Gönderen Konu: 2. Ekim yapılmalı mı?  (Okunma sayısı 352 defa)

Diplomat

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
2. Ekim yapılmalı mı?
« : 14 Temmuz 2026, 14:42:31 »
Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 3 yıl önce bi ekim yaptırdım 3000-3500 greft bandında sonuç çok iyi değildi ama kötü de değildi, var olanlarla birlikte iş götürüyordu, yakın vakitte yeniden düşünüyorum. Donör bölge, ekilecek böle için yorumlarınız, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
Ynt: 2. Ekim yapılmalı mı?
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2026, 15:00:35 »
Dostum merhaba,

Buraya hormon baskılayıcı ilaç önerisi yapacak kişiler gelmeden bildireyim; 21 yaşındasın ve 3 yıl önce saç ekimi yaptırmışsın. Dökülme yatkınlığın sebebi ile ikinci bir ameliyat yaptırsan bile dökülmelerinin devam edebilme ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden ben dostane bir şekilde bence bekle 27-28 yaşlarında duruma göre bakarak yorum yapmak daha doğru olur.

Diplomat

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2026, 15:05:21 »
Dostum merhaba,

Buraya hormon baskılayıcı ilaç önerisi yapacak kişiler gelmeden bildireyim; 21 yaşındasın ve 3 yıl önce saç ekimi yaptırmışsın. Dökülme yatkınlığın sebebi ile ikinci bir ameliyat yaptırsan bile dökülmelerinin devam edebilme ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden ben dostane bir şekilde bence bekle 27-28 yaşlarında duruma göre bakarak yorum yapmak daha doğru olur.

Merhaba, oradaki bilgi eskiden kalmış. 23 yaşımda ekim yaptırdım, şu an 26 yaşındayım, 27 olmaya da pek bir şey kalmadı.
  • Yaşınız 21
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2026, 15:28:37 »
“Hormon baskılayıcı ilaç” olmadan ekimin ne derece işe yaramaz olduğunu görmüş oldun.

Saçlarının dökülmesini bekle öyle ektir demek bilimden en uzak ve saçma yorum. Karşı çıkan olursa makale koyar saç konusunda dünyanın en iyi doktorlarındam link paylaşırım.

Hormon baskılamak istemiyor musun? Baskılama o zaman ama kelliği kabul et milyonlarca insan gibi ve hayatına devam et ki benim en çok desteklediğim yoldur bu.
Başarılar.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Diplomat

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2026, 15:36:23 »
“Hormon baskılayıcı ilaç” olmadan ekimin ne derece işe yaramaz olduğunu görmüş oldun.

Saçlarının dökülmesini bekle öyle ektir demek bilimden en uzak ve saçma yorum. Karşı çıkan olursa makale koyar saç konusunda dünyanın en iyi doktorlarındam link paylaşırım.

Hormon baskılamak istemiyor musun? Baskılama o zaman ama kelliği kabul et milyonlarca insan gibi ve hayatına devam et ki benim en çok desteklediğim yoldur bu.
Başarılar.

Bu konu üzerine vaktinde hem çok fazla araştırma yaptım hem de çok kez kullananlar ile görüşme sağladım, birebir yüz yüze görüştüklerimde oldu. Maalesef o görüşmeler ve araştırmalardan sonra maximumum 3 aylığına Xpecia kullanmak oldu. DHT baskılamak, ne olursa olsun akıl işi değil bence. Hani iş sadece çavuşun çalışıp çalışmaması değil, asıl odak noktasını herkes gözden kaçırıyor, ruh hali. İçimizdeki o tetikte bekleyen, avlanmak isteyen, içgüdüsel davranmak isteyen hayvani bir erkek güdüsü var, hareketlerimiz, planlarımız, faaliyetler ve aktiviteler dahi o hayvani erkek güdüsünün kılıf değiştirmiş hali, daha modernize hali. Bu sebepten ötürü kullanmadım, kullanana saygım var. Gençliğimizde ekimle saçı halledelimde, yaşlılıkta olsa da olur olmasa da olur.
  • Yaşınız 21

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2026, 16:01:58 »
Haklısın abi hormonunu önceleyenlere saygım var. Ben de diyorum ki eğer DHT senin için öncelikliyse ekim işi özellikle genç yaşta başarı şansın düşük oluyor. Çünkü erken yaşta çok saç kaybedenler genelde NW6-7'ye gidiyor. NW6'yı anlamlı bir dolulukta kapatabilmek için 8.000-11.000 grefte ihtiyacın var (saçın kalınlığına göre değişir o yüzden aralık yazdım) ve senin donöründe o kadar saç var mı? Yani arzın (donörün) ilerideki talebe (kelliğine) yetecek mi? Basit bir matematik aslında. Özetle eğer erişeceğin son evre kelliği sadece ekimle kapatabileceksen tamam kullanma ilaç.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2026, 19:12:31 »
Bu konu üzerine vaktinde hem çok fazla araştırma yaptım hem de çok kez kullananlar ile görüşme sağladım, birebir yüz yüze görüştüklerimde oldu. Maalesef o görüşmeler ve araştırmalardan sonra maximumum 3 aylığına Xpecia kullanmak oldu. DHT baskılamak, ne olursa olsun akıl işi değil bence. Hani iş sadece çavuşun çalışıp çalışmaması değil, asıl odak noktasını herkes gözden kaçırıyor, ruh hali. İçimizdeki o tetikte bekleyen, avlanmak isteyen, içgüdüsel davranmak isteyen hayvani bir erkek güdüsü var, hareketlerimiz, planlarımız, faaliyetler ve aktiviteler dahi o hayvani erkek güdüsünün kılıf değiştirmiş hali, daha modernize hali. Bu sebepten ötürü kullanmadım, kullanana saygım var. Gençliğimizde ekimle saçı halledelimde, yaşlılıkta olsa da olur olmasa da olur.

Depresyon bunalim intihar düşüncesi yönünden sınsi bir madde finasterid
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2026, 21:04:52 »
Abi benim samimi görüşüm finasteride ile ilgili şu :

2000 yılına kadar kellik kaderdi. Babam 26 yaşında annemle evlenirken NW6 imiş. Hatta saç ekimi denemiş (o zamanki ekimler çok kötü pluggy bir görünüş oluyor) ve daha kötü olmuş zaten sonra onu lazerle aldırdı sanırım. Sonra 50 yaşında Melike Külahçı'ya saç ektirdi ve o da malesef pek başarılı olmadı. 1000 greft anca tutmuştur. Bunu anlatma sebebim babam hiçbir zaman saç konusunu aşamadı. Ne 26 yaşında ne 50 yaşında. Konu saça gelince hep bir gerginlik olurdu ve konu hemen değişirdi hatta şaka bile kaldıramazdı.

Babamın mücadele etmek için hiçbir şansı olmadı. 26 yaşında NW6 ise büyük ihtimalle 20'li yaşlarının başında başladı dökülmesi. O kaderini kabullenmek zorunda kaldı. Bir seçim şansı olmadı yani.
Şimdi ise her ne kadar zor olsa da bir şans var bilimsel bir şans. Kellik artık günümüzde bir seçim olmuş durumda babamın döneminin aksine. Bir ömür ilaç kullanmak istemeyenlere sonuna kadar saygım var kelliği takmıyordur kazıtıp vücudunu geliştiriyor para kazanıyor hayatını yaşıyor.
Ama dediğim gibi bu bir seçim. Kimisi de ömür boyu ben bu ilacı kullanır saçımı korurum diyor ben gibi. Ben bardağın dolu kısmına bakmayı tercih ediyorum. Güvenilir, üstünde 30 yılı geçkin süredir çalışma yapılan ve bilimsel olarak çalıştığı ispat edilmiş FDA onaylı bir silah var elimizde. Bu silah ne babalarımızın ne de dedelerimizin elinde vardı.

Benim tek eleştirim şu noktada eğer saç istiyorsan ve saç yoluna giriyorsan işi tam yap. Aktif dökülmeni durdur ve öyle ektir bu tek doğru yol tartışmaya açık dahi değil. Ya da hiç bulaşma ekim işine saç defterini kapat bu ilacı da hiç bulaşma.
  • Yaşınız 30

Diplomat

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2026, 21:20:03 »
Abi benim samimi görüşüm finasteride ile ilgili şu :

2000 yılına kadar kellik kaderdi. Babam 26 yaşında annemle evlenirken NW6 imiş. Hatta saç ekimi denemiş (o zamanki ekimler çok kötü pluggy bir görünüş oluyor) ve daha kötü olmuş zaten sonra onu lazerle aldırdı sanırım. Sonra 50 yaşında Melike Külahçı'ya saç ektirdi ve o da malesef pek başarılı olmadı. 1000 greft anca tutmuştur. Bunu anlatma sebebim babam hiçbir zaman saç konusunu aşamadı. Ne 26 yaşında ne 50 yaşında. Konu saça gelince hep bir gerginlik olurdu ve konu hemen değişirdi hatta şaka bile kaldıramazdı.

Babamın mücadele etmek için hiçbir şansı olmadı. 26 yaşında NW6 ise büyük ihtimalle 20'li yaşlarının başında başladı dökülmesi. O kaderini kabullenmek zorunda kaldı. Bir seçim şansı olmadı yani.
Şimdi ise her ne kadar zor olsa da bir şans var bilimsel bir şans. Kellik artık günümüzde bir seçim olmuş durumda babamın döneminin aksine. Bir ömür ilaç kullanmak istemeyenlere sonuna kadar saygım var kelliği takmıyordur kazıtıp vücudunu geliştiriyor para kazanıyor hayatını yaşıyor.
Ama dediğim gibi bu bir seçim. Kimisi de ömür boyu ben bu ilacı kullanır saçımı korurum diyor ben gibi. Ben bardağın dolu kısmına bakmayı tercih ediyorum. Güvenilir, üstünde 30 yılı geçkin süredir çalışma yapılan ve bilimsel olarak çalıştığı ispat edilmiş FDA onaylı bir silah var elimizde. Bu silah ne babalarımızın ne de dedelerimizin elinde vardı.

Benim tek eleştirim şu noktada eğer saç istiyorsan ve saç yoluna giriyorsan işi tam yap. Aktif dökülmeni durdur ve öyle ektir bu tek doğru yol tartışmaya açık dahi değil. Ya da hiç bulaşma ekim işine saç defterini kapat bu ilacı da hiç bulaşma.

İşte subjektif hocam, kendin başta söylüyorsun. İlk saç ekimi yaptırdığımda kendi saçlarımda haliyle daha sağlam ve gürdü, o ekimle gayet toparlamıştı, seyrelme oldu, bir ekim daha düşünüyorum. Ayrıyeten 18-22 arası ful dazlak dolaştım, sıfırda yakışıyor o yüzden çok takmadım hiçbir zaman ha tabi ki saçlı halimi yeğlerim ondan ektiriyorum zaten ama benimkisi biraz daha ileri planlı, belli bi yaştan sonra varsın olmasın, belli bi yaştan sonrasına emin ol saçtan daha çok nw6-7 yakışıyor.
  • Yaşınız 21

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2026, 21:29:47 »
Subjektif kısım babamla ilgili anımdı. Saç dökülmesini durdurmadan saç ekimi yaptırmanın yanlışlığı objektiftir. Bunu ister Türkiye'den Koray hocaya, Serkan hocaya, Bekir hocaya sor istersen yabancı doktorlara sor bu değişmez.

Ama herkesin kendi seçim hakkı vardır. Eğer bu yolu seçiyorsan saygı duyacak herkes elbette senin vücudun senin kararın. Sonuçlarını bildiğin sürece istediğin kadar ekim yaptırabilirsin.
Bu yolda başarılar.
  • Yaşınız 30

Final Boss

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 15 Temmuz 2026, 00:26:05 »

bu düşünce günümüz için pek doğru değil hocam .geçenlerde bir araştırma yayınlandı belki duymuşsunuzdur son elli yılda erkeklerde testeron yüzde 50 düşmüş ama ona rağmen çok bir sıkıntılı durum  günümüz erkeğinde göze çarpmıyor .belkide sandığımız kadar bu hormonlara ihtiyacımız yoktur özellikle bahsini ettiğiniz konularda.

Facebook Twitter Instagram