Gönderen Konu: Saç dökülmesi yaş 20 tedavi için yardım  (Okunma sayısı 936 defa)

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
Saç dökülmesi yaş 20 tedavi için yardım
« : 10 Ağustos 2026, 20:23:59 »
Merhaba benim yaşım 20 2 3 yıldır devam eden bir saç dökülmem var ve son yıl çok arttı ve bu durumda bende çok fazla takıntı olmaya başladınsürekli saçın resmini çekmeye saç tellerini saymaya başladım ve özgüvenimi düşürüyor.Benim saçlarım tepe bölgesinden dökülmeye başladığı için daha da strese giriyorum bu yüzden de sizin de yardımınızı alarak tedaviye başlamak istiyorum ilaçlar hakkında bir bilgim yok bana nasıl bir yol tavsiye edersiniz cevaplarınızı bekliyorum

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi yaş 20 tedavi için yardım
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2026, 20:50:51 »
İki ilaç var ve başka yok. İkisi de aynı mantıkta çalışıyor, saçını bu hale sokan hormonu azaltarak. Bunlar finasteride ve dutasteride. Dutasteride daha güçlü versiyonu.
Gelişme çağın bitti mi bilemiyorum o yüzden bir hekime sorabilirsin. Hoş, doktorlar da 3-5 vitamin şampuan ve minoxidil yazıp gönderiyor.

Saç dökülme tipin "diffuse thinning" yani her yerden dökülüyor. Benim de aynı tip. Saçların ince telli (benim de aynı şekilde) bir ekim gerekmesi durumunda dezavantaj. İki seçeneğin var. Ya saçını kazıtıp kel olarak yaşamayı kabul edeceksin ya da medikal tedaviye başlayıp kelliğe savaş açacaksın. İlk yolu seçersen bir ömür boyu ilaç derdin olmaz ve forumda geçen "saç defterini" kapatmış olursun. Çünkü burada okuyorum 1-2 ekimle "saç defterini" kapatabileceğini düşünenler var ama saç defterini kapatmanın tek yolu usturadır :)

Savaşacaksan da dediğim gibi sorunu yaratan hormona savaş açman lazım. Başka yolu yok. Eğer İngilizcen varsa "Tom Gillbanks" diye bir youtuber var senin yaşlarında saç içerikleri çekiyor onu takip edebilirsin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2026, 21:00:23 »
Teşekür ederim verdiğin bilgiler için sen benim yerimde olsaydın ne yapardın finasteride mi kullanmalıyım ben 2. Yolu seçicem en azından 26 27 yaşıma kadar saçımın dayanmasını istiyorum

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2026, 21:11:45 »
Ben kullan ya da kullanma diyemem. Sadece saçını korumak ve biraz daha kalınlaştırmak istiyorsan başka seçeneğin yok. Hatta medikal tedaviler de garanti değil ama elimizdeki en güçlü silah.
26-27 yaşına geldiğinde saçı daha çok arayacaksın. Ben 30 yaşındayım hala önemli. 40'da da önemli olacak.

Saç restorasyonuna girdiğinde unutmaman gereken en önemli husus tedavinin ömürlük olduğu. Fin'e başlarsan bunu saçını önemsediğin sürece kullanman gerektiğini bilmen lazım. Forum pek sevmese de minoxidil de kullanıyorum bu da ömürlük.
Yan etki ihtimallerini araştır kendin karar ver ya da doktora danış. Ama çoğu doktor da bilmiyor ya da sorumluluk almak istemiyor :D
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2026, 21:18:56 »
Doktorlar çok anlamıyorsa ben hangi dozlarda kullanmam gerektiğini nereden öğrenebilirim

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2026, 21:44:42 »
Ben genelleme yaptım elbette doktor bilir dozunu ama burada o kadar çok konu gördüm ki doktor kafein serum şampuan vitamin ve xpecia vermişti ama birkaç doktor gördüm fin yazmış. Doktordan doktora değişiyor.
Bir şansını dene devletten cildiye kısmından randevu al.

Doz olayını yine de söyleyeyim finasteride günde 1mg olarak alınıyor ama daha alt dozlarda da başlayanlar var yavaş yavaş yükseltiyorlar dozunu.
Finasteride etken maddenin adı. İlacın marka adı propecia ya da proscar. Eczacı finasteride'i bilmeyebilir ona propecia ya da proscar diyeceksin. Para derdin yoksa propecia al 1mg olarak geliyor. Para derdin varsa proscar alabilirsin 5mg olur onu 4e bölersin. Etken maddeleri aynı (finasteride) ama propecia 1mg, proscar 5mg

Ben özelde bir doktora gittim şahsen ama araştırmıştım yaşadığım şehirde saç ile ilgili en bilgili doktoru buldum ve gittim sorar sormaz tam finasteride'lik senin kafa dedi hatta. Ama yanlış doktora gidersen sana PRP, mezoterapi falan satmaya çalışır.
Tabi bu gittiğim doktordan önce de Bekir hocaya gitmiştim o da senin finasteride kullanman lazım demişti :D 2 doktor teyidiyle başladım.
  • Yaşınız 30

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2026, 22:16:21 »
Abi çok sağolasın bilgiler için bide eğer istanbuldaysa senin gittiğin doktor ismini söylersen sevinirim

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2026, 22:26:02 »
Kral senle aynı yaşdayız nerdeyse senin önler gayet iyi tepeden açılmış senin saçlar mesikal tedaviyle ileri zamana kadar korunur ekimlik işin yok öncelik saçları güçlendirmek bunun için önce kan testi eksik ne değerler var bunları tamamlamak sonra doktor sorarak fin başlamak fin başlamassan 2 seneye tepe baya açılır
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2026, 22:28:07 »
Abi çok sağolasın bilgiler için bide eğer istanbuldaysa senin gittiğin doktor ismini söylersen sevinirim

Benim doktorum Mersin'de. Ama Hakan Bozkurtoğlu hoca var saç ekimci forumdan geldiğini söyle kendisi iyi bir doktor fin için tavsiyesini iste vaktini ayıracaktır. Ben İstanbul'da olsam öyle yapardım. Zaten sana saç ekmeyecektir yanına gittiğinde konsultasyona.
  • Yaşınız 30

brs.o

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2026, 09:28:07 »
Benim doktorum Mersin'de. Ama Hakan Bozkurtoğlu hoca var saç ekimci forumdan geldiğini söyle kendisi iyi bir doktor fin için tavsiyesini iste vaktini ayıracaktır. Ben İstanbul'da olsam öyle yapardım. Zaten sana saç ekmeyecektir yanına gittiğinde konsultasyona.
siz mersinde hangi doktora gidiyorsunuz

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2026, 11:52:40 »
Finasteride dışında ne kullanmalıyım sence

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2026, 12:00:25 »
Ustura
  • Yaşınız 30

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2026, 02:43:38 »
1 hafta onca bir tane doktora gittim ve günlük sabah akşam minoxidil ve 2 günde bir finasterideye başladım ve haftada 2 dermaroller sizce tedavi nasıl minoxidili çıkarmam lazım mı yolun başındayken

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2026, 18:20:25 »
1 hafta onca bir tane doktora gittim ve günlük sabah akşam minoxidil ve 2 günde bir finasterideye başladım ve haftada 2 dermaroller sizce tedavi nasıl minoxidili çıkarmam lazım mı yolun başındayken

minoksidili çıkar hemen acill ben pişmanım

Batu21

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 25 Ağustos 2026, 18:35:48 »
Neden pişmansın saç çıkarmadı mı

Facebook Twitter Instagram