Gönderen Konu: Saç Ekimi Öncesi Önerilerinize Açığım  (Okunma sayısı 200 defa)

Saymın

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Saç Ekimi Öncesi Önerilerinize Açığım
« : 09 Temmuz 2026, 21:09:27 »
Evet arkadaşlar sonunda bende saç ekimine karar kıldım. Saç ekim  merkezi olarak hep aklımda olan merkez Asuman Hairdi. İnşallah gelecek hafta ekimimi yaptıracağım. Önceleri Dutasterid kullanıyordum yaklaşık 2 yıl önce bıraktım birdaha başlamamak üzere. Önceki konularımda kısaca neden bıraktığımdan bahsettim. 2 ay önce de minoxu bıraktım. Çok düzensiz kullanıyordum ve de saçım ekime gününe kadar dinlensin diye. Ancak minoxidil bırakmak saç ekimimi çok mu olumsuz etkiler bilemiyorum.27 yaşındayım sporla ilgileniyorum ve sağlıklı besleniyorum . Alkol sigara vs hiç kullanmadım. Spor yaptığımdan dolayı her zaman protein ağırlı beslendim ve almam gereken vitamin mineralleri günlük alıyorum. (D3,omega3,magnezyum,çinko,c vitamini vs.)Saçımın halini atıyorum. Ekimi nasıl planlamalıyım öneri ve görüşleriniz benim için çok değerli. @hintell

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hintell'in görüşlerini merak etsen de ben de kendi görüşümü belirteyim.

Minimum topical finasteride olmadan ekime girmen çok tehlikeli. Gittiğin kellik derecesi çok belli beyazla ayırıdm. Retrograde alopecia var ve NW7'ye gidiyor gibi görünüyor. O beyazla alana alınmış at nalı kadar yer kalacak. Üstteki saçlar zaten minyatürleşmiş hep.

DHT blockersız ekim yaptırırsan greft yetmeyecek kafanı kapatmaya. Eğer kesinlikle DHT blocker'a karşıysan ben ekim işinden vazgeç derdim. Tabi şahsi görüşüm.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Saymın

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Hintell'in görüşlerini merak etsen de ben de kendi görüşümü belirteyim.

Minimum topical finasteride olmadan ekime girmen çok tehlikeli. Gittiğin kellik derecesi çok belli beyazla ayırıdm. Retrograde alopecia var ve NW7'ye gidiyor gibi görünüyor. O beyazla alana alınmış at nalı kadar yer kalacak. Üstteki saçlar zaten minyatürleşmiş hep.

DHT blockersız ekim yaptırırsan greft yetmeyecek kafanı kapatmaya. Eğer kesinlikle DHT blocker'a karşıysan ben ekim işinden vazgeç derdim. Tabi şahsi görüşüm.

hocam yorumunuz için teşekkürler. Evet bende farkındayım lakin sağlıklı beslenme ve finsiz takviyelerle bunun önüne geçemez miyim. Haftaya ekimim var yarın kan vereceğim  kan tahlilimde dht normal aralıktaysa kullanmak mantıklı mı
  • Yaşınız 27

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam DHT için kan testine baktırmanın manası yok. Sıkıntı DHT seviyende değil. Büyük ihtimalle yaşıtın ama saçı dökülmeyen birine yakın çıkacaktır.
Mesele saç foliküllerinin DHT'ye olan duyarlılığı. Bu foliküller ne kadar duyarlı olursa o kadar agresif gidiyor saç dökülmesi (lisede NW3 olanlar 20'li yaşlarında NW6-7 olanlar gibi)
Hassasiyet azaldıkça NW seviyesi yaşa bağlı daha yavaş ilerler.
Hiç hassasiyet yoksa zaten NW0 (Ronald Reagan)

DHT blocker'sız hiçbir şey saç dökülmeni durduramaz. Çünkü saçı döken hormon dururken ve sen onun aktivitesini azaltmadan nasıl durduracaksın ki dökülmeyi? Dalgaya karşı yüzmek gibi olur.
Sağlıklı beslenmeyle kellik durdurulsaydı The Rock, Jason Statham, malum filmlerdeki oyuncu kel kalmazdı. Bu adamlar bedenlerine tapınak gibi bakıyorlar.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saymın

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Hocam DHT için kan testine baktırmanın manası yok. Sıkıntı DHT seviyende değil. Büyük ihtimalle yaşıtın ama saçı dökülmeyen birine yakın çıkacaktır.
Mesele saç foliküllerinin DHT'ye olan duyarlılığı. Bu foliküller ne kadar duyarlı olursa o kadar agresif gidiyor saç dökülmesi (lisede NW3 olanlar 20'li yaşlarında NW6-7 olanlar gibi)

DHT blocker'sız hiçbir şey saç dökülmeni durduramaz. Çünkü saçı döken hormon dururken ve sen onun aktivitesini azaltmadan nasıl durduracaksın ki dökülmeyi? Dalgaya karşı yüzmek gibi olur.
Sağlıklı beslenmeyle kellik durdurulsaydı The Rock, Jason Statham, malum filmlerdeki oyuncu kel kalmazdı. Bu adamlar bedenlerine tapınak gibi bakıyorlar.

hocam dediklerinize katılmakla beraber örnek verdiğiniz  kişiler vucuduna inanılmaz derecede anabolizan sokuyor. Kullandıkları anabolik steroidler saç dökülmelerini oldukça fazla etkiliyor.  ben saçıma  iki ekim şeklinde yaptırmayı düşünüyorum kelliğim genetik olarak babamın aynısı. fotoğrafta çizdiğiniz yerler onda da hala minyatür ve ince ancak o kısımda ilginç şekilde ince olmasına karşın tıpkı benim gibi hala saç var. Asuman hanımın ekimlerini incelediğimde benim tipimde dökülemleri olan kişilerde çok güzel sonuçlar alınmış. ön kısma ve mid scalp bir ekim ilerleyen zamanlarda da vertexe sakal destekli ikinci bir ekim şeklinde düşünüyorum.
  • Yaşınız 27

Saymın

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
hocam dediklerinize katılmakla beraber örnek verdiğiniz  kişiler vucuduna inanılmaz derecede anabolizan sokuyor. Kullandıkları anabolik steroidler saç dökülmelerini oldukça fazla etkiliyor.  ben saçıma  iki ekim şeklinde yaptırmayı düşünüyorum kelliğim genetik olarak babamın aynısı. fotoğrafta çizdiğiniz yerler onda da hala minyatür ve ince ancak o kısımda ilginç şekilde ince olmasına karşın tıpkı benim gibi hala saç var. Asuman hanımın ekimlerini incelediğimde benim tipimde dökülemleri olan kişilerde çok güzel sonuçlar alınmış. ön kısma ve mid scalp bir ekim ilerleyen zamanlarda da vertexe sakal destekli ikinci bir ekim şeklinde düşünüyorum.
  • Yaşınız 27

Saymın

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *

bu arada lise  yıllarıma dönmeyi ya da saçımın tamamen kapanmasını beklemiyorum
  • Yaşınız 27

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sen bilirsin ama şu riski göze alman lazım eğer nw7’ye gidersen yanlardan bağı kopmuş anlamsız tepe saçların kalabilir.
  • Yaşınız 30

Saymın

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Sen bilirsin ama şu riski göze alman lazım eğer nw7’ye gidersen yanlardan bağı kopmuş anlamsız tepe saçların kalabilir.

« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2026, 23:34:04 Gönderen: Saymın »
  • Yaşınız 27

Facebook Twitter Instagram