Gönderen Konu: Saç ekim merkezi önerisi  (Okunma sayısı 846 defa)

Fener3441

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Saç ekim merkezi önerisi
« : 16 Temmuz 2026, 22:54:10 »
Merhaba arkadaslar
Daha önce 2021 yılında serkan aygına saç ekimi yaptırdım ve ekimden 1sene sonrada güçlendirme ekimi yapıldı ama vertex bölgesi bir cok tedavi losyon denememe ragmen acıldı yine
Son bir ekim daha yaptırmak istiyorum vertex bölgesine istanbulda yaptırmak istiyorum ekimi bütçem 200.000₺
Bana uygun saç ekim merkezi önerisi alabilirmiyim?

Fener3441

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Ynt: Saç ekim merkezi önerisi
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2026, 22:56:27 »
Tepe bölgesi bu sekilde
  • Ekim Tarihi: 26.02.2021
  • Ekim Merkezi ismi Serkan aygın
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 28

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2026, 06:21:00 »
Serumda fin var mıydı? Fin yoksa fin ile belki kapatabilirsin bu açıklığı.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Fener3441

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2026, 07:39:50 »
Fin zararlı degil mi? Tavsiye edeceginiz bir sey var mı?tesekkur ederim
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 28

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2026, 08:26:22 »
Gördüğün üzere hocam saç ekimi saç dökülmeni durdurmuyor. Saç ekimi dediğin şey gür olan ense bölgesinden seyrek olan ön/tepe bölgeye öteleme işlemidir. Dağıtım yani saç kazanmıyorsun. Altta yatan sebep (saçın döken sebep) duruyor.

Şimdi 4200 greft harcamışsın 20-30 yaş arasında. Kaldı ortalama 2000-4000 greft hakkın. Tepende bir sürü minyatür saçın var onlara önlem almadığın için de dökülecek. Ekimi yaptırdıktan yine 1-2 sene sonra buraya tekrar konu açacaksın tepem seyrek diye çünkü şu resimde gördüğün o zayıf saçlar dökülecek ve ekim hatta bunu hızlandıracak.

Şimdilik arkaya inmemiş dökülme, bir de bunun arkaya inmesi var. (Arkadaki klasik "U" görünümü) bu açıklıkların hepsini kapatamazsın kalan donörünle.

Zaten sadece saç ekimiyle olsaydı ne saç ekimi yaptırdığın Serkan hoca ne Koray hoca kendileri finasteride kullanırdı. Döküldükçe ektirirlerdi ellerindeki ekim seçeneklerini ve teknolojilerini söylemeye gerek yok.

Bana tavsiyemi sormuşsun iş işten geçmeden o zayıf saçları kalıcı olarak kaybetmeden bir doktor kontrolünde finasteride başla. Belki ekimsiz kurtarabilirsin. Ekim yaptırman faydadan çok zarar verecektir.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Fener3441

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2026, 08:59:41 »
Yusuf bey zaman ayırıp fikir verdiginiz icin cok tesekkur ederim.hangi doktor bakar bu tarz işlemlere?finannsterid losyonlarda işe yarar mı yoksa hap mı kullanmam gerekli?
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 28

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2026, 09:27:03 »
Losyon da var topical fin bunu Cüneyt hoca kullandırtıyor. Oral olarak proscar var. Dermatoloğa gidebilirsin danışmak için.
  • Yaşınız 30

FurkanYilmaz

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2026, 13:59:29 »
Vartex bölgesi on bölgeye göre daha zor bir işlemdir
Zor işlem deyince benim aklıma ilk gelen merkez Medeks

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 31 Temmuz 2026, 16:58:01 »
Losyon da var topical fin bunu Cüneyt hoca kullandırtıyor. Oral olarak proscar var. Dermatoloğa gidebilirsin danışmak için.

Ne dermatologu la urolaga gidecek finasterid ağır yan etkili bir madde uruloga ben geçen gittim yaşın genç cinsel fonksiyonlarını bozar en fazla 0.25 kullanabilirsin dedi 1 mg bile çok dedi hergun.
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 31 Temmuz 2026, 17:12:27 »
Saç için kullanımı elbette ürolog desteklemez :D Kozmetik bir kusur için ilaç alıyorsun der gönderir. İlaç onun alanı ama kullanım amacı onun alanı değil.

Bir de biraz toy sanırım senin ürolog 0.25 ile 1 arasında çok fark yok DHT kırma açısından.

Valla ben şu ilacı hayvan gibi araştırmamış olsam şu forumda takılarak herhalde kendime vermediğim psikolojik etki kalmazdı. Allah finasteride'i bu forumdan öğrenenlerin yardımcısı olsun. Haircafe izleyicileri zaten finasteride'ini çoktan hüpletti. "1mg finasteride a day keeps your HT doctor away"
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 31 Temmuz 2026, 17:20:12 »
Kullanım alana tabi ki de ürologun alanı cinsel fonksiyonları bozma, jinekomasti (meme büyümesi) gib yan etkiler var. Bunlardan da bahset bak adam yorumda diyor zararlı değil mi diye soruyor
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 31 Temmuz 2026, 17:26:02 »
Abi bin kere tartışmasını yaptık bunun yan etkiler çok düşük oranda ve çoğunluğu psiokolojik aynı makaleleri tekrar tekrar atmak istemiyorum. Almak istemeyen almaz kelliği kabul eder hayatına %2-4 bile risk almadan cinselliğiyle devam eder. Bin kere bahsettim yeter artık :D
Jinekomasti en nadir yan etkilerden biri. En kötü durumda jinekomasti ameliyatı çok basit, ben oldum bu foruma gelmeden önce ergenlikte oluşmuştu. 1 ay korse taktım bitti gitti. Saç ekiminden daha kolay jinekomasti ameliyatı.

Kimse fin/dut almak zorunda değil ama kelliği kabul edecekler.
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 31 Temmuz 2026, 23:05:06 »
Abi bin kere tartışmasını yaptık bunun yan etkiler çok düşük oranda ve çoğunluğu psiokolojik aynı makaleleri tekrar tekrar atmak istemiyorum. Almak istemeyen almaz kelliği kabul eder hayatına %2-4 bile risk almadan cinselliğiyle devam eder. Bin kere bahsettim yeter artık :D
Jinekomasti en nadir yan etkilerden biri. En kötü durumda jinekomasti ameliyatı çok basit, ben oldum bu foruma gelmeden önce ergenlikte oluşmuştu. 1 ay korse taktım bitti gitti. Saç ekiminden daha kolay jinekomasti ameliyatı.

Kimse fin/dut almak zorunda değil ama kelliği kabul edecekler.

Ya kardeş ne anlatıyorsun sen her makaleye inanırsan reklamlarda sampuanlarda şu üniversitenin araştırmasına Göre   %97 saç dökülmesini önlüyor diyor.

İnanırsan satılık köprü var İstanbul'da
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 01 Ağustos 2026, 18:27:56 »
Zor bir alan çünkü DHT baskısı nedeniyle saçlar zamanla inceliyor, zayıflıyor ve dökülme süreci devam edebiliyor. Özellikle tepe ve orta bölgede, öne doğru ilerleyen erkek tipi dökülmelerde bu süreç daha belirgin olabiliyor.

Erkek tipi dökülmede saçların incelmesi ve cansızlaşması önemli bir nokta. Böyle bir zeminde saç ekimi yapılacaksa, o bölgede hâlâ bulunan zayıflamış saçların durumunu da hesaba katmak gerekiyor. Çünkü mevcut ince saçlar medikal destek olmadan daha hızlı etkilenebilir.

Mantık şu; bir boksör maça çıkmadan önce nasıl antrenman yapıp güçleniyorsa, saç ekimi öncesinde de saçların ve mevcut durumun mümkün olduğunca iyi hazırlanması avantaj sağlar. Güçlü bir zemin, daha iyi bir sonuç için önemli olabilir.

Merkez konusunda da biraz forumu araştırmanı öneririm. "Şuraya git, buraya git" şeklinde yönlendirme yapan herkese direkt kulak vermek yerine kendin incele, sonuçları değerlendir. İstersen araştırdığın merkezleri paylaş, kendi fikrimizi söyleriz. Son kararı yine sen verirsin.
Global Moderator

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 01 Ağustos 2026, 18:29:55 »
Arkadaşlar konu açılmış, herkes kendi fikrini yazsın ama lütfen tartışma yüzünden konuyu amacından çıkarmayın.

Sen finasteride inanıyorsan tecrübene ve düşüncene göre yaz.
Sen kullanmayı düşünmüyorsan veya olumsuz bakıyorsan nedenlerini yaz.

Ama sürekli aynı konunun içinde didişmek, birbirine laf yetiştirmek sadece konuyu kirletiyor. Sonuçta burada amaç arkadaşın bilgi alması ve farklı görüşleri görmesi.

Herkes kendi deneyimini ve bilgisini paylaşsın, karar verecek kişi zaten okuyup araştırıp kendi kararını verir. Gereksiz tartışmalar yüzünden faydalı konuların boşa gitmesine izin vermeyelim.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram