İşte o varolan köklerin saç çıkarmama sebebi DHT adlı androjenin küçülmeleri için sinyal vermesi. Bu yüzden ANDROJENİK-alopesi çünkü androjen kaynaklı.
Bu minyatürleşme sinyalini vermesini engellemenin tek yolu minyatürleş diyeni azaltmak.
Oturdum düşündüm yani bu dökülme işi iyice ne zaman başladı diye düşünürken 8 sene öncesine gittim alerji için bı süre ilaç kullanmıştım sonra araya askerlik girdi döndüm , 6 ay sonra saçım biraz tutacak gibi olunca eski saçlarımı rasta yaptırıp saçıma geri takmıştım, pandemide de evde otururken aynaya bakma ihtiyacı doğunca saçlarımın arası mi açılıyor rasta yüzünden ula nasılsa evde kapalıyız derken rastalari kesip saçımı açmıştım, uzun orjinal saçları kesmeye kiyamadigim için tığ ile tek tek açtım, bı 5 6 ay da öyle geçirdim cekistirilerek kopardigim saçlar geri gelmediği için kestirdim öyle kaldı , sonra işte evlilik 15 yıllık profesyonel bisiklet sporundan da ayağım kesildi, ağrılarım için gittiğim doktor da B12 ve d vitamini eksikliğin var ondan ağrı çekiyorsun dedi , bir süre ilaç kullandım tabi B12 eksikliğinin verdiği unutkanlıkla düzgün devamını getiremeden neredeyse kullanmadım ilaçları,
Yani bu forumdaki konuları da didik didik ettikten sonra anladığım kadarıyla alerji ilacının ve sporu bırakmanın başlattığı garip bir döngüye girmişim.
Şimdi herşeyden önce kan testi yaptırıp sonuca göre istikrarlı şekilde d ve B12 vitamini almaya basliycam çünkü üstümdeki halden de eksik olduğunu hissediyorum. Yine bioxinini de yan destek olarak kullanmayı şampuan olarakta bioxin e geçeyim diyorum, daha önce davines energizing kullanıyordum. Bı 6 ay devam edip etki goremezsem o zaman Ekim i düşüncem.
Yine durumu aralıklı olarak paylascam,
Hiç bir konuda Amacım yüzeysel çözüm değil, sorunun merkezini bulmak olduğu için taktım. Bu durum düzelme gösterirse aman sebebi buymuş deyip kafam rahatlarsa sonra kel kalmayı bile dert etmem 🤣
İlk resim 2012 2. Resim 2018 sonraki 2024 arada kullandığım telefon bozulduğu için resim bulamadım ama kademe kademe bu hale gelmişim, dönüşün de bir anda değil kademe kademe olacağını biliyorum ama deniycem bakalım bu şekilde dönüş olacak mı.