Gönderen Konu: ileride ekim için donörüm uygun mu?  (Okunma sayısı 360 defa)

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ileride ekim için donörüm uygun mu?
« : 02 Ağustos 2026, 16:41:44 »
öncelikle baştan belirteyim şimdi ekime uygun olmadığımı biliyorum ilerisi için dökülmem ilerlediğinde tepe tamamen dökülürse donörüm işe yarar mı diye soruyorum soruyorum.

yaşım 34, 32 yaşında diffuse+kulak civarında retrograde başladı. ancak iki kulak arası ve ensem bölgesi sağlam. çekme testinde bu bölgeden 1 adet bile gelmiyor.

1.5 aydır da günde 1 mg propecia kullanıyorum.

fotoğrafların hepsini ışıkta çektim. tepeyi bir dağınık bir de hafif toplu çektim yine kulak yanlarında retrograde var bir dağınık hali ile bir de hafif toplu hali çektim.
ense ve iki kulak arası donör bölgesini de ekledim.

Seven

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
Ynt: ileride ekim için donörüm uygun mu?
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2026, 17:05:59 »
Donör alanın çok iyi olası bir dökülmende bu donörü düzgün kullanacak bir saç ekimine saç ektirirsen sen kel kalmazsın bu depo ile

Ama yanlış adım yanlış merkez bu şansı elinden alır kafanı maffeder

Şu anki hafif açılmayı medikal ilaçlarla çözerek saçları kurtarırsın

Saç ekiminede ihtiyacın kalmaz
Biterse Bitsin Sonu değil ya!!

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2026, 17:09:39 »
Donör alanın çok iyi olası bir dökülmende bu donörü düzgün kullanacak bir saç ekimine saç ektirirsen sen kel kalmazsın bu depo ile

Ama yanlış adım yanlış merkez bu şansı elinden alır kafanı maffeder

Şu anki hafif açılmayı medikal ilaçlarla çözerek saçları kurtarırsın

Saç ekiminede ihtiyacın kalmaz

günlük 1 mg propecia kullanıyorum 1.5 ay oldu dökülen yerlerde dökülme daha çok artarken dökülmeyen alanlar daha da güçlenmeye başladı. kızarıklık kaşıntı, yağlanma vs bunların hepsi bitti ama.

Seven

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2026, 17:11:49 »
günlük 1 mg propecia kullanıyorum 1.5 ay oldu dökülen yerlerde dökülme daha çok artarken dökülmeyen alanlar daha da güçlenmeye başladı. kızarıklık kaşıntı, yağlanma vs bunların hepsi bitti ama.

Testis de hafif ağrı oldu mu ?

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2026, 17:13:35 »

Testis de hafif ağrı oldu mu ?
ilk başlarda oldu uzun süredir olmadı.

Seven

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2026, 17:18:24 »
ilk başlarda oldu uzun süredir olmadı.

Evet ilk başlarda bende de olmuştu.. bir süre sonra normale döndü sanırım ilk başta ilaç vucuda kabul edilene kadar olumsuz durumlar oluyor geçiçi yan etkiler.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2026, 17:20:11 »
Evet ilk başlarda bende de olmuştu.. bir süre sonra normale döndü sanırım ilk başta ilaç vucuda kabul edilene kadar olumsuz durumlar oluyor geçiçi yan etkiler.

dökülen yerlerde dökülme daha çok artarken dökülmeyen alanlar daha da güçlenmeye başladı. kızarıklık kaşıntı, yağlanma vs bunların hepsi bitti ama.
böyle etkileri de oldu mu sizde?

Seven

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2026, 17:22:22 »
dökülen yerlerde dökülme daha çok artarken dökülmeyen alanlar daha da güçlenmeye başladı. kızarıklık kaşıntı, yağlanma vs bunların hepsi bitti ama.
böyle etkileri de oldu mu sizde?

Sana öyle geliyor olabilir diğer alanlar gücleniyorsa oralar daha seyrek durabilir kalınlaşmadan dolayı orantısızlık oluşmuştur bence diye düşünüyroum. Bende bu bahsettiğin durum olmadı.

Seven

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #8 : 02 Ağustos 2026, 17:26:54 »
Benim uzun süreli kullanım deneyimim ise farklı. Bu ilacın etkisi belirli bir süreyle sınırlı değil. Hatta her yıl saçlarda biraz daha kalınlaşma ve yoğunlaşma gördüm. Kendi deneyimime göre ilk yıl iyi sonuç alıyorsun, ikinci yılda ise saçlar çok daha belirgin şekilde güçleniyor ve gelişmeye devam ediyor.

Sorun yaşanmıyorsa zaman tanımak lazım birazda akışına bırakılmalı

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 02 Ağustos 2026, 17:28:23 »

Sana öyle geliyor olabilir diğer alanlar gücleniyorsa oralar daha seyrek durabilir kalınlaşmadan dolayı orantısızlık oluşmuştur bence diye düşünüyroum. Bende bu bahsettiğin durum olmadı.
daha 1.5 ay oldu bazılarında shedding yaptığı oluyor öyle bir durum da olabilir 3-6’ncı aylarda bakarız duruma

Seven

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #10 : 02 Ağustos 2026, 17:34:40 »
daha 1.5 ay oldu bazılarında shedding yaptığı oluyor öyle bir durum da olabilir 3-6’ncı aylarda bakarız duruma

geçici dökülme Olamaz diyemem kesin konuşmak bu gibi konularda doğru olmaz. Dediğim gibi zaman tanımak gerekiyor hayırlısı. Saç ekimi içinse öncesinde kullanım alım yapılacak donörde ki folükülleri acaip güçlendiriyor bu da transfer aşamasında daha sağlıklı greftlerin geçişi sağlanıyor ve ekildiği alanda hemen tutunuyor bunu dr koray erdoğandan öğrenmiştim o söyledi sorduğumda.

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2026, 17:45:29 »
geçici dökülme Olamaz diyemem kesin konuşmak bu gibi konularda doğru olmaz. Dediğim gibi zaman tanımak gerekiyor hayırlısı. Saç ekimi içinse öncesinde kullanım alım yapılacak donörde ki folükülleri acaip güçlendiriyor bu da transfer aşamasında daha sağlıklı greftlerin geçişi sağlanıyor ve ekildiği alanda hemen tutunuyor bunu dr koray erdoğandan öğrenmiştim o söyledi sorduğumda.

işte ben de onu diyorum donör bölgem
inanılmaz güçlendi.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 02 Ağustos 2026, 17:51:49 »
Shedding ile ilgili şöyle bir bilgi vereyim, zayıf saçların hepsi aynı anda DHT etkisinden çıkarak (ilaca başladığın an) tekrar uzun Anagen ve kısa Telogen evresine girmeye başlıyor. Bunu biliyoruz ama vücut tıpkı saçı dökülmeyen kişilerde olduğu gibi her kökün farklı zamanlarda anagen ve tlogen fazına girmesini istiyor ve bu yüzden sürekli shedding olayı oluyor ki senkronizeden çıksın. Bu yüzden 1 yıl 2 yıl bile sonra shedding olabiliyor ama daha küçük sheddingler.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 02 Ağustos 2026, 18:19:16 »
Shedding ile ilgili şöyle bir bilgi vereyim, zayıf saçların hepsi aynı anda DHT etkisinden çıkarak (ilaca başladığın an) tekrar uzun Anagen ve kısa Telogen evresine girmeye başlıyor. Bunu biliyoruz ama vücut tıpkı saçı dökülmeyen kişilerde olduğu gibi her kökün farklı zamanlarda anagen ve tlogen fazına girmesini istiyor ve bu yüzden sürekli shedding olayı oluyor ki senkronizeden çıksın. Bu yüzden 1 yıl 2 yıl bile sonra shedding olabiliyor ama daha küçük sheddingler.

dediğin gibi oluyor zayıflamışlar dökülüyor , güçlüler zaten daha da güçleniyor

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Ağustos 2026, 19:52:13 »
Saçlarınız gayet iyi gözüküyor. Olanı korumak amaç olmalı ekim çok sonraki bir iş olur. Fin'i aksatmadan kullanırsınız 2-3-5 yıl sonra etkisi geçerse yeni bir mucize çıkmazsa dut'a geçersiniz.

Facebook Twitter Instagram