Sürekli yabancı hastaya çalışan bir merkezin çok başarılı olduğuna tek başına inanmam. Çünkü bunu oluşturmak aslında çok zor değil. Yabancı forumlarda ücretli paylaşımlar yaptırırsın, hatta birçok paylaşımı merkez kendi organize eder. Sonrasında Avrupa’daki işçi kesimini buraya çekersin, sistem yürür gider.
Asıl önemli olan yerli hastada güven oluşturabilmektir. En zor olan da budur. Çünkü yerli hasta memnun kalmazsa gelir kapını çalar. Üstelik böyle forumlar da varken sonuçlar gizli kalmaz; iyi de kötü de paylaşılır, herkes görür.
Bu yüzden bir merkezin mantığı “Yabancıya ekerim, boşluk kalırsa Türk hasta alırım.” şeklindeyse ben şahsen uzak dururum.
Yabacı hastada neredeyse artık türklerden daha ucuza gelir bir kaç merkez dışında kaliteli işlem yapam yerler onlarda
Çünkü yabancı hastalara 1 telefonu 3 katı fiyatına satamazsın
Türkler gibi
Onların alım gücü yüksek kazandıkları para değerli
Ama tercihleri başları ağrımadığı için yabancı hasta olur. Çünkü sürekli ben gelmek istiyorum diyemezler seslerini duyuramazlar problem yaşadıklarında
Burada yaşayan birinin yapacağı en mantıklı durum kendini yerli hasta sisteminde geliştirmiş başarısını kanıtlamış merkezler..
Yabancı forumların çoğuda bu forumu takip eder başarılı merkezlere mail atar arar iletişim kurarak forumlarına davet edip para ister
Yabacı hasta sağlamak için
6 ay da bir de türkiye gelip aylık para toplayıp ülkelerine giderler elden para alırlar.
Hepsi arkadaşım zaten forum adminleri iyi bilirim.
Merkezlerin yabancı hastaya yönelmesinin bir diğer nedeni de devletin sağlık turizmine sağladığı bazı teşviklerdir. Yurt dışında yapılan belirli reklam harcamalarının bir kısmı, şartlar sağlandığında devlet destekleri kapsamında geri alınabiliyor. Ayrıca sağlık turizmi kapsamında elde edilen gelirlerde de ilgili mevzuata göre çeşitli vergi avantajları ve teşvikler bulunabiliyor.
Bu yüzden birçok merkez reklam bütçesinin önemli bölümünü yurt dışına ayırıyor. Ancak bunlar tek başına kalite göstergesi değildir. Bir merkezin gerçek başarısını belirleyen şey, yaptığı ekimlerin doğal sonuçları, hasta memnuniyeti ve uzun vadeli istikrarlı başarısıdır.
Yabancı forumlara Tek para vermeyen isim Onların Tehtitlerine boyun eğmeyen Dr koray erdoğan dır. Bu yüzden çoğunda saldırı modunda. Bunu onlarla da zamanında konuşmuştum Türkiyeye geldiklerinde yemek yeniştik hep beraber tüm adminlerle bana o zaman söyle ona parasını ödesin tarzında bir cevap vermişlerdi neyse

)