Gönderen Konu: Saç dökülmesi  (Okunma sayısı 258 defa)

İlker Koçer

• Yeni üye
  • *
Saç dökülmesi
« : 12 Temmuz 2026, 22:01:38 »
İyi günler yıllardır finestiride kullanıyorum fakat bu zamanlarda saç dökülmesi agresiflesti saç diplerim yanıyor ve kaşınıyor akşamlari saçımı elimle karıştırdığımda 50 100 nerdeyse tel dökülüyor seyrelmeside baya arttı duastiride geçsem mi diye düşünüyorum çok önceden duastiride kullanmak istedim fakat onda da ilk başta kullandığım ilk ay asıri yukseltmisti dokulmemi geri bırakmıştım ne yapabilirim başka lütfen yardım

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2026, 22:42:14 »
Eğer yeni başladıysan shedding periyodu olabilir birçok kişi panik yapıp bırakıyor ve üzücü olan aslında ilacın işe yaradığının göstergelerinden biri görüp bırakıyorlar :D

Saçlar minyatürize olurken DHT etkisiyle bu androjen saç köklerine sürekli dinlenme sinyali verir (telogen) ve uzama fazını kısaltır (anagen) her döngüde daha çok saçlar dinlenme periyodunda olurken daha kısa büyüme periyodunda durur.
DHT etkisi azalınca saç tekrardan uzama yani anagen fazına geçiyor ve bunu yapabilmesi için önceki saçın dökülmesi lazım ki bu güçlü yeni saç çıkabilsin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

İlker Koçer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Temmuz 2026, 08:34:42 »
Teşekkür ederim cevap için ozaman başlıyorum bugün itibari ile bu sefer yarıda kesmicem devam edicem.
Proscar ile bu yaşa kadar korudum fakat önler iyice açıldı vertex bölgesi de bu sene zayıfladı artık yetmiyor bana demekki yaşım 36 sizce her gün alıp yükleme mi yapıyım yoksa iki günde bir mi alıyım duastiride

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2026, 08:46:03 »
Finasteride şu ana kadar saçlarımı korudu yazmışsın. Amacı zaten o değil mi? Kullanmasan ne olurdu?
Medikal tedaviler ömürlüktür çünkü saç dökülmesinin kendisi ömürlüktür. Ne yaparsan yap her zaman süreklilik en önemlidir.
Proscar'ı düzenli kullan illa avodart kullanacağım diyorsan yavaş yavaş geçiş yapabilirsin. Başta 6 proscar 1 avo başlarsın yavaş yavaş haftada 3 avodarta çıkarsın.
Avodart genelde haftada 3 x 0.5mg (bir hap) olarak kullanılıyor.
Önler proscar kullanmana rağmen mi açıldı? Minoxidil ekleyebilirsin belki.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

İlker Koçer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Temmuz 2026, 09:01:31 »
Evet proscar kullanma ma rağmen açılıyor vertex de problemim yokken bu sene burada da seyrelmeler başladı agresiflesti dökülme
Minoxil bı ara denedim hem sıvı  hem  köpük formunu denedigim halde saçımda felaket kasindi egzama tarzı bı olay yarattı bende bırakmak zorunda kaldım şuan nane yağı kullanıyorum hem saça ferahlik veriyor hemde faydası olur diye düşünüyorum kan dolaşımı için ben haftada bir ile başlayıp avadorta daha sonra dediğiniz gibi cogalticam başka kurtuluşun yok gibi 😀

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2026, 09:53:21 »
Evet proscar kullanma ma rağmen açılıyor vertex de problemim yokken bu sene burada da seyrelmeler başladı agresiflesti dökülme
Minoxil bı ara denedim hem sıvı  hem  köpük formunu denedigim halde saçımda felaket kasindi egzama tarzı bı olay yarattı bende bırakmak zorunda kaldım şuan nane yağı kullanıyorum hem saça ferahlik veriyor hemde faydası olur diye düşünüyorum kan dolaşımı için ben haftada bir ile başlayıp avadorta daha sonra dediğiniz gibi cogalticam başka kurtuluşun yok gibi 😀

ne zamandır kullanıyorsun?
ne zamandır saçlarını koruyor?
ne zaman dökülmen şiddetlendi?

Facebook Twitter Instagram