Merhaba bu forumu uzun zamandır takip ediyorum daha yeni bir hesap açtım Post finasterid hakkında yardımcı olabilecek bilgisi olan var mı bu sorun ve beraberinde garip yan etkiler yaşıyorum üroloji doktoruna anlattım bu konuda birşey bilmediğini söyledi.
Dutasterid finasteridin biraz daha güçlüsü ben biraz durumumdan bahsedeyim. 19 yaşındayım. Dutasterid etken maddeli Avodart isimli ilacı, haftada 2 doz (0.5 mg) olacak şekilde, olabildiğince düzenli bir biçimde 2 yıl boyunca kullandım. Saç konusunda bana çok faydası olsa da ikinci yılda yan etkiler göstermeye başladı; enerji düşüklüğü 'brain fog' (beyin sisi) dedikleri durum ruh haliyle ilgili sorunlar ve libido azalması gibi şikayetler yaşadım.
Bu yaz sonuna saç ekimi randevusu alınca ilacı bıraktım; bırakalı 7 ayı biraz geçti. İlacı bıraktıktan iki hafta sonra ereksiyon, libido, enerji ve idrarla ilgili sorunlarım düzeldi. Ancak bu iyileşme sadece 1-2 hafta sürdü; ardından durum tekrar bozuldu. Bu 7 ay boyunca defalarca aynı 'düzelme ve bozulma' döngüsü devam etti.
En son bugün ürolojiye gittim ve durumu anlattım. Doktor, tıbben böyle bir şeyin olamayacağını söyledi. Hormon ve idrar testi istedi, birkaç parametreye baktı ancak çok kapsamlı bir test değildi. Total testosteron seviyem 205 çıktı ki 19 yaşında bunun bu kadar düşük çıkmasını hiç beklemiyodum bu ilaç yüzünden düşmüş yani
Pazartesi günü bu durumla ilgili aile hekimiyle konuşacağım; ardından muhtemelen daha büyük bir şehirdeki kapsamlı bir hastaneye giderim. Ayrıca bugün evde eski sonuçlarıma bakarken fark ettim ki bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri kolesterol ve LDL değerlerim devamlı olarak artmış. Son 2 yıldır hep yükselişteler. Üstelik ben sağlıklı beslenen ve spor yapan biriyim; ailemde de böyle kalıtsal bir problem yok.
İlacı bırakalı uzun süre olmasına rağmen libido, ereksiyon, idrara çıkarken zorlanma ve enerji düşüklüğü gibi sorunlarım hala var Bu ilacı kullanıp bu tarz sorunlar yaşayanlar varsa beni bilgilendirebilir mi Ne yapmalıyım