Gönderen Konu: Saçlarım tam gaz dökülüyor yaş 27  (Okunma sayısı 253 defa)

Btstm

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlarım tam gaz dökülüyor yaş 27
« : 09 Ağustos 2026, 16:08:25 »
Saçımın güncel durumu bu. Ön taraf baya açık tepe tarafı da öyle. Güneşteyken veya ıslakken açıklar daha çok belli oluyor. Saçlarım çok ince telli ve her gün dökülmeye devam ediyor. Aşırı yağlandığı için hergün yıkıyorum ve duştayken bir sürü saç geliyor elime. Geçen doktora gittim finasterid için ama prostatın yüksek çıktı deyip ürolojiye gönderdi. Finasterid den çekiniyorum açıkçası göğüste yağlanma jinekomasti yapar diye. Günde 2 kez aga e tablet ve minoxidil kullansam işe yarar mı? Yoksa finasterid başlamalı mıyım? D vitamini ve kolajen takviyesi de kullanacağım.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçlarım tam gaz dökülüyor yaş 27
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2026, 16:30:34 »
Finasteride öneren doktor gördüm sonunda :D
Fin dışında seçeneğin yok. Sporla göğüste yağlanmayı dengeleyebilirsin. Jinekomasti olma olasılığı çok düşük ama olursa meme dokunun tamamını çıkarıyorlar ve saç ekiminden daha kolay. Jinekomastinin oluşması için DHT'ye dönüşemeyen T'ler aromatizasyonla Östrojen olacak. Sonra artan östrojen jinekomastiye sebep olacak epey nadir görülen bir durum.
Hayır Aga-E kesinlikle fin'in yerini tutmaz.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2026, 19:30:14 »
Finasteride öneren doktor gördüm sonunda :D
Fin dışında seçeneğin yok. Sporla göğüste yağlanmayı dengeleyebilirsin. Jinekomasti olma olasılığı çok düşük ama olursa meme dokunun tamamını çıkarıyorlar ve saç ekiminden daha kolay. Jinekomastinin oluşması için DHT'ye dönüşemeyen T'ler aromatizasyonla Östrojen olacak. Sonra artan östrojen jinekomastiye sebep olacak epey nadir görülen bir durum.
Hayır Aga-E kesinlikle fin'in yerini tutmaz.

valla reis aynı düşünüyoz ya jinokomasti ameliyatı olurum da saç ekimi bana sıkıntılı geliyor cidden

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2026, 20:06:37 »
Ben kendim oldum jinekomasti ameliyatı. 1 ay korse taktım yatışıma da 10 gün dikkat ettim ve bitti. Saç ekimi çok daha stresli ve birinin olma ihtimali çok zayıf diğerinin direk kesin :D
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2026, 21:03:54 »
Ben kendim oldum jinekomasti ameliyatı. 1 ay korse taktım yatışıma da 10 gün dikkat ettim ve bitti. Saç ekimi çok daha stresli ve birinin olma ihtimali çok zayıf diğerinin direk kesin :D

finasterid den mi olmuştu jinokomastin

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 09 Ağustos 2026, 21:13:45 »
Hayır fine daha başlayalı ne kadar oldu ki :D
Ergenlikte olmuştu 2014'de ameliyat oldum ama o zamanki doktor meme dokumu almadı. 2024'de tekrar oldum ama bu sefer meme doku gitti. Bende jinekomasti olma ihtimali 0 şuan finden dolayı çünkü meme dokum kalmadı.
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram