Gönderen Konu: propecia işe yarayacak mı?  (Okunma sayısı 345 defa)

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
propecia işe yarayacak mı?
« : 09 Temmuz 2026, 21:12:43 »

dökülme tipim ve görselleri ilk açtığım konuda mevcut.

ilk 60 gün topikal finasterid kullandım ilk başlarda işe yaradı dökülmeyi azalttı gibi 60 günün sonlarına doğru etkisi azaldı gibi akabinde topikal fini bırakıp günlük 1 mg propecia kullanmaya başladım(bir aydır propecia kullanıyorum )ilk üç hafta önceki dönemlere göre bile  dökülmem daha da arttı son bir haftadır ise dökülmem devam etse de ilk üç haftaki kadar çok değil.
bu süreçte saçımdaki kızarıklık, kepek , zemindeki yangına benzer acı vs sıfırlandı. şikayetçi olduğum çok önemli bir yan etki yok.
propecia bende işe yarayacak mı bunu nasıl anlarım, dökülmeyi durdurması için ne zamana kadar süre vermeliyim?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: propecia işe yarayacak mı?
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2026, 21:26:13 »
Finasteride 10 kişinin 9'unda saç dökülmesini durduruyor. Yine de o 1 kişi miyim diye merak ediyorsan sürekli gözetim yapacaksın. Doktor gidip Trikoskopi ile minyatürizasyon var mı ne kadar var baktıracaksın. Eğer o şanssız 1 kişiysen dutasteride gerekir.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2026, 22:02:22 »
Finasteride 10 kişinin 9'unda saç dökülmesini durduruyor. Yine de o 1 kişi miyim diye merak ediyorsan sürekli gözetim yapacaksın. Doktor gidip Trikoskopi ile minyatürizasyon var mı ne kadar var baktıracaksın. Eğer o şanssız 1 kişiysen dutasteride gerekir.

hocam sizi çok iyi anladım sağolun. ancak ben burada kullanıcı deneyimlerini soruyorum bazı arkadaşlarda 3 ay bazılarında ilk ay bazılarında 6 ay sonra ilaç güçlü şekilde işe yaramaya başlamış. bazılarında bir tür shedding yapmış önce güçsüzleri dökmüş daha sağlam gelmiş bu döngü belli bir süre sürmüş falan. deneyimleyen arkadaşların tecrübelerini merak ettim yani.
daha 1-2 ayda minyatürüzasyonu durduramaz zaten o yüzden doktora bir 3-6 ay sonra kontrol ettirmekte fayda var. teşekkür ederim

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2026, 00:15:11 »
dökülme tipim ve görselleri ilk açtığım konuda mevcut.

ilk 60 gün topikal finasterid kullandım ilk başlarda işe yaradı dökülmeyi azalttı gibi 60 günün sonlarına doğru etkisi azaldı gibi akabinde topikal fini bırakıp günlük 1 mg propecia kullanmaya başladım(bir aydır propecia kullanıyorum )ilk üç hafta önceki dönemlere göre bile  dökülmem daha da arttı son bir haftadır ise dökülmem devam etse de ilk üç haftaki kadar çok değil.
bu süreçte saçımdaki kızarıklık, kepek , zemindeki yangına benzer acı vs sıfırlandı. şikayetçi olduğum çok önemli bir yan etki yok.
propecia bende işe yarayacak mı bunu nasıl anlarım, dökülmeyi durdurması için ne zamana kadar süre vermeliyim?
Abi ilk gönderine baktım saç cizgin ve gürlügün gayet iyi neden xpecia gibi nispeten daha doğal seyler yerine finasterid gibi agresif bir tedaviye başladın anlamadım

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2026, 06:48:53 »
Aksine fine erken başlayacaksın ki (ergenlik bittikten sonra elbette) bu kellik lanetine hiçbir zaman saç ekimine ihtiyacın kalmasın.

Saç ekiminin var olmasının sebebi kimsenin en başta saç dökülmesini durdurmaması ve akabinde ciddi açıklık oluştuktan sonra medikalin artık o açığı kapatamamasına kaynaklı. Saç ekimi aslında hatamızdan ve geç müdehalemizden dolayı var.

İşe yaramayan tedavinin bedelini saç olarak ödersin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2026, 15:40:05 »
Abi ilk gönderine baktım saç cizgin ve gürlügün gayet iyi neden xpecia gibi nispeten daha doğal seyler yerine finasterid gibi agresif bir tedaviye başladın anlamadım

erkenden önlemi alayım diye düşündüm kardeşim inşallah işe yarar.

Facebook Twitter Instagram