Gönderen Konu: Finasteridin Yapay Zekaya Sorulmuş İlginç Yan Etkileri  (Okunma sayısı 1732 defa)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bazı arkadaşlar veya bazı klinik trolleri bu konuyu açtım diye kizabilir ama

Finasteridin birde böyle yan etkileri varmış

Ekim öncesi ve sonrası kullanım için düşünenler

Finasterid tavsiye edilirken iyi ama yan etki görünce suçu size atarlar vay efendim doktor kontrolünde kullanacaktır vs... Hiç kendilerine söz kondurmazlar tavsiye edenler

Kısalma kalınlıkta küçülme ve şekil değişikliği olur diyor

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasteridin Yapay Zekaya Sorulmuş İlginç Yan Etkileri
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2026, 11:56:44 »
Evet kaynaklar alttaki güven veriyor (PFS network ve RXlist) ben de güven veren diğer bir yerden yan etki raporlamak isterim PropeciaHelp sitesinden özellikle kullananların dikkatli olması gerekir.

Propecia Cinsel yönelim de değiştirebiliyor (gey yaptığını söyleyenler var) ve anüste uyuşma yaptığını raporlayanlar da var. PFS network neyse, RXlist neyse Propeciahelp de aynı tür kaynak o yüzden güvenilirdir bence.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2026, 12:04:11 »
Evet kaynaklar alttaki güven veriyor (PFS network ve RXlist) ben de güven veren diğer bir yerden yan etki raporlamak isterim PropeciaHelp sitesinden özellikle kullananların dikkatli olması gerekir.

Propecia Cinsel yönelim de değiştirebiliyor (gey yaptığını söyleyenler var) ve anüste uyuşma yaptığını raporlayanlar da var. PFS network neyse, RXlist neyse Propeciahelp de aynı tür kaynak o yüzden güvenilirdir bence.

Saçlı olacağız diye makinanın boyunun kısalması kalınlıgın incelmesi ağır yan etki bunlar % 2 -4 yan etki felan inandırıcı gelmiyor bana kime sorarsam sorayım %70 yan etki gördüm diyor kimisi psikolojik kimisi jinekomasti kimisi cinsel yönden

Daha geçen çocugun biri dutdan cinsel fonksiyonlarımda sıkıntı yaşadım düzelmesini bekliyorum diyordu.

Kellik bel ki de  bizim için hayırlıdır diye düşünmeye başladım

Hem maddi yönden sürekli ilaç kullanıyorsun binlerce lira tutuyor yetmiyor saç ekimi yaptırıyorsun yüzbinlece lira tutuyor  yetmiyor psikolojik yönden ömür boyu baskı altındasın bu ilaçları kullanmakla ve yan etkileride olabiliyor bu ilaçların

kafaya takmayan adamın da parası cebinde kalıyor stres içinde yaşamıyor.

Hayırlısı olsun bakalım bir de işin bu yönü geldi aklıma
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 01 Ağustos 2026, 12:12:28 »
Saçını önemsemeyen adam zaten bu forumda gezmez. Milyonlarca kel var hayatını sürdüren ve saç olayını tamamen rafa kaldırmış olan. Adam buraya geliyorsa bu sorundan muzdarip ve düzeltmek istediği için geliyordur. Bunu sorun ediyorsa ve burası bir saç forumuysa bilimsel olarak güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmış olan ilaçlara başlatmak konusunda destek olmak gerekir diye düşünüyorum korkutmaktansa. Ben kendim geçtim çünkü bu yollardan. Hintell bana söyledikten 9 ay sonra başlayabildim bu ilaca o da forumda böyle şeyler okuduğum için. Sonra kolları sıvayıp gerçekten bakılması gereken yerlere baktıktan sonra gönül rahatlığıyla başladım.

Burada sayısız insan bu konuları okuyor bir çıkış yolu arıyor. Genç yaşta özgüven kaybı yaşıyor. Zaten sayısız kez tartıştık senle bu konuları :D

Bilimsel olarak geçerli tek yol var o da saçını döken hormonu azaltmak başka yol yok. Altta yatan genetiği çözmezsen ve saç ektirirsen aşağıdaki gibi olur zamanla. Ben şahsen kel kalmayı şu görüntüye tercih ederim.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 01 Ağustos 2026, 13:52:34 »
Başkan sen erkeklik hormonunu cinsel gücünü kaybettikten sonra ne yapacan saçı ?
Makina boyunda küçülme kalınlıkta incelme makinanın performansının düşmesi gibi yanetkileri yapay zeka kaynak göstererek yazmış sen hala ilacı savunmak için birşeyler gösteriyorsun.

Anlam veremiyorum iyi bir ilaç madde olsa bizde savunalım bunu ama çok ağır yan etkileri var üstelik finasterid minoxil kullanmama rağmen döküldü diyenlerde var.

1913 yorumunun yarısından fazlası finasterid.

Finasteridi bazı ekim merkezleri öneriyor ben ekene kadar kullanda saçların iyi çıksın ondan sonra ne yaparsan yap diyorlar adam kendi markasını yaptığı işi korumak adına işini garantiye alıyor.

Yan etki görürsen olan sana oluyor. Senin gibi tavsiye edenlere yan etki gördüm deyince bu sefer hata sende doktor kontrolünde kullanacaksın deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar.

Zararlı ağır yan etkileri olan bir ilacın önerilmesini ben doğru bulmuyorum
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 01 Ağustos 2026, 14:08:38 »
1) Erkeklik hormonu T’dir. DHT değil. 5 alfa reduktaz enzimi mutasyonlu olan erkekler var DHT üretemiyor ama erkekler.

2) Saç forumunda ne yazayım abi? Fitness forumu olsa her yorumda diyet yazardım diyetin önemini vurgulardım e bu saç forumu fin yazacağım ne yazayım başka?

3) Yazdığın şeyleri bilimsel olaral destekleyemedikten sonra fin beni gey yaptı bile diyebilirsin. Getir bilimsel makale pubmed’den üstüne tartışalım. Yapay zekanın aldığı kaynak kaynak değil ki.

4) Her ilacın yan etki ihtimali vardır parolun bile. Fin’de en yaygın yan etki %2-3.8 arası cinsel yan etkilerdir. Bunu görürsen ya doz düşürür ya topikal geçer ya da bırakırsın. Bazıları devam ediyor vücut alışıyor sonra kendiliğinden geçiyor.

5) Herkesin beyni var. Saçını önemseyen benim yaptığım gibi araştırmasını yapar risk fayda oranına bakar riski çok bulursa alır usturayı hayatıma devam eder.

Bu tartışmalara girme sebebim kullanan ve fayda gören insanlar korkuya kapılıp kendine nocebo etkisi verip ilacı bırakmasın diye.

Ayrıca fin ekim merkezlerinin kolaya kaçtığı bir şey değil tam tersine kendi çıkarlarına ters düşen bir ilaç. Fin senin kendi mevcut saçlarını korur ve dökülmesini yavaşlatır. Ekim merkezi senin dökülmen durursa/yavaşlarsa 2. ve 3. ekimi yapamaz para kazanamaz.
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 01 Ağustos 2026, 14:20:37 »
Başkan anlamadn galiba ilk maddeye de yazmışsın. Bu ilaç erkeklik hormonuna etki eden ağır yan etkileri olan bir ilaç.
Bunun savunulacak bir yanı yok adam erkekliği zarar gördükten sonra ne yapsın saçı ya ?

Saç şampuanı reklamlarında saç dökülmesini % 98 azaltıyor diyor buna inanıyorsan İstanbul da elimde satılık köprü var bu finasteridi kullanıp yan etki gördüm diyen çok 10 kişinden 7 si gördüm diyor.

Kesinlikle uzak durulması gereken bir madde erkeklik hormonu erkeği erkek yapan hormondur. Minoxil desen doktor önerisi ve tavsiyesi ile anlarım ama erkeklik hormonuna etki eden bir maddenin tavsiyesi kabul edilemez çünkü çok ağır yan etkileri var.
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #7 : 01 Ağustos 2026, 14:35:53 »
Dostum merhaba,

Yazmayayım diyordum ama dayanamıyorum forum üyeleri lütfen kusura bakmasın yanlış anlaşılmadan açıklamak isterim.

@Yusuf333 Bir çok konuda da olduğu gibi paylaştığınız çalışmaların hepsinin finasteride etkinliğini destekliyor buna bir itirazım yok. Makaleler paylaşmanız elbette değerli olabilir. Ancak bilimsel makaleler paylaşmak, o ilacın her hastaya önerilebileceği anlamına gelmez. Bir ilacın etkinliğini bilmek ile o ilacı kime, ne zaman ve hangi risklerle önereceğini bilmek aynı şey değildir.

Bu forumda insanlar teşhis almak veya reçete yazdırmak için değil, doğru yönlendirme almak için bulunuyor. Doktor olmayan bir kişinin, her saç dökülmesi başlığında finasteride ilk seçenek gibi önermesi, iyi niyetli olsa bile yanlış yönlendirmeye neden olabilir. Eğer gerçekten insanlara faydalı olmak istiyorsanız, herkese aynı ilacı önermek yerine; öncelikle dökülmenin nedeninin araştırılması, dermatoloji değerlendirmesi yapılması ve tedavinin hekim tarafından planlanması gerektiğini vurgulamanız çok daha doğru olur.

Bilim tek bir ilacı savunmak değildir. Bilim; ahastanın yaşını, hastalık öyküsünü, çocuk sahini olma planını, kullandığı diğer ilaçları, psikiyatrik durumunu ve olası yan etkileri ile birilikte değerlendirerek en uygun tedaviyi seçmektir. Bunlar forum üzerinden yapılabilecek değerlendirmeler değildir. Daha önce de bahsettiğim gibi  eğer insanlara gerçekten faydalı olmak istiyorsak, onlara bilinçsiz ila. kullanımına değil, doğru tanı ve doğru tedavi sürecine yönlendirmeliyiz. Sağlık alanında en büyük fayda, reçete dağıtmak değil, doğru yönlendirme yapmaktır.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 01 Ağustos 2026, 14:52:27 »
Dostum merhaba,

Yazmayayım diyordum ama dayanamıyorum forum üyeleri lütfen kusura bakmasın yanlış anlaşılmadan açıklamak isterim.

@Yusuf333 Bir çok konuda da olduğu gibi paylaştığınız çalışmaların hepsinin finasteride etkinliğini destekliyor buna bir itirazım yok. Makaleler paylaşmanız elbette değerli olabilir. Ancak bilimsel makaleler paylaşmak, o ilacın her hastaya önerilebileceği anlamına gelmez. Bir ilacın etkinliğini bilmek ile o ilacı kime, ne zaman ve hangi risklerle önereceğini bilmek aynı şey değildir.

Bu forumda insanlar teşhis almak veya reçete yazdırmak için değil, doğru yönlendirme almak için bulunuyor. Doktor olmayan bir kişinin, her saç dökülmesi başlığında finasteride ilk seçenek gibi önermesi, iyi niyetli olsa bile yanlış yönlendirmeye neden olabilir. Eğer gerçekten insanlara faydalı olmak istiyorsanız, herkese aynı ilacı önermek yerine; öncelikle dökülmenin nedeninin araştırılması, dermatoloji değerlendirmesi yapılması ve tedavinin hekim tarafından planlanması gerektiğini vurgulamanız çok daha doğru olur.

Bilim tek bir ilacı savunmak değildir. Bilim; ahastanın yaşını, hastalık öyküsünü, çocuk sahini olma planını, kullandığı diğer ilaçları, psikiyatrik durumunu ve olası yan etkileri ile birilikte değerlendirerek en uygun tedaviyi seçmektir. Bunlar forum üzerinden yapılabilecek değerlendirmeler değildir. Daha önce de bahsettiğim gibi  eğer insanlara gerçekten faydalı olmak istiyorsak, onlara bilinçsiz ila. kullanımına değil, doğru tanı ve doğru tedavi sürecine yönlendirmeliyiz. Sağlık alanında en büyük fayda, reçete dağıtmak değil, doğru yönlendirme yapmaktır.

Şahşaalı yazmışsın da ne var hocam androgenetik alopesi için bilimsel olarak işe yaradığı kanıtlanmış seçenek? Varsa duymak isterim. Kendi üstümden gidelim. Dökülme sebebim DHT. Ne yapmalıyım biberiye suyu yeter mi?
  • Yaşınız 30

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 01 Ağustos 2026, 14:54:04 »
Başkan anlamadn galiba ilk maddeye de yazmışsın. Bu ilaç erkeklik hormonuna etki eden ağır yan etkileri olan bir ilaç.
Bunun savunulacak bir yanı yok adam erkekliği zarar gördükten sonra ne yapsın saçı ya ?

Saç şampuanı reklamlarında saç dökülmesini % 98 azaltıyor diyor buna inanıyorsan İstanbul da elimde satılık köprü var bu finasteridi kullanıp yan etki gördüm diyen çok 10 kişinden 7 si gördüm diyor.

Kesinlikle uzak durulması gereken bir madde erkeklik hormonu erkeği erkek yapan hormondur. Minoxil desen doktor önerisi ve tavsiyesi ile anlarım ama erkeklik hormonuna etki eden bir maddenin tavsiyesi kabul edilemez çünkü çok ağır yan etkileri var.

Erkeklik hormonu dediğin ne hocam?
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2026, 15:00:12 »
Erkeklik hormonu dediğin ne hocam?

La başkan bu ilaçlar ömürlük kullanılması gereken ilaçlar bu ilacı bırakınca elde edilen kazanımlar gider yani 3 5 sen saçlı gezmek için erkekliği riske atmaya değer mi ?

1 insan ömür boyu bu ilacı nasıl kullanabilir çok ağır yan etkileri olan ağır bir ilaç eczacı bile verirken eli titriyor emin misin diyor doktor da makinaya arıza verir kullanma diyor  normal bir madde değil ağır bir ilaç
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 01 Ağustos 2026, 15:06:15 »
Abi tamam valla yoruldum kullanmak istemeyen kullanmasın
  • Yaşınız 30

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #12 : 01 Ağustos 2026, 16:07:23 »
Şahşaalı yazmışsın da ne var hocam androgenetik alopesi için bilimsel olarak işe yaradığı kanıtlanmış seçenek? Varsa duymak isterim. Kendi üstümden gidelim. Dökülme sebebim DHT. Ne yapmalıyım biberiye suyu yeter mi?

Dostum merhaba,

Neredeyse her başlıkta finasteride öneriyorsunuz ve bunu oldukça güçlü şekilde savunuyorsunuz. Bilimsel olarak androgenetik alopeside etkinliği gösterilmiş bir ilaç olduğunu ben de biliyorum. Ancak hiçbir ilaç tamamen risksiz değilidr ve finasteridin de potansiyel yan etkileri ile herkes için uygun olmayabileceği bilinen bir gerçektir.

Bu yüzden şunu merak ediyorum: Bu ilacı bu kadar ısrarla savunmanızın sebebi nedir? Amacınız tam olarak nedir? Kendi deneyiminiz mi, mesleki bir altyapınız mı var, yoksa yalnızca literatürdeki etkinlik verilerine dayanarak mı bu kadar kesin önerilerde bulunuyorsunuz?

Çünkü forumlarda bilgi verirken yalnızca faydayı değil, riskleri hasta seçimini ve doktor değerlendirmesinin önemini de vurgulamanın en az etkinlik kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Aksi halde herkes için tek doğru çözüm varmış gibi bir algı oluşabiliyor

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 01 Ağustos 2026, 16:19:46 »
Ne yapayım abi uzun uzun yazmana gerek yok Erkek tipi genetik saçı dökülen biri ne yapsın? Ne kullanmalı?

Madem DHT blocker tek yol değil bir yol göster.
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 01 Ağustos 2026, 16:24:31 »
Abi tamam valla yoruldum kullanmak istemeyen kullanmasın

Yorulma başkan yani insanlar için zararlı yan etkileri olan bir maddeyi bir kurtarıcı gibi sunmana gerek yok buna mecbur değilsin.Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye benziyor. Ağır bir ilaç ben de bile yan etki gösterdi ilk önce cinsel yönden olsa da sonra depresyon İNTİHAR DÜŞÜNCESİ gibi  böyle giderse kullansam devam etsem jinekomasti diye gidecek.

Ha minoxili olsa doktor tavsiyesi ile denenebilir ama doktor kontrolünde.

Yalnız finasterid direkt makinayla ilgili çok zararlı bir durum çok ağır bir ilaç sen burda finasterid diyorsun bende uyarıyorum arkadaşlar çok ağır yan etkileri var diye.

Her kuşun eti yenmez her ilaçda öyle kullanılmaz. Ha kendin kullanıyorsan kendin kullan ama bunlar doktor tavsiyesi ve kontrolü ile olan ilaçlar.Adamın erkeklik fonksiyonlarına kadar etki ediyor
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram