Gönderen Konu: Post Finasterid/Dutasterid Yardım  (Okunma sayısı 1666 defa)

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Post Finasterid/Dutasterid Yardım
« : 10 Temmuz 2026, 21:06:27 »
Merhaba bu forumu uzun zamandır takip ediyorum daha yeni bir hesap açtım Post finasterid hakkında yardımcı olabilecek bilgisi olan var mı bu sorun ve beraberinde garip yan etkiler yaşıyorum üroloji doktoruna anlattım bu konuda birşey bilmediğini söyledi.

Dutasterid finasteridin biraz daha güçlüsü ben biraz durumumdan bahsedeyim. 19 yaşındayım. Dutasterid etken maddeli Avodart isimli ilacı, haftada 2 doz (0.5 mg) olacak şekilde, olabildiğince düzenli bir biçimde 2 yıl boyunca kullandım. Saç konusunda bana çok faydası olsa da ikinci yılda yan etkiler göstermeye başladı; enerji düşüklüğü 'brain fog' (beyin sisi) dedikleri durum ruh haliyle ilgili sorunlar ve libido azalması gibi şikayetler yaşadım.
Bu yaz sonuna saç ekimi randevusu alınca ilacı bıraktım; bırakalı 7 ayı biraz geçti. İlacı bıraktıktan iki hafta sonra ereksiyon, libido, enerji ve idrarla ilgili sorunlarım düzeldi. Ancak bu iyileşme sadece 1-2 hafta sürdü; ardından durum tekrar bozuldu. Bu 7 ay boyunca defalarca aynı 'düzelme ve bozulma' döngüsü devam etti.
En son bugün ürolojiye gittim ve durumu anlattım. Doktor, tıbben böyle bir şeyin olamayacağını söyledi. Hormon ve idrar testi istedi, birkaç parametreye baktı ancak çok kapsamlı bir test değildi. Total testosteron seviyem 205 çıktı ki 19 yaşında bunun bu kadar düşük çıkmasını hiç beklemiyodum bu ilaç yüzünden düşmüş yani
Pazartesi günü bu durumla ilgili aile hekimiyle konuşacağım; ardından muhtemelen daha büyük bir şehirdeki kapsamlı bir hastaneye giderim. Ayrıca bugün evde eski sonuçlarıma bakarken fark ettim ki bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri kolesterol ve LDL değerlerim devamlı olarak artmış. Son 2 yıldır hep yükselişteler. Üstelik ben sağlıklı beslenen ve spor yapan biriyim; ailemde de böyle kalıtsal bir problem yok.
İlacı bırakalı uzun süre olmasına rağmen libido, ereksiyon, idrara çıkarken zorlanma ve enerji düşüklüğü gibi sorunlarım hala var Bu ilacı kullanıp bu tarz sorunlar yaşayanlar varsa beni bilgilendirebilir mi Ne yapmalıyım

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Post Finasterid Yardım
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2026, 21:48:30 »
Merhaba bu forumu uzun zamandır takip ediyorum daha yeni bir hesap açtım Post finasterid hakkında yardımcı olabilecek bilgisi olan var mı bu sorun ve beraberinde garip yan etkiler yaşıyorum üroloji doktoruna anlattım bu konuda birşey bilmediğini söyledi
post finasterid dediğin nedir  ? Bizin bilgimiz normal finasterid var . Daha detaylı anlatırsan yardimci oluruz

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2026, 21:56:45 »
İyi aksamlar abi aslinda Dutasterid finasteridin biraz daha güçlüsü ben biraz durumumdan bahsedeyim. 19 yaşındayım. Dutasterid etken maddeli Avodart isimli ilacı, haftada 2 doz (0.5 mg) olacak şekilde, olabildiğince düzenli bir biçimde 2 yıl boyunca kullandım. Saç konusunda bana çok faydası olsa da ikinci yılda yan etkiler göstermeye başladı; enerji düşüklüğü 'brain fog' (beyin sisi) dedikleri durum ruh haliyle ilgili sorunlar ve libido azalması gibi şikayetler yaşadım.
Bu yaz sonuna saç ekimi randevusu alınca ilacı bıraktım; bırakalı 7 ayı biraz geçti. İlacı bıraktıktan iki hafta sonra ereksiyon, libido, enerji ve idrarla ilgili sorunlarım düzeldi. Ancak bu iyileşme sadece 1-2 hafta sürdü; ardından durum tekrar bozuldu. Bu 7 ay boyunca defalarca aynı 'düzelme ve bozulma' döngüsü devam etti.
En son bugün ürolojiye gittim ve durumu anlattım. Doktor, tıbben böyle bir şeyin olamayacağını söyledi. Hormon ve idrar testi istedi, birkaç parametreye baktı ancak çok kapsamlı bir test değildi. Total testosteron seviyem 205 çıktı ki 19 yaşında bunun bu kadar düşük çıkmasını hiç beklemiyodum bu ilaç yüzünden düşmüş yani
Pazartesi günü bu durumla ilgili aile hekimiyle konuşacağım; ardından muhtemelen daha büyük bir şehirdeki kapsamlı bir hastaneye giderim. Ayrıca bugün evde eski sonuçlarıma bakarken fark ettim ki bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri kolesterol ve LDL değerlerim devamlı olarak artmış. Son 2 yıldır hep yükselişteler. Üstelik ben sağlıklı beslenen ve spor yapan biriyim; ailemde de böyle kalıtsal bir problem yok.
İlacı bırakalı uzun süre olmasına rağmen libido, ereksiyon, idrara çıkarken zorlanma ve enerji düşüklüğü gibi sorunlarım hala var Bu ilacı kullanıp bu tarz sorunlar yaşayanlar varsa beni bilgilendirebilir mi Ne yapmalıyım
  • Yaşınız 19

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2026, 22:28:07 »
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Post Dutasteride sendromu oluyor bu o zaman.

Total T çok düşük çıkmış evet, medikal tedaviye başlamadan evvel kaçtı? Bir de dutasteride, total T'yi arttırır çünkü DHT olamıyor o T'ler. Benim merak ettiğim östrojen ne kadar? Belki DHT'ye dönüşemeyen T'ler aromatizasyon ile östrojen'e dönüştü.

Bir de idrara çıkarken zorlanmanı tam anlayamadım bu ilaç aslında prostat ilacı. Yani direk olarak verilme amacı yaşlı insanlarda idrar şikayeti olunca prostatı küçültme adına veriliyor. Anti biyotiğin enfeksiyona sebebiyet vermesi gibi  yani.

Dutasteride'in dokularda uzun süre durması sebebiyle tam olarak çıkması 4-6 ayı buluyor. Tekrar geçmiş olsun.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Celal200048

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2026, 22:29:25 »
Allah şifa versin kardeşim çok erken yaşta başlamışsın  umarım iyi olursun hastaneye gidip detaylı kontrol yaptırman iyi olur senin için
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2026, 22:34:54 »
Hocam keşke direk dut ile başlayacağına gün aşırı finasterid ile başlasaydın.  En azından yan etki görme riski çok  çok düşerdi.  Sen direk bu işin en ağır ilacından başlamışsın . Neyse geçmiş olsun düzelmeyecek bir durum değil.  İlacı bırak yavaş yavaş toparlar dht seviyen.  Şimdiden geçmiş olsun.

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2026, 22:50:14 »
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Post Dutasteride sendromu oluyor bu o zaman.

Total T çok düşük çıkmış evet, medikal tedaviye başlamadan evvel kaçtı? Bir de dutasteride, total T'yi arttırır çünkü DHT olamıyor o T'ler. Benim merak ettiğim östrojen ne kadar? Belki DHT'ye dönüşemeyen T'ler aromatizasyon ile östrojen'e dönüştü.

Bir de idrara çıkarken zorlanmanı tam anlayamadım bu ilaç aslında prostat ilacı. Yani direk olarak verilme amacı yaşlı insanlarda idrar şikayeti olunca prostatı küçültme adına veriliyor. Anti biyotiğin enfeksiyona sebebiyet vermesi gibi  yani.

Dutasteride'in dokularda uzun süre durması sebebiyle tam olarak çıkması 4-6 ayı buluyor. Tekrar geçmiş olsun.
ben bi medikal tedaviye başlamadim zaten birakali 7 ay oldu sadece süreci anlattim daha önce de hiç Total T kontrol ettirmemistim ama kendi enerjim ruh halimden bakinca kat kat fazladir bundan niye Total T düştü anlamadim birşey tetiklemiş işte östrojene de bakmadi doktor Bu ilacin kalici bi yan etkisinin olmadigini soyledi bunlarin zamanla geçicegini soyledi ama ben yine de kapsamli bi yani test yaptiricam bi kac doktora gidecem idrar konusunda şöyle internetten baktim bu dutasterid kullanimi pelvik kaslarini etkiliyormuş bide ben spor yaptigim icin galiba o da etki etti o kaslarda tutulma veya yani sürekli kasılma meydana geldi esneme hareketleriyle falan geçermiş o da bu hormon işini bilemedim bi iyi bi kötü olmak gibi sanirim herkesde farkli oluyor
  • Yaşınız 19

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2026, 22:53:59 »
Allah şifa versin kardeşim çok erken yaşta başlamışsın  umarım iyi olursun hastaneye gidip detaylı kontrol yaptırman iyi olur senin için
Geçmiş olsun dilekleriniz icin sağolun benim genetik olarak sanirim DHT yuksekti her zaman 10 yasinda falan ergenlige girdim 15 yasinda saclarim dokulmeye basladi 16 yaslarimin sonunda da o yaşta ekim yapilmaz diye ilaç kullandım
  • Yaşınız 19

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2026, 01:45:36 »
Başkan daha birkaç ay önce forumda bu ilaçların yan etkilerinden bahsettim finasterid yüzünden intihar düşünceleri geldi aklıma.Durduk yere kendine macera arama kaç yaşındasın bilmiyorum.  Psikolojim dayanirsa 27 yaşına dayanmazsa 25 yaşına kadar bekle. Baktım 19 yaşındayım yazmışsin başlanır mi bu yaşta aman diyim sağlığına dikkat et bunlar yan etkisi ağır olan ilaçlar. Dokulen dokulsun kafaya takma. Önemli olan senin dönor bolgeni güzel kullanman

Kafana 2 ekim yaptırırsın aman deyip dutasteridi felan kullanma ağır ilaç sıkıntı

Önden tepe bölgesine kadar 1 ekim yaptırırsın güzelce saçların çıkar sakin 1 seferde 5000 greft felan ektirme tüm greftlerini heba etme.
2. Ekimi de tepeye yaptırırsın

Açıklığın çoksa normalde klinik tavsiye etmem yaşında genç Dr Hakan Clinic e git Hakan hoca kafa açıkligi çok olanlara geriden çizgi çekip önleri doğal ekiyor genç adamsın psikoljini saglam tut derslerini çalis. Dr Hakan clinic Hakan hoca ile bir görüş Koray Bey felan var. Bana da dua edersin bu aralar ihtiyacım var
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2026, 06:38:34 »
Başkan daha birkaç ay önce forumda bu ilaçların yan etkilerinden bahsettim finasterid yüzünden intihar düşünceleri geldi aklıma.Durduk yere kendine macera arama kaç yaşındasın bilmiyorum.  Psikolojim dayanirsa 27 yaşına dayanmazsa 25 yaşına kadar bekle. Baktım 19 yaşındayım yazmışsin başlanır mi bu yaşta aman diyim sağlığına dikkat et bunlar yan etkisi ağır olan ilaçlar. Dokulen dokulsun kafaya takma. Önemli olan senin dönor bolgeni güzel kullanman

Kafana 2 ekim yaptırırsın aman deyip dutasteridi felan kullanma ağır ilaç sıkıntı

Önden tepe bölgesine kadar 1 ekim yaptırırsın güzelce saçların çıkar sakin 1 seferde 5000 greft felan ektirme tüm greftlerini heba etme.
2. Ekimi de tepeye yaptırırsın

Açıklığın çoksa normalde klinik tavsiye etmem yaşında genç Dr Hakan Clinic e git Hakan hoca kafa açıkligi çok olanlara geriden çizgi çekip önleri doğal ekiyor genç adamsın psikoljini saglam tut derslerini çalis. Dr Hakan clinic Hakan hoca ile bir görüş Koray Bey felan var. Bana da dua edersin bu aralar ihtiyacım var
sağolun ben zaten
2 yil kullanıp bıraktım bugunlerde yaşadiğim yan etki gibi şeylerde yardimci olabilicek varsa diye yazmistim
  • Yaşınız 19

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2026, 06:50:08 »
sağolun ben zaten
2 yil kullanıp bıraktım bugunlerde yaşadiğim yan etki gibi şeylerde yardimci olabilicek varsa diye yazmistim

Gördüğün yan etkiler ciddi. İlk önce ürolojiye git hangi testleri yaptıracak de kağıdı güzelce yazdı anlayacağın şekilde sonra bu kağıtta yazılanları şehir Hastanesi'ne  ürolojiye randevu al  doktora git. Sonra test yaptır detaylıca test sonuçlarını al  iyi bir uruloji uzmanına gotur Profesör olsun muayenehanesinde 5.000 lira -10.000 arası ücret alsa sana en iyi tedavi yöntemini o sunar.Sana hastanede bakan doktorlar asistan felandir belki.  Yapay zekaya sor buraya yazdığın yan etkileri bahset hangi prof doktora randevu alayim de. Geçmiş olsun. Bir daha da böyle ilaçların yanından geçme
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2026, 07:00:46 »
Gördüğün yan etkiler ciddi. İlk önce ürolojiye git hangi testleri yaptıracak de kağıdı güzelce yazdı anlayacağın şekilde sonra bu kağıtta yazılanları şehir Hastanesi'ne  ürolojiye randevu al  doktora git. Sonra test yaptır detaylıca test sonuçlarını al  iyi bir uruloji uzmanına gotur Profesör olsun muayenehanesinde 5.000 lira -10.000 arası ücret alsa sana en iyi tedavi yöntemini o sunar.Sana hastanede bakan doktorlar asistan felandir belki.  Yapay zekaya sor buraya yazdığın yan etkileri bahset hangi prof doktora randevu alayim de. Geçmiş olsun. Bir daha da böyle ilaçların yanından geçme
Șu süreç bitsin dediğiniz gibi bidaha böyle bi ilaç kullanmam kullandirtmam gittiğim ürolojideki doktor Op uzman doktordu 55 yasindaydi ben bilmiyorum dedi dediğiniz gibi daha kapsamli bi hastaneye gidicem
  • Yaşınız 19

Dean Winchester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 11 Temmuz 2026, 07:08:18 »
Șu süreç bitsin dediğiniz gibi bidaha böyle bi ilaç kullanmam kullandirtmam gittiğim ürolojideki doktor Op uzman doktordu 55 yasindaydi ben bilmiyorum dedi dediğiniz gibi daha kapsamli bi hastaneye gidicem
Ayrıca google yapay zekaya da çok kez sordum gittigim doktordan daha çok yardimi oldu diyebilirim yapay zekanin bana söylediği kisaca ilaci uzun süre kullanmamdan dolayi vucudun hormon üretim sistemi uykuya girmis gibi çok düşük çalişiyormuş düzel bozul döngüsü de arada sistemin normale donüp geri bozulmasindan dedi geçer dedi ama birşey yapmazsam çok uzun sürermiş bende işte bakıcam bu işten anlayan doktor
  • Yaşınız 19

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Post Finasterid/Dutasterid Yardım
« Yanıtla #13 : 11 Temmuz 2026, 10:02:10 »
Başkan finasteridmis dutasterid miş hormonal ciddi ilaçlar ciddi yan etkileri var. Ben Fin kullandım intihar düşünceleri geldi. Bıraktım ama saç ekimi dolayısıyla 6 ay 0.75 oranında kullanıcam tekrar yine  yan etki gördüğüm an bırakırım.

Çok genç yaşta başlamışsın ağır olan dutasteride Allah şifa versin
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

cral03

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
Ynt: Post Finasterid/Dutasterid Yardım
« Yanıtla #14 : 11 Temmuz 2026, 10:09:43 »
17 yaşında dutasteride başlamışsın finasteride falanda değil yani doktor kontrolünde diye öneriliyor bu ilaçlar bu saatten sonra hiç panik yapma olasılıklar üzerinden gitme Herşeyi somutlaştırmaya çalış dht ve diğer gerekli hormonlarının değerlerine baktır mutlaka tekrardan

Facebook Twitter Instagram