Gönderen Konu: Allah rızası için beni aydınlatın  (Okunma sayısı 320 defa)

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Allah rızası için beni aydınlatın
« : 31 Temmuz 2026, 20:05:07 »
Açtığım ilk konuda saçımın fotoğrafları var 34 yaşındayım son 1,5 yıldır saçlarım dökülüyor. 45 gündür günlük 1 mg propecia kullanıyorum. öncesinde de topikal fin kullanmıştım iki ay kadar.
her neyse 60 gün topikal fin kullandım ilk başlarda iyiydi dökülme azalır gibi oldu sonra tekrar normal seyrine döndü. sonra 1 mg propecia almaya başladım dökülmem normale göre bir belki de iki tık daha arttı. donör bölgem olsun; iki kulak arası bölgem ve enseler zaten oldukça güçlüydü daha da güçlendi onu fark ettim yani çekmekle saç koparmamın imkanı yok. makasla kesersen ancak mümkün.
fakat saçlarımın minyatürleşmeye başladığı tepe , ve vertex elimi ne zaman atsam minyatürleşmiş saçlar geliyor cansız bitik halde, duş alırken de ayı halde. ilaç öncesi böyle değildi.
yani güçlü yerler daha da güçlendi dökülmekte olan yerlerde dökülme arttı dökülenlerin ezici çoğunluğu belki de tamamına yakını de minyatürleşme sürecine girmiş olan saçlar; tecrübeli dostlarım bu bir shedding midir yoksa ilaç işe yaramıyor mu?

ilacın işe yaramayacağı kadar da pek agresif dökülmem yok kaldı ki topikalden bile başta fayda görünce propecia için daha da umutlanmıştım.Allah
rızası için bilenler aydınlatsın kafama çok takılmaya başladı.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Allah rızası için beni aydınlatın
« Yanıtla #1 : 31 Temmuz 2026, 20:31:02 »
hiç mi tecrübesi olan yok bu konuda?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 31 Temmuz 2026, 20:59:54 »
Abi kouyu açalı yarım saat olmuş diğerlerinden yorum gelecektir.

Shedding periyodu 3 aya kadar devam edebilir panik yapma sürece güven takıntı haline getirmemeye çalış. Topikal'in sağladığını oral fazlasıyla sağlar rahat ol.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2026, 21:28:57 »
Abi kouyu açalı yarım saat olmuş diğerlerinden yorum gelecektir.

Shedding periyodu 3 aya kadar devam edebilir panik yapma sürece güven takıntı haline getirmemeye çalış. Topikal'in sağladığını oral fazlasıyla sağlar rahat ol.

hocam haklısın da senin gibi tecrübe etmiş arkadaşların yorumuna ihtiyacım var, insan bu dönemlerde stres oluyor malum

Erhan Turgut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Temmuz 2026, 22:41:18 »
45 gün sonucu görmek için çok erken diyebiliriz. Propecia etkisini zamanla gösteren bir ilaç, biraz daha sabır isteyebilir.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2026, 22:47:05 »
45 gün sonucu görmek için çok erken diyebiliriz. Propecia etkisini zamanla gösteren bir ilaç, biraz daha sabır isteyebilir.
dökülmeyi arttırması normal mi?

Erhan Turgut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 31 Temmuz 2026, 23:34:32 »
dökülmeyi arttırması normal mi?

çok yaygın olmasa da redditteki kanallarda finasteride initial shedding olarak yaşayanlar var, bu durumu yaşayanların kimisi sonradan ilacın işe yaradığını söylemiş, kimisi de ilacın işe yaramadığını söyleyip bırakmış. Bazı metinlerde de ( https://www.hims.com/blog/finasteride-is-working-now-how-to-keep-that-new-hair ) bu linkte gösterdiğim gibi ilaca ilk başlandığında birkaç hafta dökülmenin çok normal olduğunu söyleyenler var. Biyoloji maalesef bazen tamamen genellenmiyor ve iş kişisel tecrübeye kalıyor. Durumu zaman gösterecektir, ama genel olarak saç kaliten arttıysa (minyatürleşmiş yerler dışında), geçici bir shedding olma ihtimalini çok daha fazla gördüğümü söyleyebilirim.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 31 Temmuz 2026, 23:47:13 »
çok yaygın olmasa da redditteki kanallarda finasteride initial shedding olarak yaşayanlar var, bu durumu yaşayanların kimisi sonradan ilacın işe yaradığını söylemiş, kimisi de ilacın işe yaramadığını söyleyip bırakmış. Bazı metinlerde de ( https://www.hims.com/blog/finasteride-is-working-now-how-to-keep-that-new-hair ) bu linkte gösterdiğim gibi ilaca ilk başlandığında birkaç hafta dökülmenin çok normal olduğunu söyleyenler var. Biyoloji maalesef bazen tamamen genellenmiyor ve iş kişisel tecrübeye kalıyor. Durumu zaman gösterecektir, ama genel olarak saç kaliten arttıysa (minyatürleşmiş yerler dışında), geçici bir shedding olma ihtimalini çok daha fazla gördüğümü söyleyebilirim.

evet;minyatürleşen bölge dışındaki yerler inanılmaz güçlendi. minaytür bölge dökülüyor sağlam yer daha da sağlamlaşıyor böyle bir şey başlattı bende.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 31 Temmuz 2026, 23:58:55 »
saç derisinde kaşıntı, pullanma veya aşırı yağlanma gibi sorunlar vardı ama bunlar ilaçla birlikte bitti tamamen

Erhan Turgut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 01 Ağustos 2026, 14:37:28 »
saç derisinde kaşıntı, pullanma veya aşırı yağlanma gibi sorunlar vardı ama bunlar ilaçla birlikte bitti tamamen

Özellikle kaşınma o bölgede inflamasyon olduğunu belirtir ve saç dökülmesinin genel bir yan etkisidir, o yüzden kaşınmanın azalması iyiye bir işaret diyebiliriz.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2026, 19:37:12 »
Özellikle kaşınma o bölgede inflamasyon olduğunu belirtir ve saç dökülmesinin genel bir yan etkisidir, o yüzden kaşınmanın azalması iyiye bir işaret diyebiliriz.
verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Facebook Twitter Instagram