Gönderen Konu: Saç dökülmesi için neler yapabilirim  (Okunma sayısı 568 defa)

lazye

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesi için neler yapabilirim
« : 20 Temmuz 2026, 20:10:38 »
Arkadaşlar 29 yaşındayım küçüklükten beri vücut kullanması ve 18 yaşından beri aktif saç dökülmesi var. Daha önce hiçbir işlem yaptırmadım. Neler yapmamı önerirsiniz ? Ürolojiye gidiyorum bana endokrin doktoruna gitmen gerekiyor ama finasteride konusunda dikkat et ve sıkıntılı bir ilaç olabilir sertlik ile alakalı sorunlar yaşayabileceğimi söyledi ne yapmalıyım yardım edin.

İleride sıkıntı yaşayacaksam bu tip ilaçlar kullanmak istemem.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi için neler yapabilirim
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2026, 20:20:31 »
Saçının önünü göremiyorum ama verteks açıklığın çok büyük. Ama resimde görüldüğü kadarıyla donörün ve orta bölgen şimdilik kuvvetli.

Saç dökülmesi ile ilgili çalışan tek şey DHT blockerlardır çünkü saçını DHT döküyor. Bunun dışında arayacağın hiçbir tedavi (PRP, mezoterapi, eksozom, kök hücre vs.) fayda etmeyecektir uzun dönemde.

Finasteride'in cinsel yan etkileri placebo'ya göre (yani finasteride kullandığını düşünen ama şeker hapı verilenler) %2 fazladır. Bu riske girmek istemiyorsan yapacak bir şey yok.

Bu ilaç ömürlüktür (en azından saçını tutmak istediğin süre boyunca) Sıkıntı yaşayıp yaşamayacağını zaman gösterir bunu önceden kimse bilemez. Yapılan uzun dönem çalışmalar var 5-10 yıllık ve sorunsuz kullanan birçok insan var. Sadece bu yolda ne kadar kararlı olduğuna bakar.

Ama çok korkuyorsan büyük ihtimalle kendine "nocebo effect" vereceksin yani kendi kendine sertleşme problemi yarattıracaksın demek.

Başlarsan ben olsam finasteride + vertekse minoxidil kullanır 1 yıl beklerdim ciddi oranda toparlama sağlayabilirsin.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2026, 20:35:33 Gönderen: Yusuf333 »
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

lazye

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2026, 22:10:33 »
1mg finasteride 1.25mg oral minoxidil alsam 1 yılda gerçekten çok iyi bir iyileşme yakalayabilir miyim yoksa sadece olan saçımı mı koruyabilirim çünkü saçımda minyatür saçlar var ama uzayamiyor elimle vertex bölgesine elimi attığımda burada gözüktüğü gibi değil aslında 0.5mm gibi elime çok ince tüyler geliyor. Ayrıca hala aktif dökülmem devam ediyor bunu anlayabiliyorum 2 ay öncesine göre bile çok dökülmem var abur cubur asitli içecekte çok tüketiyorum.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2026, 22:26:48 »
Bunu denemeden bilemezsin ama tamamı gelmese bile büyük bir kısmı gelebilir.
Oral minox konusunda biraz mesafeliyim ama yan etki görmezsen kullanabilirsin ama bir fin kadar güvenli değil bence.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Eren009

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2026, 01:09:42 »
Güvenli dediği ilaç finasteride  :D

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2026, 01:35:28 »
Sadece Ben demiyorum FDA ve bilim diyor :)

Dökülen saçlarının ardına bir ağıt patlat benden.
Bu arada benim de verteks iyice kapanıyor daha 4 ayı yeni geçtim :D

Kaynak :
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2026, 19:14:04 Gönderen: Yusuf333 »
  • Yaşınız 30

Alper1

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Temmuz 2026, 19:07:14 »
Güvenli dediği ilaç finasteride  :D
Sen neye göre güvensiz olduğunu söylüyorsun dayanakların neler?

Eren009

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2026, 21:11:11 »
Evet FDA ve bilim bu ilacın çok sıkıntılı olabilecek muhtemel yan etkilerini gayet söylüyor ve dayanağım ilacın prospektüsündeki "yan etkiler" bölümü. Bu ilacı çok uzun süreler kullanmak mümkün değil ve ilacı bıraktığında saçlar eski haline hatta eskisinden daha seyrek haline geri döneceği belli. 3 4 yıl için bu riskleri göze alıyorsanız, saç meselesini o kadar kafaya takıyorsanız bir şey diyemem.

Alper1

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Temmuz 2026, 23:43:56 »
Evet FDA ve bilim bu ilacın çok sıkıntılı olabilecek muhtemel yan etkilerini gayet söylüyor ve dayanağım ilacın prospektüsündeki "yan etkiler" bölümü. Bu ilacı çok uzun süreler kullanmak mümkün değil ve ilacı bıraktığında saçlar eski haline hatta eskisinden daha seyrek haline geri döneceği belli. 3 4 yıl için bu riskleri göze alıyorsanız, saç meselesini o kadar kafaya takıyorsanız bir şey diyemem.
Yine sıkmışsın palavraları ve hiç bir geçerliliği olmayan lafları. Finasteridi bıraktıktan sonra saçı daha da kötü hale getirdiğine dair 1 tane kanıt, makale veya bilimsel bir çalışma at bana senden özür dileyeceğim ve hesabımı da silip gideceğim. Prospektüsteki yan etkiler kısmından bahsetmende fena güldürdü sanki FDA %2 derken orayı düşünmemiş ikisinde de farklı şeyleri yazmış gibi :D
Bugün git eline parolun prospektüsünü al oku bakalım 1000 tane yan etki görürsün ama bugüne kadar kim paroldan zarar görmüş? Belki tek tük.
Saçını önemsemiyorsan kafaya takmıyorsan bu forumda işin ne?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 28 Temmuz 2026, 07:17:13 »
Yine sıkmışsın palavraları ve hiç bir geçerliliği olmayan lafları. Finasteridi bıraktıktan sonra saçı daha da kötü hale getirdiğine dair 1 tane kanıt, makale veya bilimsel bir çalışma at bana senden özür dileyeceğim ve hesabımı da silip gideceğim. Prospektüsteki yan etkiler kısmından bahsetmende fena güldürdü sanki FDA %2 derken orayı düşünmemiş ikisinde de farklı şeyleri yazmış gibi :D
Bugün git eline parolun prospektüsünü al oku bakalım 1000 tane yan etki görürsün ama bugüne kadar kim paroldan zarar görmüş? Belki tek tük.
Saçını önemsemiyorsan kafaya takmıyorsan bu forumda işin ne?

Bu tarz tiplerin amacı kendi ilacı denemeye cesareti yetmiyor ve saçları dökülüyor. İstiyor ki diğerleri de bu ilacın nimetlerinden faydalanamasın ve kendi gibi kelliğe mahkum kalsın. Yanıma ne kadar kişi alsam kârdır diyor yani ve denemediği ilaç hakkında deneyen ve kullananlara karşı nutuk atıyor. Adam kendi kullanmıyor ama kullanan bana ilacı anlatmaya çalışıyor.
  • Yaşınız 30

Eren009

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 28 Temmuz 2026, 08:30:09 »
Ya kardeş sen bu ilacı 4 aydır kullanıyorsun. He dürüstsen umarım yan etkisini de görmezsin ama açıkçası ilacı kullandığını bile düşünmüyorum. Sen buraya ilacı pazarlamaya gelmişsin, ilacı namusun gibi korumandan bunu anlıyorum.

Alper1

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #11 : 28 Temmuz 2026, 19:02:13 »
Bu tarz tiplerin amacı kendi ilacı denemeye cesareti yetmiyor ve saçları dökülüyor. İstiyor ki diğerleri de bu ilacın nimetlerinden faydalanamasın ve kendi gibi kelliğe mahkum kalsın. Yanıma ne kadar kişi alsam kârdır diyor yani ve denemediği ilaç hakkında deneyen ve kullananlara karşı nutuk atıyor. Adam kendi kullanmıyor ama kullanan bana ilacı anlatmaya çalışıyor.
Çok haklısın ağzına sağlık. Ben yıllardır bu forumdayım ve bu tiplerle uğraşıyorum adam kendisi ilacı kullanmıyor ve sağdan soldan duyduğu tamamen zırva şeyleri millete anlatarak tedavilerini geciktiriyor belki de o kişi kullansa düzelecekken bunun gibi tipler yüzünden insanlar doğru tedaviye ulaşamıyor yada korkuyorlar. Ben neredeyse 3 yıldır kullanıyorum en ufak bir yan etki görmedim görsem de derim zaten orası ayrı.
Elemanın psikolojisi ve mentali o kadar zayıf ki %2 yan etkisi olan ilacı kullansa muhtemelen yan etki görecek çünkü beynini ona inandırmış ne yaparsa yapsın o yan etkiyi görür bu eleman.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 28 Temmuz 2026, 19:25:38 »
Ya kardeş sen bu ilacı 4 aydır kullanıyorsun. He dürüstsen umarım yan etkisini de görmezsin ama açıkçası ilacı kullandığını bile düşünmüyorum. Sen buraya ilacı pazarlamaya gelmişsin, ilacı namusun gibi korumandan bunu anlıyorum.

Keep coping.

Propecia'ya kıyamıyorum eczanelerde bulunamıyor diye :D geziye falan çıkarsam diye saklıyorum bölmeyle uğraşmam böylelikle.

Abi o kadar malsın ki finasteride'in etken madde olduğunu bile bilmiyorsun ve pazarlanacak bir şey sanıyorsun.

Aynı şey araba al diyince araba reklamı yapıyorsun demek gibi. 3 IQ.

Burada salak salak fear-mongering'lerle milleti korkutup kelliğe mahkum bıraktırtmayacam. Sizler gibiler yüzünden 8-9 ay geciktim araştırma yaptıkça ne kadar salakça olduğunu gördüm bu korkuların. Git kendin ister protez tak ister kafanı kazıt ama ilaç hakkında saçma sapan bilimsel temeli olmayan  yorumlar yazma.

@Alper1

Kullanmasın abi. Kullanınca tüm nocebo effect'leri kendine verecek. Yok alet uyudu yok jinekomasti yok depresyon bir de bunla uğraşacağız zaten yeterince bela var aman kullanmasın.
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2026, 19:35:01 Gönderen: Yusuf333 »
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram