Gönderen Konu: ………  (Okunma sayısı 182 defa)

Silent17

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
………
« : 12 Temmuz 2026, 22:05:03 »
……..
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2026, 14:50:35 Gönderen: Silent17 »

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: PSİKOLOJİM BİTTİ
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2026, 22:36:09 »
Abi bu kayıpları verirken hiç medikal tedavi araştırmadın mı? Belli ki saç senin için çok önemli bence bir doktor nezaretinde DHT blocker + minoxidil ile başlangıç yap sonra duruma göre ekim planlanır merak etme düzgün bir yerde yapay durmaz berberin bile anlamaz ekim olduğunu.

1 yıl önce konu açmışsın. O zamanki saçlarından daha fazla kayıp vermişsin. Keşke başlasaymışsın tedaviye. Forumun eski üstadlarından Lauri de yazmış ama sen öyle izlemişsin. Gerçi baktın olmuyor ektirirsin yazmış orası yanlış medikal tedavi olmazsa ekim yapılamaz diffuse thinning'e.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Silent17

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2026, 23:33:29 »
Abi bu kayıpları verirken hiç medikal tedavi araştırmadın mı? Belli ki saç senin için çok önemli bence bir doktor nezaretinde DHT blocker + minoxidil ile başlangıç yap sonra duruma göre ekim planlanır merak etme düzgün bir yerde yapay durmaz berberin bile anlamaz ekim olduğunu.

1 yıl önce konu açmışsın. O zamanki saçlarından daha fazla kayıp vermişsin. Keşke başlasaymışsın tedaviye. Forumun eski üstadlarından Lauri de yazmış ama sen öyle izlemişsin. Gerçi baktın olmuyor ektirirsin yazmış orası yanlış medikal tedavi olmazsa ekim yapılamaz diffuse thinning'e.

inan buğranda olduğum için ne yapacağımı bilemedim akışına bıraktım fakat dermatologtan randevu oluşturdum bir hafta önce minoxidile bıraktıktan sonra hepsi gider diye korktum başlamadım din cinsel yönden başlamadım böyle akıp gitti ne olacağını bilmiyorum bu aralar çok takıyorum fotoğraf çekilmek istiyorum kendimi beğenmiyorum ağır psikoloji

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2026, 11:00:53 »
1) Saç dökülmesi tedavisi ömürlüktür. "Bırakırsam hepsi gider" diye bir şey yok çünkü bırakmayacaksın. Nasıl diş fırçalamayı bırakırsan dişlerin aylar içinde çürür ve yıla kalmadan dökülür, saç da böyle bir şey. Bunu kabul edeceksin.Bir çok kişi minoxidil'i yok döngü yok bırakırsam daha çok gider korkusuyla kullanmıyor. Bırakma o zaman?

2) DHT blocker (fin, dut) dışında bir yol yok. Hoş, onlarla bile garanti değil yıllar içinde fin kullananlarda bile hafif saç kaybı olabiliyor. (Koray hoca senelerce fin kullanmasına rağmen ekim yaptırdı kendine. Ama çok küçük bir ekimdi) 

3) Yan etki riski 2-3 makale okuduysan (gerçekten bilimsel makaleler öyle "PFS Network'un" götünden attığı makaleler gibi değil) yani etki riskinin çok düşük olduğunu bilirsin. Saçların için araştırma dahi yapmıyorsan burada üzülme hakkın yok. Ben konumu açıp tavsiye istediğimde Hintell bana bu ilaçtan bahsedene kadar ilacı bilmiyordum bile. Şimdi en büyük pişmanlığım bu kadar gecikmiş olmam.

1 sene önce yazdığında başlasaydın Lauri'nin dediği gibi şuan saçların çok daha kuvvetli ve kaybettiklerinin bir kısmını kazanmış olarak ekim yeri tavsiyesi başlığı açmıştın. 1-2 aya ekime giderdin ve 1 sene sonra da full saçlarınla herkese teşekkür ediyor olurdun.
Şimdi ise daha kötü bir durumdasın. 1 yıl sonra ne olacak sence? Ömrün boyunca bu korkuyla mı yaşayacaksın yoksa mızmızlanmayı bırakıp harekete mi geçeceksin?
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram