Arkadaşlar merhaba.
Sekiz yıl önce çok araştırmadan başka bir merkezde birer yıl arayla iki ekim yaptırdım. İlki tıraşsızdı sonuç çok kötü oldu. Ben de tıraşsız olmasına bağlayıp benim hatam diyerek aynı merkezde tıraşlı yaptırdım ama sonuç yine iyi olmadı. Bana göre özensiz bir ekim oldu. Sonuç da donör bölgem çok sağlam olmasına rağmen kötü oldu. İlk ekimde 28 ikincide 29 yaşındaydım. Saç dökülme süreci devam ettiği için var olan saçlar döküldükçe görüntü kötüleşti. Sekiz ay öncesinde saç simülasyonu yaptırdım. İlk etapta iyi durdu ama iki üç ay sonra açıldı ve saçı daha da yıprattı. Altı aya yakın araştırdım ve fiyat performans olarak iyi olduğuna karar kıldığım ers clinic te üç gün önce üçüncü ekimi yaptırdım. Planlamayı Ersan Bey'le yaptık. Ben ön bölgedeki boşluktan ve tepedeki açıklıktan rahatsız olduğumu söylediğim için planlamayı bu doğrultuda yaptık. Tüm seyrekliği kapatmak mümkün olmadığından ön tarafı sıklaştırmak daha mantıklı gibi geldi. Ekim işlemini Destan Hanım ve İlker Bey yaptılar. Sağolsunlar, sürecin her aşamasında gerekli özen ve ciddiyeti gösterdiklerini hissettim. Ersan Bey de sık sık uğrayıp durumumu sordu. Üçüncü ekim ve haliyle kafa derisi sertleşmiş olduğu için ekim süreci daha zor ve ağrılı geçiyor. Donör bölgeden homojen bir alım yapmaya çalıştılar ve kısıtlı alana rağmen 4300 greft aldılar. İlk ekimim tıraşsız olduğu için alım bölgesi iki çizgi halinde belirgindi ve kısaltınca kötü görünüyordu. O sorun çözülecek diye umuyorum. Ersan Bey, ikinci ve üçüncü gün fotoğraf istedi. Bir yıl boyunca irtibatımızın devam edeceğini, istediğim zaman özelden yazıp arayabileceğimi söyledi. Süreç şimdilik olumlu ilerliyor. Sonuçları zaman geçtikçe sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Yorumlarınızı ve önerilerinizi beklerim.