Gönderen Konu: Saç ektireceğim, minoxidil kullanmak istemiyorum  (Okunma sayısı 432 defa)

John Storm

• Yeni üye
  • *
Saç ektireceğim, minoxidil kullanmak istemiyorum
« : 12 Temmuz 2026, 16:10:46 »
Merhaba,

Saçlarımın önü bayağı seyreldi ve birkaç sene içerisinde saç ektireceğim.

Şu an dutasteride tedavisine başlamayı düşünüyorum ve yan etki olmazsa ömür boyu kullanacağım.

Korktuğum şey şu, eğer minoxidil kullanırsam, minoxidil yeni saçlar çıkaracağı için saç ekilirken hekim minoxidil saçlı yerlere donor bölgesindeki saçlardan ekemeyecek.

Ama eğer ben minoxidili bırakırsam, minoxidile muhtaç saçlar tekrardan dökülecek ve bir ekime daha ihtiyacım olacak.

Ömür boyu minoxidil kullanmak istemiyorum.

Ekime kadar dutasterid ile koruyabildiğim kadar saç koruyup ekimden sonra da sadece dutasterid kullanmayı düşünüyorum.

Bu mantıklı mı?

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ektireceğim, minoxidil kullanmak istemiyorum
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2026, 19:51:35 »
Merhaba,

Saçlarımın önü bayağı seyreldi ve birkaç sene içerisinde saç ektireceğim.

Şu an dutasteride tedavisine başlamayı düşünüyorum ve yan etki olmazsa ömür boyu kullanacağım.

Korktuğum şey şu, eğer minoxidil kullanırsam, minoxidil yeni saçlar çıkaracağı için saç ekilirken hekim minoxidil saçlı yerlere donor bölgesindeki saçlardan ekemeyecek.

Ama eğer ben minoxidili bırakırsam, minoxidile muhtaç saçlar tekrardan dökülecek ve bir ekime daha ihtiyacım olacak.

Ömür boyu minoxidil kullanmak istemiyorum.

Ekime kadar dutasterid ile koruyabildiğim kadar saç koruyup ekimden sonra da sadece dutasterid kullanmayı düşünüyorum.

Bu mantıklı mı?

kardeşim sana kim dustarid önerdi . Finasterid kullanmadan önce bu işin zirvesi olan dustarid'e niye geçiş yapıyorsun.  İlla dht bloke kullanacaksan önce finasterid kullanıyorum.  Dustarid öyle rastgele kullanılacak bir ilaç değil.  Önce git test yaptır.  Dht ve total testesteron seviyene baktır . Ondan sonra ilaca bulaş.  Belki dht düşük çıkacak ilaca gerek kalmayacak .

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2026, 20:13:44 »
Bu saç yapına ve kalınlığına bağlı. İnce telli saçlara sahipsen ekim yaptırsan da seyreklik olabilir. Bu yüzden minox etkili olur.

Ayrıca altın standart ve ilk savunma hattı finasteride’dir. Dutasteride eğer fin’e iyi cevap vermezsen ya da yan etki yaptıysa değerlendirilir.

• Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2026, 20:58:30 »
kardeşim sana kim dustarid önerdi . Finasterid kullanmadan önce bu işin zirvesi olan dustarid'e niye geçiş yapıyorsun.  İlla dht bloke kullanacaksan önce finasterid kullanıyorum.  Dustarid öyle rastgele kullanılacak bir ilaç değil.  Önce git test yaptır.  Dht ve total testesteron seviyene baktır . Ondan sonra ilaca bulaş.  Belki dht düşük çıkacak ilaca gerek kalmayacak .

Dutasterid çok daha ucuz. Bir marka vardı onu alıp beşe bölmeyle uğraşmak da istemiyorum.

Bu arada, dht düşük çıkmasına rağmen saçlar dökülüyorsa o noktada ne yapılmalı peki?

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2026, 20:59:10 »
Bu saç yapına ve kalınlığına bağlı. İnce telli saçlara sahipsen ekim yaptırsan da seyreklik olabilir. Bu yüzden minox etkili olur.

Ayrıca altın standart ve ilk savunma hattı finasteride’dir. Dutasteride eğer fin’e iyi cevap vermezsen ya da yan etki yaptıysa değerlendirilir.

Finasterid bin küsür civarında, dutasterid ise 360 tl. Bu yüzden onu tercih ediyorum.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2026, 21:02:50 »
Başkan dutasterid finasteridden daha ağır birşey yan etkisi ağır
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Es650

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2026, 21:05:20 »
Ekonomik diye ağır dustasterid alma, Proscar 5mg al dört ya da beşe böl. Paketi 250 tl.

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2026, 21:07:00 »
Kanda dht düşük çıkarsa ne yapılmalı fikri olan var mı?

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2026, 21:10:55 »
dht
Finasterid bin küsür civarında, dutasterid ise 360 tl. Bu yüzden onu tercih ediyorum.
adamım finasterid 250 TL.  İlacın ismi proscar mavi kutulu bir ilaç.  1 hapı 4 parçaya böleceksin. 

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2026, 21:12:22 »
200 240 arası baskılıyor dedi doktor bana . Benim 240 çıkmıştı tam . Bende çok düşük değil mi dedim değil panik yapma total testesteron seviyen 600 yüksek dedi . Yani dht düşük çıkınca panik yapma . Total testesteron yüksek olsun dht düşük olsun

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2026, 21:13:47 »

La gardaş senin kafan iyi mi ilaç ucuz diye ağır yan etkisi olan ilaç kullanılır mı ? Daha dün çocuk konu açtı dutasterid kullanıyorum tabanca tutukluk yapti cinsel anlamda zorluk yasiyorum dedi sakin doktor tavsiyesi olmadan kullanma
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 12 Temmuz 2026, 21:22:21 »
Arkadaşlar,

En üstte belirttim ya, bir ilaç vardı onu alıp beşe bölmek istemiyorum diye.

Ayrıca ben zaten 4 tane psikiyatrik ilaç kullanıyorum. Tabanca zaten ötmüyor. Cinsellik umrumda değil. İnsanların da neden umrunda oluyor anlamıyorum evli olmadıkları sürece.

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2026, 21:23:19 »
200 240 arası baskılıyor dedi doktor bana . Benim 240 çıkmıştı tam . Bende çok düşük değil mi dedim değil panik yapma total testesteron seviyen 600 yüksek dedi . Yani dht düşük çıkınca panik yapma . Total testesteron yüksek olsun dht düşük olsun

Peki dht düşükse fin/dut kullanmanın anlamı var mı? Dht düşükse ve saçlarım dökülüyorsa bunun sebebi ne olabilir?

Captain07

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2026, 21:29:12 »
Peki dht düşükse fin/dut kullanmanın anlamı var mı? Dht düşükse ve saçlarım dökülüyorsa bunun sebebi ne olabilir?
saçtaki dht ile kandaki aynı çalışmıyor.  Saçların dht ye çok hassas olabilir . Psikolojik olabilir . Bir çok nedeni olabilir . Önce detaylı bir vitamin ve hormon testi yaptır.  Ana sebebi bul sonra nokta atışı tedavi yaparsın. 

John Storm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 12 Temmuz 2026, 21:30:04 »
saçtaki dht ile kandaki aynı çalışmıyor.  Saçların dht ye çok hassas olabilir . Psikolojik olabilir . Bir çok nedeni olabilir . Önce detaylı bir vitamin ve hormon testi yaptır.  Ana sebebi bul sonra nokta atışı tedavi yaparsın.

Spesifik olarak hangi kan değerlerime baktırmam gerekli söyleyebilir misin?

Çünkü eminim forumdaki insanlar sağlık ocağındaki hekimlerden daha fazla bilgiye sahipler bu konu hakkında.

Facebook Twitter Instagram