Merhaba arkadaşlar.
Forumda uzun yıllardır saç ekimi konusunda binlerce konu gördük. Güzel sonuçlar kadar maalesef başarısız işlemler de gördük. Son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu ise kadınlarda kaş ekimi oldu. Her geçen gün daha fazla kişi kaş ekimi yaptırıyor. Ancak doğru merkezi bulmak saç ekiminden bile daha zor olabiliyor.
Kaş ekimi dışarıdan bakıldığında basit bir işlem gibi görünse de aslında en zor estetik uygulamalardan biridir. Çünkü saçta yapılabilecek küçük bir hata çoğu zaman saçların arasında kaybolabilir. Kaşta ise milimetrik bir hata bile yüz ifadesini tamamen değiştirebilir. Yanlış açıyla çıkan kıllar, gereğinden kalın ekimler, düzensiz yönler ve yapay bir görünüm maalesef geri dönüşü zor sonuçlar oluşturabiliyor.
Forumda yıllardır birçok sonuç takip eden biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kaş ekiminde fiyat ikinci planda olmalı. Öncelik her zaman tecrübe, doğallık ve istikrarlı sonuçlar olmalıdır.
Bugün Türkiye’de güven konusunda ön plana çıkan iki isim var.
ASMED. Dilek Çakır
Dilek Hanım’ın planlama anlayışını ve doğal sonuçlara verdiği önemi uzun zamandır takip ediyorum. Özellikle kadınlarda yüz yapısına uygun kaş tasarımı yapılması, doğal çıkış açıları ve tek tek planlanan greft yerleşimi bence en önemli avantajlarından biri.
Kaş ekiminde en kritik konu doğallıktır. İnsanlar karşıdan baktığında kaşın ekildiğini değil, doğal olduğunu düşünmelidir. Başarılı bir kaş ekiminin amacı da budur.
Cüneyt Coşkun
Kaş ekimi konusunda güven duyduğum bir diğer isim ise Cüneyt Coşkun.
Yaptığı çalışmalarda özellikle doğal yönlendirme, yüz oranına uygun tasarım ve estetik görünüm dikkat çekiyor. Düzenli sonuçlar paylaşması ve uzun süredir bu alanda başarılı işlemler yapması nedeniyle güvenle değerlendirilebilecek merkezlerden biri olduğunu düşünüyorum.
Kaş ekimi yaptırmadan önce nelere dikkat edilmeli.
Öncelikle sadece sosyal medya reklamlarına bakarak karar vermeyin.
Mutlaka uzun dönem sonuçlara bakın. İlk bir ay değil, en az on iki aylık sonuçları inceleyin.
Merkezin sadece birkaç başarılı fotoğrafını değil, mümkün olduğu kadar çok hastasını araştırın.
Kaş çizgisi yüz yapınıza uygun planlanmalı. Herkese aynı kaş modeli uygulanmamalı.
Ekilecek kılların çıkış yönü ve açıları doğru verilmelidir. Kaş ekimindeki başarıyı belirleyen en önemli unsur budur.
Sadece fiyatı uygun diye tercih edilen birçok merkezde sonradan düzeltme işlemi gerekebiliyor. Bu da hem maddi hem de manevi olarak çok daha yorucu bir süreç oluyor.
Kimler kaş ekimi yaptırabilir.
Doğuştan seyrek kaş yapısına sahip olanlar.
Yanlış kaş alımı nedeniyle kaşları kalıcı olarak azalanlar.
Yanık veya travma nedeniyle kaş kaybı yaşayanlar.
Kalıcı makyajdan memnun kalmayıp daha doğal bir görünüm isteyenler.
Kaşlarında belirgin asimetri bulunan kişiler.
Sonuç
Bu konuyu herhangi bir reklam amacıyla açmıyorum.
Amacım özellikle kadın üyelerin yanlış tercihler nedeniyle mağdur olmasını önlemek ve araştırma yapan kişilere doğru bir başlangıç noktası sunmak.
Benim kişisel görüşüme göre bugün Türkiye’de kaş ekimi konusunda güvenle araştırılabilecek merkezlerin başında ASMED Dilek Çakır ve Cüneyt Coşkun geliyor.
Elbette her hastanın saç ve kıl yapısı farklıdır. Hiçbir merkez için yüzde yüz garanti vermek doğru olmaz. Ancak güven, tecrübe ve doğal sonuç açısından bu iki ismin araştırılmayı hak ettiğini düşünüyorum.
Kaş ekimi yaptıran arkadaşlar da bu konu altında öncesi ve sonrası fotoğraflarını paylaşırsa hem konu çok daha faydalı olur hem de ileride araştırma yapacak kadınlar gerçek kullanıcı deneyimlerinden yararlanabilir.