60-80 bandında Ekim yapsa zarar
Ediyormu merkez ?
Bunu böyle yorumla soru böyleydi ?yazık senin gibi düşünen arkadaşlara
Ya birader cevap vermeyecektim de saç naklinin S'sinden anlamıyorsun buraya gelmiş yorum yapıyorsun bir de yazık senin gibi düşünen arkadaşlara diye ağlıyorsun.
Saç ekimi cerrahi bir işlemdir ve kozmetiktir. Git Çemişgezekte 30.000 liraya ektir ne olacağını gör.
İyi bir merkezin verdiği hizmetin karşılığını istemekte hakkı vardır. ASMED'i örnek göstereyim :
1) Türkiye'nin en iyi donör analizine sahip sistemine sahip adamlar. Bu sayede donör dokunulmamış gibi oluyor ekim sonrası.
2) Alan hesabına göre kapatıcılığı sağlayacak minimum (maksimum değil) greft. Aynı sonucu 3000 greftle alabiliyorken 4000 greft harcanmaması
3) Ekimdeki doktor katılımı. Sonuçta kendini ona ve ekibine emanet ediyorsun. Doktor işini iyi yapıyorsa dünyanın her yerine böyledir yüksek meblağ ister.
4) Ekim anındaki kanalların açılması, greftlerin toplanması ve bu greftlerin ekilmesi. Bu greftler nasıl koşullarda saklanıyor? Kanalları doktorun açması önemlidir o mu açıyor? Açılar doğru mu greftler doğru yerde birbirini destekleyecek şekilde mi ekiliyor. Verteks ekimi apayrı bir konu çok daha ustalık gerektirir.
5) Ekim sonrası takibi nasıl? Ekimi yaptık hadi eyvallah mı deniyor? Nekroz olursa ne yapacaksın? Ekim başarısız sonuçlanırsa merkez sorumluluk alacak mı?
6) En önemlisi medikal tedavi hakkında doktor bilgilendirme yapıyor mu? Altta yatan genetiğin detaylı minyatürizasyon haritasıyla gösteriliyor mu? Gerekirse şuan ekime aday değilsin, saçlarını güçlendir gel diyen kalitede bir merkez mi?
Daha yüzlerce husus sıralarım. Ben Mersin'de 40.000 liraya da ekim yaptıracak yer bulurum. Ama biliyorum ki o kişi donörümün içinden geçer ve nekroz vs. ile uğraşırım sonrasında da hayatım boyunca atlatamayacağım problemlerle karşıya gelirim.
Kalite ucuza olmaz. Sen 3 kuruşa 5 köfte, Egea parasında E kasaya binmek istiyorsun ama dünya böyle değil. Sokaklarda bak yüzlerce "çim adam" onlarca arkasında kocaman "FUT yaralı" adamlar var.
Bilmeyen insanların ahkam kesmesine dayanamıyorum ya.
Aynı tutumu 1 arabadan kendine 3 araba vergisi alanlara karşı da gösteriyorsundur umarım. Hakkedenlere gösterdiğin kadar.