Gönderen Konu: YALVARIRIM YARDIM EDIN  (Okunma sayısı 688 defa)

John Storm

• Yeni üye
  • *
YALVARIRIM YARDIM EDIN
« : 19 Temmuz 2026, 01:02:42 »
YALVARIYORUM, YARDIM EDİN. 2 FARKLI DERMATOLOĞA GİTTİM VE HİÇBİR ŞEY BİLMİYORLAR.

Lütfen şunları göz önünde bulundurun:

1. Saç çizgim gerilemiyor. (Doğuştan M şeklinde bir saç çizgim var. Babamın ve amcalarımın da saçları hiç dökülmedi; onların da saç çizgisi doğal olarak M şeklinde.)
2. Çekme testi yaptığımda elime neredeyse hiç saç teli gelmiyor.
3. Yastığımda hiç saç görmedim ve duş alırken de hiçbir zaman belirgin miktarda saç dökülmesi yaşamadım.

YİNE DE, gözle görülür bir dökülme fark etmemiş olmama rağmen saçımın ön kısmı seyrekleşti.

Saçıma ne oluyor? Hiçbir dermatolog bana yardımcı olamadı.

Dediğim gibi, saç çizgim gerilemiyor, ama ön taraftaki saçlarımın incelip seyrekleştiğini düşünüyorum. Bu nasıl mümkün olabilir ki?

Alper1

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
Ynt: YALVARIRIM YARDIM EDIN
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2026, 00:55:53 »
Hocam saç çizgim gerilemiyor diye bir şey yok çünkü saç çizginiz kalmamış bile. Bu dümdüz genetik dökülmedir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: YALVARIRIM YARDIM EDIN
« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2026, 01:29:49 »
Büyük ihtimalle yaşadığın durum androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi). Erkek tipi dökülme her zaman avuç avuç saç dökülmesiyle başlamaz. Birçok kişide saç teli sayısı uzun süre normal kalırken, saçlar giderek incelir (minyatürizasyon). Bu yüzden çekme testinde saç gelmeyebilir, yastıkta veya duşta belirgin dökülme görmeyebilirsin. Buna rağmen ön bölge zamanla seyrekleşir.

Bu durumu anlamanın en doğru yolu dermatoskopi veya trikoskopi ile saç tellerinin çaplarını incelemektir. Eğer farklı kalınlıklarda saç telleri ve minyatürizasyon görülüyorsa tanı büyük ölçüde netleşir.

Neyse tabi bunlara gerek var mı bence yok kısaca genetik dökülme saç ekimine hoş geldin :) zamanı gelmiş.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram