Gönderen Konu: Saç ektirmeli miyim?  (Okunma sayısı 281 defa)

Emre Krks

• Yeni üye
  • *
Saç ektirmeli miyim?
« : 05 Ağustos 2026, 09:26:43 »
Bundan 5 sene önce de aynı başlıkta konu açmıştım o zamandan bu zamana saçlarımda çok az ufak tefek dökülmeler oldu çok fazla ilerlemedi ama artık rahatsız etmeye başladı ön çizgi bozuk olduğu için saç hiçbir şekle girmiyor anlım çok açık görünüyor sizce ön tarafa ekim yaptırıp bu defteri kapatmalı mıyım?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ektirmeli miyim?
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2026, 09:53:42 »
Saç restorasyonu bir jinekomasti ameliyatı ya da rinoplasti ameliyatının aksine bir seferde yaptım bitti değil ömürlük bir süreçtir. Saç defteri asla kapanmaz medikal tedaviyle kontrol altına alsan bile gelecekte garantisi yok. Yani saç restorasyonu bir evlilik gibidir uzun dönemlidir ve bazen iyi bazen kötüye gider. Çünkü altta yatan genetiği değiştirme imkânımız yok. Son 5 yılda dökülmen azdır sonraki 5 yılı öngöremeyiz.

Saçların genel olarak iyi vertekste de minyatürirazsyon görünmüyor. Agresif şakak tasarımları ve agresif ön çizgiler dökülme devam ederse çok kötü durur hatta o ekimleri lazerlemek durumunda bile kalabilirsin. Çünkü zamanla öndeki ekim saçları şerit gibi kalabilir ve arkadaki doğal saçlar dökülebilir ve kötü bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu yüzden bence ekim yaptırmaman gelecek için daha iyi olabilir ki benim kendi şakaklarım da gitti malesef.

Eğer ısrarla istiyorsan ciddi bir araştırma yapmanı tavsiye ederim. Resimdeki çizgi ve şakaklar çok agresif ve fazla abartı. Hiç dökülmese bile saçların yaşın ilerledikçe komik durabilir.

Merkezini biraz daha yukarda alırsan saç çizginin (kendi mevcut çizginin yarım cm altı gibi) ve şakakları biraz daha küçültürsen daha iyi duracaktır bence. https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=38721.0 bu tarz ufak bir şakak dokuşu yeterli.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2026, 10:14:39 »
Yasin kaç bilmiyorum ama doğal görünüyor görüntü. ilerde saçların açılırsa dönorün lazim olacak on bölgeye 3000 greft ekelim derler sıkı ekim olur genç gösterir ama dönorün yarı yarıya gider. İlerde orta bölüm ve  verteks açılırsa donor sorunu yaşayabilirsin. Forumda gez biraz tecrübe kazan herkes senin gibi saçlarının doğal olmasını istiyor
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2026, 12:57:12 »
Dostum merhaba,

Seni çok iyi anlıyorum; o aynaya her bakışta ön çizginin simetrisine, şakakların boşluğuna takılmak, saçına şekil verememek insanı bir süre sonra gerçekten yoruyor. "Şuraya bir el attırayım da bu defter kapansın" düşüncesi çok insani ama sana bir dost tavsiyesi: Saç ekiminde maalesef "defter kapatmak" diye bir şey yok, hele ki senin gibi mevcut saçı gayet iyi olan birinde durum daha da hassas.

Eğer bu kısımda bir işlem yapılması durumunda senin şu an arkadaki doğal saçların metrekarede çok ciddi bir yoğunluğa sahip, yani kendi saçların gür. Ancak saç ekiminde, arkada alınan greftler ön tarafa hiçbir zama doğanın sana verdiği o orijinal sıklıkta ekilemez. Kanallar ne kadar sık açılırsa açılsın, köklerin beslenebilmesi için aralarında boşluklar kalmak zorundadır. Bu da üst taraftaki sıklığı sana maalesef sağlayamayacaktır. Ön tarafa ekim olursa, arkadaki kendi yoğun ve gür saçınla, öndeki o ekim sıklığı arasında bariz bir yoğunluk farkı illa belli olacaktır. ( Bu durum uzun kullanımda tolere edebilmektedir)  Saçım şekil almıyor diye girdiğin bu yolda bu sefer önü neden arkası gibi sık durmuyor diye daha çok kafaya takmaya başlayabilirsin.

Bununla birlikte hadi ön tarafı ektirdin diyelim 5-10 yıl sonra dökülmen devam ederse o gür saçların döküldüğünde önde sadece ekilen saçlar adacık gibi kalır. O zaman o boşalan yerleri kapatmak için arkadaki saçı bu alan için boş yere harcamış olabilirsin. Bu durumla birlikte yaptıracağın yer ne kadar profesyonel bir iş çıkartacak ve ön hatta doğal görünümü sana sağlayabilecek mi sorusu ön plana çıkıyor. Bu sefer ön hat çizgini çok kötü bir durumda yaparlar ve sen yaptıracağına pişman olabilirsin.

Benim sana samimi önerim: şu anki saçların inan birçok insanın ekimle bile hayal edemeyeceği kadar iyi durumda. Macera arayıp o güzelim donör bölgesini ve mevcut saçlarını riske atma. Eğer ön çizgin görüntüsü seni psikolojik olarak cidden çok zorluyorsa ancak o zaman çok ama çok ufak bir dokunuşla bir saç ekimi olabilir.

Emre Krks

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2026, 14:03:48 »
Öncelikle herkese zaman harcayıp verdiği yanıtlardan dolayı teşekkür ederim.  ilk dökülmem 20 yaşında başladı zamanla yavaş yavaş döküle döküle bu hale geldi şuan 27 yaşındayım saç çizgim ve şakak bölgelerimdeki dökülmeler senelerdir beni her aynaya baktığımda rahatsız ediyor ne istediğim gibi şekil verebiliyorum ne de bi şekile sokabiliyorum anlım aşırı açık ve geniş duruyor  çektiğim çizgiyi o tarz olabilir diye örnek olsun diye çizdim tabiki daha yukardan da olabilir. Dediğiniz gibi saç defteri hemen kapanmasa da yukarda arkadaşın da attığı konudaki gibi ufak bi ekim yaptırıp en azından bi nebze daha iyi görünmek daha iyi hissetmek istiyorum.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2026, 14:13:57 »
Öncelikle herkese zaman harcayıp verdiği yanıtlardan dolayı teşekkür ederim.  ilk dökülmem 20 yaşında başladı zamanla yavaş yavaş döküle döküle bu hale geldi şuan 27 yaşındayım saç çizgim ve şakak bölgelerimdeki dökülmeler senelerdir beni her aynaya baktığımda rahatsız ediyor ne istediğim gibi şekil verebiliyorum ne de bi şekile sokabiliyorum anlım aşırı açık ve geniş duruyor  çektiğim çizgiyi o tarz olabilir diye örnek olsun diye çizdim tabiki daha yukardan da olabilir. Dediğiniz gibi saç defteri hemen kapanmasa da yukarda arkadaşın da attığı konudaki gibi ufak bi ekim yaptırıp en azından bi nebze daha iyi görünmek daha iyi hissetmek istiyorum.

Hakkında hayırlısı olsun
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2026, 16:56:10 »
Bence hayır.. ama asmed gibi kaliteli estetik dokunuşlar yapabilen bir merkez seçersen olabilir tabi bu saça ekmeyi kabul ederlerse
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram