Gönderen Konu: Minoxidilin Alternatifi Var mı ?  (Okunma sayısı 725 defa)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxidilin Alternatifi Var mı ?
« : 09 Ağustos 2026, 14:01:05 »
Arkadaşlar merhabalar nasılsınız ? Nasıl gidiyor hayat ?

Arkadaşlar bu minoxidil belirli bir süreden sonra dermatit yapıyor diyorlar oral olanda ne kadar sağlıklı ne kadar güvenli ne kadar orjinal belli değil.

Minoxidili 2 haftadır kullanıyorum. Yalnız bende baş ağrısı yapıyor.

Aloxpey T nasıl ? Kullanan var mı fayda gören?

Dermatit yada baş ağrısı yapıyor mu ?

Yada başka bir muadil ürün tavsiye edebilecek var mı ?

Rogaine köpük kullanmak istiyorum ama Türkiye'de satılanlara malesef güvenemiyorum yurtdışından nasıl satın alınır ne kadara  maliyeti olur kargo dahil onuda bilmiyorum

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
Ynt: Minoxidilin Alternatifi Var mı ?
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2026, 14:31:11 »
Arkadaşlar merhabalar nasılsınız ? Nasıl gidiyor hayat ?

Arkadaşlar bu minoxidil belirli bir süreden sonra dermatit yapıyor diyorlar oral olanda ne kadar sağlıklı ne kadar güvenli ne kadar orjinal belli değil.

Minoxidili 2 haftadır kullanıyorum. Yalnız bende baş ağrısı yapıyor.

Aloxpey T nasıl ? Kullanan var mı fayda gören?

Dermatit yada baş ağrısı yapıyor mu ?

Yada başka bir muadil ürün tavsiye edebilecek var mı ?

Rogaine köpük kullanmak istiyorum ama Türkiye'de satılanlara malesef güvenemiyorum yurtdışından nasıl satın alınır ne kadara  maliyeti olur kargo dahil onuda bilmiyorum

alopexyt t kulanıyorum daha once normal mınoxıdılde kullandım normal mınoxıdıl kepek tarzı beyaz pul pul yapar alopexyt t bu şekilde pul pul yapmaz alopexy t geçın bakalım fark varmı
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2026, 14:33:25 »
alopexyt t kulanıyorum daha once normal mınoxıdılde kullandım normal mınoxıdıl kepek tarzı beyaz pul pul yapar alopexyt t bu şekilde pul pul yapmaz alopexy t geçın bakalım fark varmı

Baş ağrısı yapıyor mu ?
Minoxidil 2. saatten itibaren acayip kafa agritiyor Dalin şampuanla 4. saatte yıkamak zorunda kalıyorum.

Aloxpey T bildiğin yan etkileri var mı ? Ön bölgede mi kullanıyorsun ?

Araştırdim ikisi de aynı icerikmis.
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2026, 14:49:38 Gönderen: Conqueror1453 »
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

davud123

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2026, 12:02:48 »
Hairforte minoxidil kullaniyorum bende ilk ay mantar olustu sivilceler cikti heryerimde ara verdim devam ettim mantar olmadi cok hafif sekilde sivilceler devam etti

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2026, 12:05:36 »
Hairforte minoxidil kullaniyorum bende ilk ay mantar olustu sivilceler cikti heryerimde ara verdim devam ettim mantar olmadi cok hafif sekilde sivilceler devam etti

Bende minoxil Forte %5 kullanıyorum 2.saatten sonra kafa ağrısı yapıyor. Akşamda az kaşıntı oluyor duruma göre bırakabilirim.

Rogaine köpük düşünmüyorum ama Türkiye'de satılanlara güvenim yok
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2026, 13:18:46 »
Bende minoxil Forte %5 kullanıyorum 2.saatten sonra kafa ağrısı yapıyor. Akşamda az kaşıntı oluyor duruma göre bırakabilirim.

Rogaine köpük düşünmüyorum ama Türkiye'de satılanlara güvenim yok

İrritasyonun olmasının sebebi içindeki alkol birazcık normal ama kafa ağrısı yapıyor ve 4. saatte yıkamak zorunda kalıyorsanız zaten verim alamazsınız. Eczanelerde hazır şekilde satılanların hepsi 1e1 aynı içeriğe sahip(minoxil, alopexy T, androvium vs). 1-2 Eczane var alkolden arındırılmış şekilde satıyor ben o şekilde aldım üstüne 0.1 fin de eklettim 2. ayımdayım ilk ay köpük versiyonunu aldım ama saçlarım sürdükten sonra çamur gibi oluyordu 2. şişeyi damlalıklı aldım yan etki görmedim ufak ufak tüylenmeler başladı bakalım ne olacak.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2026, 13:26:28 »
İrritasyonun olmasının sebebi içindeki alkol birazcık normal ama kafa ağrısı yapıyor ve 4. saatte yıkamak zorunda kalıyorsanız zaten verim alamazsınız. Eczanelerde hazır şekilde satılanların hepsi 1e1 aynı içeriğe sahip(minoxil, alopexy T, androvium vs). 1-2 Eczane var alkolden arındırılmış şekilde satıyor ben o şekilde aldım üstüne 0.1 fin de eklettim 2. ayımdayım ilk ay köpük versiyonunu aldım ama saçlarım sürdükten sonra çamur gibi oluyordu 2. şişeyi damlalıklı aldım yan etki görmedim ufak ufak tüylenmeler başladı bakalım ne olacak.

Eczanelerin yaptığı topikal ne kadar güvenli ? Hangi denetimlerden geçiyor ? Onay var mı ?

Yapay zeka en az 4 saat diyor 4 saatte zaten saçta kurumuş oluyor 2. saatte emilmese kafa ağrımaz zaten etkisini gösterdiği burdan belli.oluyor bence

Sen bayağı minoxil konusunda bilgi sahibi gibisin
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2026, 13:41:38 »
Eczanelerin yaptığı topikal ne kadar güvenli ? Hangi denetimlerden geçiyor ? Onay var mı ?

Yapay zeka en az 4 saat diyor 4 saatte zaten saçta kurumuş oluyor 2. saatte emilmese kafa ağrımaz zaten etkisini gösterdiği burdan belli.oluyor bence

Sen bayağı minoxil konusunda bilgi sahibi gibisin

Güven konusunda deneme yanılmayla gidiyorum ben. Üstte saydıklarımız kafamı ateşe veriyor benim aynı şekilde yurtdışından gelen foam versiyon rogaine de inanılmaz kaşıntı yapıyor üstüne benim deri emmiyor akşam sürüyorum sabah kalktığımda kafama kar yağmış gibi oluyor devamı da yok Türkiyedekilere güvenip alamadım üstüne yurtdışında 15-20 dolara satılan ürüne 8k yazmışlar o paralarını sürekli kullanacağım bir ilaca vermem.
Emilim konusunda ise herkesin kafa derisi aynı değil aynı irritasyon ve başağrısında olduğu gibi. Sizin deriniz 2 saatte emer başkasının derisi 6 saatte emer o yüzden dedim yapay zekanın verdiği 4 saat cevabı ortalamadır. Ben gece yatmadan 1 saat önce sürüyorum 6 saat uyuyorum kalktığımda yıkayıp işe gidiyorum. Düzenli kullanıp göreceğiz ama bende etki edip etmeyeceği kolay kolay belli olmaz. Ben dut/oral min/topical min-fin combosundaydım. Siz sadece min kullanıyorsunuz üstüne ekim yaptırdınız o yüzden sonuçlarını rahat görürsünüz. Kullanmaya devam edin 3.4. ayda ortaya çıkar sonuçları.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2026, 13:51:49 »
Güven konusunda deneme yanılmayla gidiyorum ben. Üstte saydıklarımız kafamı ateşe veriyor benim aynı şekilde yurtdışından gelen foam versiyon rogaine de inanılmaz kaşıntı yapıyor üstüne benim deri emmiyor akşam sürüyorum sabah kalktığımda kafama kar yağmış gibi oluyor devamı da yok Türkiyedekilere güvenip alamadım üstüne yurtdışında 15-20 dolara satılan ürüne 8k yazmışlar o paralarını sürekli kullanacağım bir ilaca vermem.
Emilim konusunda ise herkesin kafa derisi aynı değil aynı irritasyon ve başağrısında olduğu gibi. Sizin deriniz 2 saatte emer başkasının derisi 6 saatte emer o yüzden dedim yapay zekanın verdiği 4 saat cevabı ortalamadır. Ben gece yatmadan 1 saat önce sürüyorum 6 saat uyuyorum kalktığımda yıkayıp işe gidiyorum. Düzenli kullanıp göreceğiz ama bende etki edip etmeyeceği kolay kolay belli olmaz. Ben dut/oral min/topical min-fin combosundaydım. Siz sadece min kullanıyorsunuz üstüne ekim yaptırdınız o yüzden sonuçlarını rahat görürsünüz. Kullanmaya devam edin 3.4. ayda ortaya çıkar sonuçları.

Bu Fin duta.dikkat et surkeli bana özelden şikayet mesajları geliyor 1 haftada 3 kişiden geldi kullandık makina zarar gördü diye bende hemen urologa gidin tedavi olun dedim
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2026, 14:21:38 »
Bu Fin duta.dikkat et surkeli bana özelden şikayet mesajları geliyor 1 haftada 3 kişiden geldi kullandık makina zarar gördü diye bende hemen urologa gidin tedavi olun dedim

Daha öncede konuştuk fin benim depresyonu artırdı ve meni sıvılaşması olmuştu libido dediğin zaten hergün tavan olan bir şey değil. Geçen senenin 7 ayı bu senin 6 ayı dut kullanıyorum sorun yok şu anda. Ailem ve sülalem dahil 3-4 tane doktor var onlara sorarak yan etkilerini bilerek başladım.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 10 Ağustos 2026, 14:29:14 »

2. Ayda tüylenme  etkisini gösteriyor mu minoxil ? Kafa ağrısı tahammül edilir birazda dermatitden korkuyorum dermatit oldum diyende çok.

Neye başlarsak bu saç konusunda hep olumsuz yan etkileri oluyor

Hayırlısı olsun bakalım ne diyelim
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2026, 14:41:13 »
2. Ayda tüylenme  etkisini gösteriyor mu minoxil ? Kafa ağrısı tahammül edilir birazda dermatitden korkuyorum dermatit oldum diyende çok.

Neye başlarsak bu saç konusunda hep olumsuz yan etkileri oluyor

Hayırlısı olsun bakalım ne diyelim

Minoksidilin tüylenme yapmadığı kişi sayısı çok azdır ama dut/fin ile bunu desteklemediğim zaman o tüyler dökülüp tekrar çıkıyor saça dönmüyor benim kafamda. Diğer kullanıcılar ne etki gördü bilemiyorum. Baş ağrısı için vücut adapte olacaktır ilerde o etki kaybolur büyük ihtimalle ama dermatit bir defa başladımı geri dönüşü zor. Diyet/saç yıkama rutini her şeyi değiştirmeme rağmen çözemedim ben salmıştım ama soğuk sıkım elma sirkesi ve sodyum bikarbonat tavsiyesi aldım onları deneyeceğim.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2026, 14:47:23 »
Minoksidilin tüylenme yapmadığı kişi sayısı çok azdır ama dut/fin ile bunu desteklemediğim zaman o tüyler dökülüp tekrar çıkıyor saça dönmüyor benim kafamda. Diğer kullanıcılar ne etki gördü bilemiyorum. Baş ağrısı için vücut adapte olacaktır ilerde o etki kaybolur büyük ihtimalle ama dermatit bir defa başladımı geri dönüşü zor. Diyet/saç yıkama rutini her şeyi değiştirmeme rağmen çözemedim ben salmıştım ama soğuk sıkım elma sirkesi ve sodyum bikarbonat tavsiyesi aldım onları deneyeceğim.

Minoxil şişesi bitsin kullanmam daha demekki belli bir süre sonra dermatit yapıyor gibi herhalde
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2026, 15:02:58 »
Minoxil şişesi bitsin kullanmam daha demekki belli bir süre sonra dermatit yapıyor gibi herhalde

Şişe bitimi değil yavaş yavaş bırakın. Saç ekiminde kullanılan ilaçlar takviyeler zart diye bırakılınca eskisinden de kötü oluyor. Minoksidil saç döngüsünü hızlandırdı dökecek yerine yeni saç çıkışını destekleyecek ama siz zart diye bırakırsanız saç ve saç deriniz neye uğradığını şaşıracak.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 10 Ağustos 2026, 15:16:47 »
Şişe bitimi değil yavaş yavaş bırakın. Saç ekiminde kullanılan ilaçlar takviyeler zart diye bırakılınca eskisinden de kötü oluyor. Minoksidil saç döngüsünü hızlandırdı dökecek yerine yeni saç çıkışını destekleyecek ama siz zart diye bırakırsanız saç ve saç deriniz neye uğradığını şaşıracak.

Baslayali 2 hafta oldu günde 1 kez kullanıyorum bıraksam fazla zararı olmaz gibi
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram