Gönderen Konu: Ekime uygun muyum dökülmeye göre uygun merkez hangisi sizce?  (Okunma sayısı 344 defa)

OFero

• Yeni üye
  • *
Arkadaşlar merhaba 27 yaşındayım yaklaşık olarak 7 yıl kadardır saçlarım dökülmekte ve ortalama 4 yıldır da seyreklikler kendi belli etmeye başladı dökülme aktif olarak devam ediyor ama aile genetiğinde bulunan kronik depresyondan dolayı finasterid kullanmaktan çekiniyorum sizce saç ekimi yaptırmalı mıyım yaptırırsam dökülme tipime göre hangi merkezleri değerlendirmeliyim görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

OFero

• Yeni üye
  • *
Ynt: Ekime uygun muyum dökülmeye göre uygun merkez hangisi sizce?
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2026, 11:57:31 »
Arkadaşlar merhaba 27 yaşındayım yaklaşık olarak 7 yıl kadardır saçlarım dökülmekte ve ortalama 4 yıldır da seyreklikler kendi belli etmeye başladı dökülme aktif olarak devam ediyor ama aile genetiğinde bulunan kronik depresyondan dolayı finasterid kullanmaktan çekiniyorum sizce saç ekimi yaptırmalı mıyım yaptırırsam dökülme tipime göre hangi merkezleri değerlendirmeliyim görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2026, 12:13:30 »
Başkan dökülmen devam ediyor acelen yoksa biraz daha bekle gör derim bu kafaya 2 ekim gider. İlk ekim on bolgeden tepe başlangıcina kadar sonrası ise verteks yani tepe bolgen forumda biraz takıl konuları incele bak acele etme
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

OFero

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2026, 12:31:18 »
Başkan dökülmen devam ediyor acelen yoksa biraz daha bekle gör derim bu kafaya 2 ekim gider. İlk ekim on bolgeden tepe başlangıcina kadar sonrası ise verteks yani tepe bolgen forumda biraz takıl konuları incele bak acele etme

yani reis sürekli değişken bir ruh halindeyim bazen diyorum bekleyeyim 30dan sonra ilk ekimi yapayım bazen de diyorum yaptır gitsin 30dan sonra ikinci ekime girersin kararsız ve moral bozucu bir durum tepe kısım beni rahatsız etmiyor ama özellikle ön kısımdan ortaya kadar olan kısım beni rahatsız ediyor

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 16 Temmuz 2026, 12:36:51 »

yani reis sürekli değişken bir ruh halindeyim bazen diyorum bekleyeyim 30dan sonra ilk ekimi yapayım bazen de diyorum yaptır gitsin 30dan sonra ikinci ekime girersin kararsız ve moral bozucu bir durum tepe kısım beni rahatsız etmiyor ama özellikle ön kısımdan ortaya kadar olan kısım beni rahatsız ediyor

Anlıyorum kardeşim yaşadığın psikolojiyi zor olur biliyorum. Yalnız ektirirsin orta alanda var olan saçlarda 1 -2 yil içerisinde dökülürse belki hoş olmayacagin bir goruntu çıkabilir.Rahatsiz olursan ön bölgeye 3000 -3200 greft ekilebilir. Orta alan ve vertekse de ilerde ekim yaptirabilirsin. Ekim yaptıracağın merkez merdiven altı olmasın ve dönor bolgendeki saçları mantıklı kullanman lazım. Alınan greftin yerine başka greft cikmiyor.
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

OFero

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 16 Temmuz 2026, 12:43:51 »
Anlıyorum kardeşim yaşadığın psikolojiyi zor olur biliyorum. Yalnız ektirirsin orta alanda var olan saçlarda 1 -2 yil içerisinde dökülürse belki hoş olmayacagin bir goruntu çıkabilir.Rahatsiz olursan ön bölgeye 3000 -3200 greft ekilebilir. Orta alan ve vertekse de ilerde ekim yaptirabilirsin. Ekim yaptıracağın merkez merdiven altı olmasın ve dönor bolgendeki saçları mantıklı kullanman lazım. Alınan greftin yerine başka greft cikmiyor.
Tek endişem o zaten bundan 1-2 yıl sonrası ortaya çıkacak kötü görüntü o endişe olmasa belki de 1 yıl önce ekim yaptırmıştım. Ekim yapılacak merkez konusunu da 1 yıla yakındır forumu takip ediyorum daha önce serkan aygınla fotoğraflar üzerinden bir görüşme yapmıştım dün şahin çelik hocayla fotoğraflar üzerinden bir görüşme yaptık ön kısıma 3000 greft kesin ortaya da 1000 greft sıkılaştırma yapılır dedi tabi onların tecrübesine güvenmek lazım ama ben ilk ekimde grefti fazla kullandırma taraftarı değilim ön bölge 3000 greft beni mutlu eder bu aşamada diye düşünüyorum ama kararsızlık hakim şuan ekim yapıp yapmama konusunda

borella01

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2026, 12:51:26 »
bence yaptırmalısın ama sadece ön ve gerisine minyatürleşmelerin yoğun olduğu alanları kapsayacak şekilde dar bir planlama ile ekim yaptırmalısın .senin için uygun merkezde bana göre asuman hair yada hakanklinik olur.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2026, 12:55:02 »
Tek endişem o zaten bundan 1-2 yıl sonrası ortaya çıkacak kötü görüntü o endişe olmasa belki de 1 yıl önce ekim yaptırmıştım. Ekim yapılacak merkez konusunu da 1 yıla yakındır forumu takip ediyorum daha önce serkan aygınla fotoğraflar üzerinden bir görüşme yapmıştım dün şahin çelik hocayla fotoğraflar üzerinden bir görüşme yaptık ön kısıma 3000 greft kesin ortaya da 1000 greft sıkılaştırma yapılır dedi tabi onların tecrübesine güvenmek lazım ama ben ilk ekimde grefti fazla kullandırma taraftarı değilim ön bölge 3000 greft beni mutlu eder bu aşamada diye düşünüyorum ama kararsızlık hakim şuan ekim yapıp yapmama konusunda

Ben 32 yaşımda ektirdim 33 yaşıma gireceğim bekledim gördüm ona göre hareket ettim ama yaşadığın psikolojiyi biliyorum hakkında hayırlısı olsun forumu incelemeye devam et dökülme seyrini takip et
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2026, 12:59:43 »
Ense bölgendeki güvenli alandan öndeki zayıf alanlara saçı taşıdın diyelim ki (ekim dediğin şey bu) peki önlerdeki saçlar eksilmeye devam edince değişen ne olacak? Açılan yerlere bir daha enseden saç taşıyacaksın. Nereye kadar peki? 30'lu, 40'lı yaşlarında bu saçları taşımayla tüm kafanı kapatabileceğini düşünüyor musun?

Kafanın tamamını enseden saç taşıyarak kapatabilecek misin?

İşin matematiği basit. Oluşacak son evre kellik durumunda saçların ince telli olduğu için 10.000 civarı greft gerekecek. Donör kapasiten bunu kaldırabilir mi? Bu soruları sorman lazım.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

OFero

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 16 Temmuz 2026, 13:04:08 »
bence yaptırmalısın ama sadece ön ve gerisine minyatürleşmelerin yoğun olduğu alanları kapsayacak şekilde dar bir planlama ile ekim yaptırmalısın .senin için uygun merkezde bana göre asuman hair yada hakanklinik olur.
Teşekkür ederim reis iki merkezi de yakından takip edeceğim

OFero

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 16 Temmuz 2026, 13:07:07 »
Ben 32 yaşımda ektirdim 33 yaşıma gireceğim bekledim gördüm ona göre hareket ettim ama yaşadığın psikolojiyi biliyorum hakkında hayırlısı olsun forumu incelemeye devam et dökülme seyrini takip et
Yani açıkçası beklesem bile maksimum 3 sene daha bekleyebilirim tabi bu oluşacak olan açıklığın seyrine göre değişiklik gösterir açıklık arttıkça psikoloji dayanamayabilir. Senin ekimini gördüm gibi ama hatırlayamadım şuan link atarsan inceleyeyim güle güle tara

OFero

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 16 Temmuz 2026, 13:11:38 »
Ense bölgendeki güvenli alandan öndeki zayıf alanlara saçı taşıdın diyelim ki (ekim dediğin şey bu) peki önlerdeki saçlar eksilmeye devam edince değişen ne olacak? Açılan yerlere bir daha enseden saç taşıyacaksın. Nereye kadar peki? 30'lu, 40'lı yaşlarında bu saçları taşımayla tüm kafanı kapatabileceğini düşünüyor musun?

Kafanın tamamını enseden saç taşıyarak kapatabilecek misin?

İşin matematiği basit. Oluşacak son evre kellik durumunda saçların ince telli olduğu için 10.000 civarı greft gerekecek. Donör kapasiten bunu kaldırabilir mi? Bu soruları sorman lazım.
Saç dökülmesi ömür boyu devam eden bir süreç her ne kadar azalarak devam etse de bu böyle o mantıkla hareket etsek hiç ekim yaptırmamak lazım tabi ki sen de haklısın haksızsın demiyorum ama medikal tedavi konusunda bahsettiğim gibi ailemde genetik olarak kronik depresyon rahatsızlığı var ve annem de dahil olmak üzere yakın akrabalarım bir çoğu düzenli olarak antidepresan kullanmakta bu durumda finasterid bahsedildiği yan etkileri beni endişelendiriyor bu konuda kendime pek güvenemiyorum tek çare clascoterone beklemek olacak bu duruma göre

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 16 Temmuz 2026, 13:17:35 »
Yani açıkçası beklesem bile maksimum 3 sene daha bekleyebilirim tabi bu oluşacak olan açıklığın seyrine göre değişiklik gösterir açıklık arttıkça psikoloji dayanamayabilir. Senin ekimini gördüm gibi ama hatırlayamadım şuan link atarsan inceleyeyim güle güle tara

Bugün paylaşacağım bende
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

OFero

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 16 Temmuz 2026, 13:26:21 »
Bugün paylaşacağım bende
Beklemedeyim

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 16 Temmuz 2026, 13:44:20 »
Psikolojik problemler ciddi problemlerdir elbette finasteride'in depresyona sebebiyet verdiğiyle ilgili raporlar da mevcuttur. Ama yaşın genç ve dökülmen nereye gidecek kestirmek imkansız. NW4-5'de kalacağının garantisi olsa ekimle kapatırsın diyebiliriz. Öndeki saçların çok zayıf verteks'de yeni açılmaya başlıyor. Ekim yaptırsan nasıl yapacaksın ki? Verteks'e giremezsin. Önde zayıf saçların var onlara zarar gelecek ekimde. Saç yapın karakteristiklerin dezavantajlı yani ince telli saçların var.
Sadece araştırmanı iyi yapmanı istiyorum çünkü zarar görebilirsin bu ekimden. Hayalindeki sonuç oluşmazsa finasteride'in potansiyel olarak oluşturabileceği depresyondan çok daha derin bir depresyona sokabilir yanlış zamanda bir saç ekimi.

Son olarak bir resimle kapatayım görüşlerine çok değer verdiğim bir doktor : Ken Anderson (John Cena'ya 2 kez saç eken doktor)

Resmin Türkçesi : "Neden bu cerrah neredeyse tüm hastalarına " Henüz şu an değil " diyor.  John Cena yanına saç ekimi için geldiğinde 9 ay medikal terapide tutup öyle ekmiş saçlarını.

Yani eleştiri alıyorum burada "hormon ilacı al diyenler gelecek" gibi şeyler ama kaynağıyla işte gördüğüm şeyleri aktarıyorum burada.

Alttaki alt yazıda "Surgery for a lot of men should be a last resort" yazıyor. Yani cerrahi seçenek (saç ekimi) bir çok erkek için son seçenek olmalı Türkçesi. Ben de bu prensiple ilerliyorum zaten.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram