Gönderen Konu: Uzun zaman sonra tekrar geldim  (Okunma sayısı 940 defa)

kelaynak3636

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
Uzun zaman sonra tekrar geldim
« : 27 Temmuz 2026, 11:08:45 »
Belki hatırlayanlar vardır 5-6 sene önce forumu çok aktif kullanıyordum.Tekrar gelme sebebimi anlatayım
Benim 17 yaşında saç dökülmem başladı,doktor doktor gezdim şampuan yazıp gönderdiler,minoxil kullandım bir süre ama cildimi tahriş etti.4 sene yağ,ot,şampuan vs denedim ve hiçbir işe yaramadı.21 yaşında finasteride başladım ama saç dökülmem iyice arttı ben de bırakıp dutasteride geçtim ve saç dökülmem tamamen durdu,1 yil çok da düzenli olmadan ilacı kullandım ve bıraktım şu an 26 yaşındayım ve 4 senedir saçım için hiçbir ilac kullanmıyorum,son zamanlarda sac dökülmem tekrar başladı,ben de bu forum sayesindedir dutasteridi öğrendiğimi hatırlayıp tekrar geldim,ne dersiniz duta tekrar mi baslamaliyim yeni ilaclar falan çıktı mı,4 senedir hiç takip etmiyorum

Profesor-1907TR

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Uzun zaman sonra tekrar geldim
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2026, 11:29:52 »
Yeni çıkan bir ilaç yok, gerekli tahlilleri yaptırıp fin ya da duta devam edebilirsin yaşına göre dökülmen devam edecektir AGA tipi dökülmen var ise
  • Yaşınız 32
  • Medikal Tedavi Finasteride, Xpecia, Omega-3, Vitamin D3K2, Prozinc Plus Şampuan, Konazol Şampuan
ASUMAN HAİR // 3500 GREFT // Saç ekimi sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=36716.0

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2026, 12:01:26 »
Belki hatırlayanlar vardır 5-6 sene önce forumu çok aktif kullanıyordum.Tekrar gelme sebebimi anlatayım
Benim 17 yaşında saç dökülmem başladı,doktor doktor gezdim şampuan yazıp gönderdiler,minoxil kullandım bir süre ama cildimi tahriş etti.4 sene yağ,ot,şampuan vs denedim ve hiçbir işe yaramadı.21 yaşında finasteride başladım ama saç dökülmem iyice arttı ben de bırakıp dutasteride geçtim ve saç dökülmem tamamen durdu,1 yil çok da düzenli olmadan ilacı kullandım ve bıraktım şu an 26 yaşındayım ve 4 senedir saçım için hiçbir ilac kullanmıyorum,son zamanlarda sac dökülmem tekrar başladı,ben de bu forum sayesindedir dutasteridi öğrendiğimi hatırlayıp tekrar geldim,ne dersiniz duta tekrar mi baslamaliyim yeni ilaclar falan çıktı mı,4 senedir hiç takip etmiyorum
Başka tedavi yok maalesef. Dutasteride dozunu artirabilirsin. Sanıyorum günlük 2.5mg maximum alınabiliyor. Tabi doktor kontrolünde yapmak lazım. Ek olarak minoksidil eklenebilir.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 27 Temmuz 2026, 12:36:21 »
Dutasteride 2.5mg çok radikal ve ekstrem bir tedavi öncesinde fin daha sonra düşük doz dut seçenekleri işe yaramazsa düşünülür.

Teorik olarak 2.5mg dut erkek tipi kelliğin kesin çözümüdür ve eğer saç androgenic dökülmeyse bundan daha üst bir tedavi yoktur. (Clavicular’ın tedavisi)

Ama fin 100 kişide 90’ın dökülmesini stabilize eder. 0.5 mg Dut’da oran 95 kili diye hatırlıyorum 2.5 mg %99 olması lazım.

Günde 5 tane avodart hapı atmak maliyetli olur.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 27 Temmuz 2026, 13:19:33 »
Yavaş yavaş artıracak dökülme durana kadar. Artırırken kan değerleri izlenmeli. 3-6 ay rutine devam edilmeli.

kandan

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 01 Ağustos 2026, 19:09:15 »
evet hoş geldin kral :)

Facebook Twitter Instagram