç seyrekleşmesi ve dökülmesi berbat psikoloji
« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2026, 16:22:12 »
Dostum üzgünüm DHT blocker (finasteride - dutasteride) harici başka hiçbir yol yok. Sana var diyenlere ve ürün satmaya çalışanlara inanma. PRP, mezoterapi, eksozom, vitamin mineraller hiçbiri genetik dökülmede etkili değil.

Ya finasteride'in sende düşük de (%2 risk oranı) olsa yan etki ihtimalini seçip medikal terapine dermatoloji ve hatta gerekirse psikologla başlayacaksın (depresyon backround'u olduğu için) ya da saç dökülmesinin verdiği moral bozukluğuyla hayatına devam edeceksin ve bu daha da kötüleşecek dökülmen artıp kellik arttıkça.

Malesef "Bald Truth" bu.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2026, 16:33:51 Gönderen: Yusuf333 »
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Temmuz 2026, 16:47:13 »
Saç stilini kapatıcı olarak değiştir uzat yani ekim için 22 yaş çok erken. Zor olacak ama Psikolojini sağlam tut.Bir kaç yıl kendini üzmeden saç stilini kapatıcı olarak değiştir sonraki yıllar da dökülme seyrine göre karar verirsin. Genç yaştasın yaşadığın psikolojiyi bilirim Allah şifa versin kardeşim canını sıkma canını sikarsan daha da kötü olur. Sakin canıni sikma

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2026, 17:42:47 »
Saç stilini kapatıcı olarak değiştir uzat yani ekim için 22 yaş çok erken. Zor olacak ama Psikolojini sağlam tut.Bir kaç yıl kendini üzmeden saç stilini kapatıcı olarak değiştir sonraki yıllar da dökülme seyrine göre karar verirsin. Genç yaştasın yaşadığın psikolojiyi bilirim Allah şifa versin kardeşim canını sıkma canını sikarsan daha da kötü olur. Sakin canıni sikma
Çok sağol hocam deneyeceğim.Hiç hayal etmemiştim böyle olacağını saç genetiğim iyiydi ama kabullenmekten başka yol yok maalesef

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Temmuz 2026, 17:58:20 »
Çok sağol hocam deneyeceğim.Hiç hayal etmemiştim böyle olacağını saç genetiğim iyiydi ama kabullenmekten başka yol yok maalesef

Canıni sikarsan daha çok dökülür stresten
Yunus Akgün gibi saçları uzat yanlari 0-1 numara aldır birkaç sene idare eder psikolojin ve dökülme gidişatına göre karar verirsin. Yasin genç derslerine çalış foruma da arasıra gir bak ekim merkezlerinin ekimlerini kontrol et dönorunu iyi kullan biraz tecrübe kazan saç ekimlerinve sonuçlarıni inceleyerek

Edgar X

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2026, 00:31:06 »
Antipsikotik ilaçlar kullanıyorsan yada geçmişte kullandıysan dökülmelerin sebebi onlarda olabilir .İşin gerçeği saçında biraz seyrelmeler başladıysada durumun o kadar da kötü görünmüyor .Bana göre tek çare senin için antiandrojen kullanımı olmayabilir çünkü dökülme şeklin öyle bir his vermiyor .Fin denemek istemiyorsan xpecia başlıyabilirsin mutlaka faydası olur.Ayrıca saç masajı genelde küçümseniyor ama senin yaşında çok etkili olur .Belki başlangıçta dökülmelerini arttırabilir    bunu önemsememen gerekir Ve dermaroller etkili olabilecek bir tedavi yöntemi daha.
Sonuç olarak önce dökülme sebebini belirle  sonra uygulamalara geç ve sende  geçici bir dönem olma ihtimalini es geçme derim.
Minoxil ise asla kullanma o gördüğün belirtiler kullanmaya devam edersen çok uzun dönem kalıcılaşabilir.

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2026, 00:37:42 »
Antipsikotik ilaçlar kullanıyorsan yada geçmişte kullandıysan dökülmelerin sebebi onlarda olabilir .İşin gerçeği saçında biraz seyrelmeler başladıysada durumun o kadar da kötü görünmüyor .Bana göre tek çare senin için antiandrojen kullanımı olmayabilir çünkü dökülme şeklin öyle bir his vermiyor .Fin denemek istemiyorsan xpecia başlıyabilirsin mutlaka faydası olur.Ayrıca saç masajı genelde küçümseniyor ama senin yaşında çok etkili olur .Belki başlangıçta dökülmelerini arttırabilir bunu önemsememen gerekir Ve dermaroller etkili olabilecek bir tedavi yöntemi daha.
Sonuç olarak önce dökülme sebebini belirle  sonra uygulamalara geç ve sende  geçici bir dönem olma ihtimalini es geçme derim.
Minoxil ise asla kullanma o gördüğün belirtiler kullanmaya devam edersen çok uzun dönem kalıcılaşabilir.
Ben de bunları düşündüm ama dermatologlar erkek tipi teşhisi koyup geçiştiriyolar yaklasık 8-9 ay önce 4 ay lityum kullanıp bıraktım ve aynı surecin sonunda ferritin değerlerim 9'a kadar düşmüştü.Saclarım son 1 yılda seyrekleşti ve son 6 ayda ışık altında bu acilmalar belirginleşti.ha genetik olarak saçlarım çok mu gürdü değildi ama ince telli sağlıklıydı.

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 09 Temmuz 2026, 00:41:47 »
Ben de bunları düşündüm ama dermatologlar erkek tipi teşhisi koyup geçiştiriyolar yaklasık 8-9 ay önce 4 ay lityum kullanıp bıraktım ve aynı surecin sonunda ferritin değerlerim 9'a kadar düşmüştü.Saclarım son 1 yılda seyrekleşti ve son 6 ayda ışık altında bu acilmalar belirginleşti.ha genetik olarak saçlarım çok mu gürdü değildi ama ince telli sağlıklıydı.
Xpecia,procapil sprey ve dermaroller ile ilerlemeyi düşünüyorum umarım işe yarar ama dökülen saclar geri gelmez sanırım.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 09 Temmuz 2026, 02:17:27 »
Geri gelmez ve kaybettiğin her ay saçlarını kalıcı olarak kaybedeceksin. Şimdi belki ekimsiz kurtarabilecekken ilerde ekime zorunlu kalacaksın ve yine fin almak zorunda kalacaksın çünkü fin’siz ekim yapamazsın. Zaten kullanacaksın bunu e başta kullan daha çok saç koru.

İyi bir dermatoloğa git. AGA teşhisini al diyecektim almışsın zaten resimden de belli.
Androjenik alopesi durumun adı o yüzden DHT androjenine müdehale etmeden sonuç alamazsın.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Cenk tasmedir

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2026, 12:19:35 »
Bu durum dönemsel stresden de kaynaklı olabilir çünkü yaşın daha çok genç stres her insanda farklı yerden patlar. Aynı zamanda beslenmene de dikkat etmeni öneririm çünkü o saçların deriye tutunmak için bir sebebe ihtiyacı var belli besin değerleri bunu sağlar özellikle kolajen ve çinko gibi. Hazır yaz ayındayız saçların bol bol güneş görsün bunların faydası olucaktır ekim için çok erken.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Temmuz 2026, 13:06:25 »
Başkan dermaroller 0.5 al ara sıra masaj yap saçlarına 2 dakika yapsan yine yeter

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Temmuz 2026, 13:12:32 »
Başkan dermaroller 0.5 al ara sıra masaj yap saçlarına 2 dakika yapsan yine yeter
teşekkür ederim tavsiye için Xpecia,procapil,dermaroller deneyeceğim 3,4 ay aga artı stresten dolayı sanırım dökülme umarım toparlanır.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Temmuz 2026, 13:35:37 »
teşekkür ederim tavsiye için Xpecia,procapil,dermaroller deneyeceğim 3,4 ay aga artı stresten dolayı sanırım dökülme umarım toparlanır.

Şampuan ise bioxcin keratin Argan yağı kullan hergun günde 1 kez yalnız su fazla ılık olmasın serin olsun ben yıllardır bioxcin kullanıyorum saçlarımı ve saç derimi rahatlatiyor he dokulecek saç dökülüyor mu dökülür
Allah şifa versin

Kafein şampuan kullaniyordum ara verdim bu ara. Sen bioxcin keratin Argan yağlı şampuanı dene

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 09 Temmuz 2026, 14:32:27 »

Stres AGA'ya sebep vermez, TE'ye sebebiyet verebilir.
Kullandığın ürünler malesef işe yaramaz.
  • Yaşınız 30

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Temmuz 2026, 14:47:43 »
Stres AGA'ya sebep vermez, TE'ye sebebiyet verebilir.
Kullandığın ürünler malesef işe yaramaz.
TE'de dokülen saçlar geri çıkmaz mı?

Facebook Twitter Instagram