Finasteride yan etki görülme oranı placebo'dan (fin içtiğini sanıp şeker hapı içenler) %2 fazladır.
Elbette 0 değil. Fin tamamen yan etkisiz demiyorum. Ama bu bir ilaç. Nasıl parol'un, tansiyon ve şeker hapının potansiyel yan etkiler var, finin de potansiyel yan etkiler var. Fayda zarar hesabı yapacaksın. %2-3.8 arası riski almak saçım için değer mi bunu istersen doktoruna danışacaksın gerçi doktorlar da üstte belirttiğin gibi minox + 3 5 vitamin, prp ve şampuan yazıp gönderiyor.
Ama bu foruma bakarsan yan etki oranı %50-60 arasıdır. Ben de inanılmaz etkilenmiştim. Sana tavsiyem gençsin internette kendi araştırmanı yap. Yaz yapay zekaya finasteride ile ilgili bilimsel çalışmaları bana getir de türkçe'ye çevir notlar al. Hangi yan etki ihtimalleri % kaç görülüyor araştır. Çünkü korkuyla başlarsan yan etki görürsün ve başına gelen ilk olumsuzluğu finasteride'e bağlarsın. Kendi araştırmanı yap bilgi çağındayız yapay zeka ile her şey rahatlıkla öğreniliyor. Saçların araştırma yapmaya değer.
İngilizce biliyorsan Hairloss Show, Haircafe, perfect hair health kanallarına bakabilirsin.
Hayır androvium anlamsız. DHT blocker olmadan saç savaşını kazanamazsın. DHT blocker bile garanti değil ama elimizdeki en güçlü silah.
Ve bu silah olan saçları korumada etkili. Saç kaybettiğinde kazanması çok zor işte kendim uğraşıyorum. Finasteride'i kum saatini durdurmak ya da yavaşlatmak olarak düşün. O yüzden her geçen gün daha az etkili olur ve en sonunda ekim dışında seçeneğin kalmaz.