Dostum merhaba,
Yazmayayım diyordum ama dayanamıyorum forum üyeleri lütfen kusura bakmasın yanlış anlaşılmadan açıklamak isterim.
@Yusuf333 Bir çok konuda da olduğu gibi paylaştığınız çalışmaların hepsinin finasteride etkinliğini destekliyor buna bir itirazım yok. Makaleler paylaşmanız elbette değerli olabilir. Ancak bilimsel makaleler paylaşmak, o ilacın her hastaya önerilebileceği anlamına gelmez. Bir ilacın etkinliğini bilmek ile o ilacı kime, ne zaman ve hangi risklerle önereceğini bilmek aynı şey değildir.
Bu forumda insanlar teşhis almak veya reçete yazdırmak için değil, doğru yönlendirme almak için bulunuyor. Doktor olmayan bir kişinin, her saç dökülmesi başlığında finasteride ilk seçenek gibi önermesi, iyi niyetli olsa bile yanlış yönlendirmeye neden olabilir. Eğer gerçekten insanlara faydalı olmak istiyorsanız, herkese aynı ilacı önermek yerine; öncelikle dökülmenin nedeninin araştırılması, dermatoloji değerlendirmesi yapılması ve tedavinin hekim tarafından planlanması gerektiğini vurgulamanız çok daha doğru olur.
Bilim tek bir ilacı savunmak değildir. Bilim; ahastanın yaşını, hastalık öyküsünü, çocuk sahini olma planını, kullandığı diğer ilaçları, psikiyatrik durumunu ve olası yan etkileri ile birilikte değerlendirerek en uygun tedaviyi seçmektir. Bunlar forum üzerinden yapılabilecek değerlendirmeler değildir. Daha önce de bahsettiğim gibi eğer insanlara gerçekten faydalı olmak istiyorsak, onlara bilinçsiz ila. kullanımına değil, doğru tanı ve doğru tedavi sürecine yönlendirmeliyiz. Sağlık alanında en büyük fayda, reçete dağıtmak değil, doğru yönlendirme yapmaktır.