Gönderen Konu: Telogen effluvim mi?  (Okunma sayısı 172 defa)

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Telogen effluvim mi?
« : 12 Temmuz 2026, 14:44:45 »
Bu saçlar telogen effluvium olabilir mi?
Çok stres içindeyim daha önce te tipi dökülme yaşayan oldu mu?

robie_fowliver

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Telogen effluvim mi?
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2026, 15:31:20 »
Hocam bir dermatoloğa görünsen daha faydalı olur. Saçların minyatürize oluyor mu dökülürken?(Dökülen saçlar arasında kalınlık ve hacim farkı var mı?) Kan değerlerine bir baktır dilersen.

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2026, 15:51:34 »
Hocam bir dermatoloğa görünsen daha faydalı olur. Saçların minyatürize oluyor mu dökülürken?(Dökülen saçlar arasında kalınlık ve hacim farkı var mı?) Kan değerlerine bir baktır dilersen.
Dermatolog aga deyip geçti triskopla bakmadı bile Yaşım 22,dökülen saçlarımın büyük cogunlugu kalın tel.Anksiyete sorunum var ve yaklasık 4 yıldır stresli bir hayatım var.saçlarım son 1 yıl belki 6 ay içinde saç derim rahatlıkla gorunur hale geldi.Doğuştan seyrek saçlarım ama genetik olarak kel yok dedelerde dayılarda vs

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2026, 22:53:58 »
1) Kellikten birçok gen sorumludur ve tüm soydan alınır. Kuzenlerimin babası 65 yaşında NW0 ama iki oğlu biri NW6 diğeri NW4 diffuse. Yani baba dede amca vs. ye bakmak tam doğru olmaz. Tersi de çok baba kel oğlu sırma saçlı gibi.
2) Eğer TE ise kök sebep olan şey geçtiğinde (stres, uyku bozukluğu vs.) geçer. Eğer donör bölgende olsaydı TE derdim ama tam AGA bölgesi. Benim tavsiyem düzgün bir doktora git saç konusunda uzman adam akıllı analiz  yapsın.
3) Eğer Androgenetic alopesi çıkarsa finasteride danışırsın aynı doktora.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Northon11

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2026, 23:16:43 »
1) Kellikten birçok gen sorumludur ve tüm soydan alınır. Kuzenlerimin babası 65 yaşında NW0 ama iki oğlu biri NW6 diğeri NW4 diffuse. Yani baba dede amca vs. ye bakmak tam doğru olmaz. Tersi de çok baba kel oğlu sırma saçlı gibi.
2) Eğer TE ise kök sebep olan şey geçtiğinde (stres, uyku bozukluğu vs.) geçer. Eğer donör bölgende olsaydı TE derdim ama tam AGA bölgesi. Benim tavsiyem düzgün bir doktora git saç konusunda uzman adam akıllı analiz  yapsın.
3) Eğer Androgenetic alopesi çıkarsa finasteride danışırsın aynı doktora.
Finasteride yeni saç çıkarır mı? Şuan xpecia kullaniyorum belki işe yarar umuduyla

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2026, 23:17:53 »
Asıl görevi saçlarının dökülmesini durdurması. Saç çıkarma anca minyatür saçların varsa onları geri normal saça çevirebilir yani kalınlaştırır. Xpecia kendi başına bir şey yapamaz.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram