Gönderen Konu: Yaş 27 Saçlarım Dökülmeye Başladı  (Okunma sayısı 829 defa)

Kaya34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yaş 27 Saçlarım Dökülmeye Başladı
« : 13 Ağustos 2026, 18:42:25 »
Selamlar, yaş 27 oldu ve son 2-3 aydır aşırı saç dökülmesi yaşamaya başladım. Babamda da kellik geçmişi var. Her duşa girdiğimde rahat 90-100 tel gidiyor, artık isyan edecek duruma geldim. Alnım, şakaklar ve tepe kısımları açılmaya başladı, önden bakınca direkt saç derimi görebiliyorum.

Doktora gittim, genetik dökülme olduğunu söyledi. Kan testlerinde B12 referans aralığında olsa da epey düşük sınırda çıktı. Ek olarak hormon testi de yaptırdım; testosteron 380 ng, östrojen 21.5 ng, prolaktin 22 ugl çıktı.
Şu anki saçlarımı kurtarmak için ne yapabilirim? Finasterid kullanmaktan yan etkilerinden dolayı korkuyorum, bunun yerine Xpecia kullansam işime yarar mı?

Doktor ayrıca minoxidil önerdi, onu kullanmalı mıyım? İnternette baktım ama hangisi orijinal hangisi sahte hiç anlayamadım. Güvenilir bir yerin linkini atabilecek olan var mı? Benim durumumda olup şu süreci yaşayanlardan abilerim tavsiyeleriniz var mı ne yapmalıyım sizce Ekim yapılır mı sonrasında yanlarda gidiyor gibi hissediyorum

Bulduğum mixnoxidil bu nasıldır kullanan var mı

https://ty.gl/b72hylm5glvyq

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yaş 27 Saçlarım Dökülmeye Başladı
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2026, 19:09:33 »
Tam finasteridelik bu saç. Ekimsiz kurtarabilecek aşamadasın eğer başlarsan. Minoxidil saçını döken hormona etki etmez. Xpecia da kendi başına işe yaramaz.
Eğer gecikirsen daha da saç kaybı yaşarsın ve ekim zorunlu hale gelir. Saçını koruman kaybettikten sonra geri kazanmaktan çok daha kolay. Her geciktiğin gün geri dönüşü olmayan bir saç kaybı yaşarsın.
Araştırmanı iyi yap.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Voice

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2026, 20:02:42 »
Hocam xpecia hiç mi işe yaramıyor ? Mesela fin kullanmasına henüz gerek olmayan biri saçlarını güçlendirmek korumak için günaşırı Xpecia kullansa faydası olur mu? Yoksa boşa para mı ?

Tam finasteridelik bu saç. Ekimsiz kurtarabilecek aşamadasın eğer başlarsan. Minoxidil saçını döken hormona etki etmez. Xpecia da kendi başına işe yaramaz.
Eğer gecikirsen daha da saç kaybı yaşarsın ve ekim zorunlu hale gelir. Saçını koruman kaybettikten sonra geri kazanmaktan çok daha kolay. Her geciktiğin gün geri dönüşü olmayan bir saç kaybı yaşarsın.
Araştırmanı iyi yap.
[/qu
Araştırmanı iyi yap.
Hocam fin kullanmasına henüz gerek olmayan biri saçlarını korumak güçlendirmek vs için Xpecia kullanması da gereksiz mi olur ?
  • Yaşınız 27

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2026, 20:24:11 »
Xpecia'da içinde bulunan mineral vitamin biotin vs. geçiyorum saç dökülmesine karşı sadece Saw Palmetto var. Doğal DHT baskılayıcı. Ama bu yetersiz kalır. Fin kullanması gerek olmayan biri AGA'sı olmayan biridir Cüneyt Arkın'ın gerek yok mesala kullanmasına.
Boşa giden paradan ziyade zamanın olur. O zamanda dökülen saçların boşa gider. Xpecia anca yan tedavi olabilir.
Saç dökülmesi mekanizma olarak kanser gibi. Ne kadar erken yakalayıp tedaviye başlarsan başarı oranın o kadar artar. Geciktikçe kaybettiklerin gider ve saç ekimi mecburi olur.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Voice

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2026, 20:57:13 »
Xpecia'da içinde bulunan mineral vitamin biotin vs. geçiyorum saç dökülmesine karşı sadece Saw Palmetto var. Doğal DHT baskılayıcı. Ama bu yetersiz kalır. Fin kullanması gerek olmayan biri AGA'sı olmayan biridir Cüneyt Arkın'ın gerek yok mesala kullanmasına.
Boşa giden paradan ziyade zamanın olur. O zamanda dökülen saçların boşa gider. Xpecia anca yan tedavi olabilir.
Saç dökülmesi mekanizma olarak kanser gibi. Ne kadar erken yakalayıp tedaviye başlarsan başarı oranın o kadar artar. Geciktikçe kaybettiklerin gider ve saç ekimi mecburi olur.
Eyvallah hocam benim şakaklarda problemim var 5 yıllık süreç diye açtığım bir konum var ona bakabilir misiniz ne yapabilirim şakaklar için ?
  • Yaşınız 27

Kaya34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2026, 23:51:20 »
Araştırmanı iyi yap.

Finestraid yan etkilerinden korkuyorum hocam hormon seviyelerim çokta iyi değil bence xpecia mixnoxidil ile tutamaz miyim birde mixnoxidil önerir misiniz bana birde neyi araştırmam gerek
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2026, 00:21:55 Gönderen: Kaya34 »

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2026, 07:52:11 »
Hayır tutamazsın malesef başka yol yok.
  • Yaşınız 30

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2026, 13:31:49 »
Saw palmetto tamamen etkisiz değil, faydası olur. Bİr çalışmada finasteridle bunu karşılaştırmışlar. "Serenoa repens(saw palmetto) kullanan hastaların %38'inde saç büyümesinde ve saç dökülmesinin durmasında net bir klinik iyileşme kaydedilirken, Finasterid kullananlarda bu oran %68'e ulaşmıştır.  Serenoa repens ekstresinin neredeyse münhasıran verteks (tepe) bölgesinde etkili olduğu saptanmıştır." Finasterid daha etkili ama o yan etkileri göreceğine kel kal daha iyi.

Kabak çekirdeği yağına da bir bak."Cho ve arkadaşları (2014) tarafından gerçekleştirilen son derece katı kontrollü (çift kör, plasebo kontrollü, randomize) çalışmada, hafif ile orta şiddette erkek tipi saç dökülmesi (AGA) olan 76 hastaya 24 hafta boyunca günde 400 mg (kapsül formunda) Kabak Çekirdeği Yağı verilmiş ve hasta sonuçları hem fotografik trikogramlarla hem de hasta öz bildirimleriyle değerlendirilmiştir.Kabak çekirdeği yağı tedavisi gören grupta saç sayısında (başlangıç seviyesine oranla) %40 oranındabir artış kaydedilmiştir. Kontrol grubu olan plaseboda ise bu artış sadece %10'da kalmıştır."

Kelsavasci01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2026, 16:18:10 »
Finasteride riskini alamadım ben de . Bioxinin forte, %2 ketokonazol şampuan haftada 2 defa, haftada 2 defa dermaroller, günde 2 xpecia, gece yatarken de kabak çekirdeği yağı kapsül 1 adet. Bazen omega 3 alırım, bazen d3k2, bazen de magnezyum takviyesi. Çok araştırdım, bu kombinasyon finasteride kullanmayanlar için en iyisi diye düşünüyorum. Kanıtı en yüksek, sonuç verebilecek bir tedavi. 1 ay oldu, 6 ay sonra konu açıp görsellerle destekleyeceğim.
Ayrıca o linkten aldım ben de, ilaç aynı, çalışıyor.
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2026, 16:30:02 Gönderen: Kelsavasci01 »

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2026, 21:00:51 »
valla benim de iyiydi saçlar 25 e kadar sonra hızlandı dökülme ayrıca minoksidil ve fin kullanmama rağmen seyreliyor galiba önüne geçemiyorum üzücü

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2026, 21:16:52 »
Eğer erkek tipi saç dökülmesiyle savaşmak istiyorsanız ödemeniz gereken bedel bu (%2 yan etki riskli ilaç ve ömürlük) Bunun dışında her şey çok değerli olan zamanın kaybı.

Ben her zaman şunu söylüyorum eğer kel kalmayı sorun etmiyorsan oyunu kazanırsın. Kelliği yenmenin ya da bu forumun çok sevdiği "saç defterini kapatma"nın tek yolu usturayı eline almaktır. Bunun dışında hayatın hep ilaçla ve mücadeleyle devam edecek. Bana bu söylenmedi ama ben söylüyorum.

Bu yüzden "kel kal daha iyi" diyorsan ve kelliğe okeysen kabullenip hayatına devam etmen en mantıklısı. Eksozomunu yine yaptır ama beklentin olmasın. Ben öğrenciyken PRP vardı sonra mezoterapi çıktı şimdinin modası da eksozom. Eğer işe yarasaydı üstünde yüzlerce çalışma yapılırdı.

Kabak çekirdeği, vitamin, biotin ile olsaydı sanırım yer yüzünde tek kel olmazdı. Attığın makale sadece 76 kişi üzerinde yapılmış tek bir çalışma. Aynı tip çalışma biberiye yağıyla ilgili de var.

Sadece kelliğin ilerlediğinde bunu kafana takıp takmayacağını kendinle tart. Eğer takmayacaksan bu şeyleri denersin sadece paran gider.

Aynı tip konular ve koca karı ilaçları zaten bu konuda tartışılmış. Yorumları okuyabilirsiniz : https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27390.0 
Denenmeyeni denemiyorsunuz yani.

• Yaşınız 30

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2026, 22:21:16 »
Eğer erkek tipi saç dökülmesiyle savaşmak istiyorsanız ödemeniz gereken bedel bu (%2 yan etki riskli ilaç ve ömürlük) Bunun dışında her şey çok değerli olan zamanın kaybı.

Ben her zaman şunu söylüyorum eğer kel kalmayı sorun etmiyorsan oyunu kazanırsın. Kelliği yenmenin ya da bu forumun çok sevdiği "saç defterini kapatma"nın tek yolu usturayı eline almaktır. Bunun dışında hayatın hep ilaçla ve mücadeleyle devam edecek. Bana bu söylenmedi ama ben söylüyorum.

Bu yüzden "kel kal daha iyi" diyorsan ve kelliğe okeysen kabullenip hayatına devam etmen en mantıklısı. Eksozomunu yine yaptır ama beklentin olmasın. Ben öğrenciyken PRP vardı sonra mezoterapi çıktı şimdinin modası da eksozom. Eğer işe yarasaydı üstünde yüzlerce çalışma yapılırdı.

Kabak çekirdeği, vitamin, biotin ile olsaydı sanırım yer yüzünde tek kel olmazdı. Attığın makale sadece 76 kişi üzerinde yapılmış tek bir çalışma. Aynı tip çalışma biberiye yağıyla ilgili de var.

Sadece kelliğin ilerlediğinde bunu kafana takıp takmayacağını kendinle tart. Eğer takmayacaksan bu şeyleri denersin sadece paran gider.

Aynı tip konular ve koca karı ilaçları zaten bu konuda tartışılmış. Yorumları okuyabilirsiniz : https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27390.0 

siz saç ekiminden vaz mı geçtiniz yani konunuzu buldum da aralara ekim düşünmüyorsunuz heralde

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2026, 23:11:22 »
Şimdilik medikalden ilerliyorum duruma göre ekime geçeceğim
  • Yaşınız 30

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 26 Ağustos 2026, 03:21:40 »

Bunların %100 çözüm olmadığını biliyorum hocam amacım süreci yavaşlatmak. Seyreklik artınca da 3 numara kesmeyi düşünüyorum. Bana yakışacağını düşünüyorum 3 numaranın, kafamın arkası düz değil. Çok fazla dökülüp 3 numara bile kurtarmazsa saç ekimi. Saç ekiminden sonra da kalanlar dökülmeye devam edince yine boşluklar oluşacak yine 3 numara ile kurtarmaya çalışırım.Saç ekimi konusunu çok araştırmadım ama ilk ekimde dökülmenin devam edeceğini tahmin edip belki kaynağı sınırlı kullanıp ona göre bir ekim yaparım kalanlar dökülünce belki boşlukları kapatmak için 2.yi ektirirm öyle bir imkan varsa. 3 numara ile boşlukları kamufle ederim. Zaten tüm bunlar sonucunda yaş 40-50 arasına gelir diye tahmin ediyorum ondan sonra da çok umursamam.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 26 Ağustos 2026, 08:10:20 »
Bunların %100 çözüm olmadığını biliyorum hocam amacım süreci yavaşlatmak. Seyreklik artınca da 3 numara kesmeyi düşünüyorum. Bana yakışacağını düşünüyorum 3 numaranın, kafamın arkası düz değil. Çok fazla dökülüp 3 numara bile kurtarmazsa saç ekimi. Saç ekiminden sonra da kalanlar dökülmeye devam edince yine boşluklar oluşacak yine 3 numara ile kurtarmaya çalışırım.Saç ekimi konusunu çok araştırmadım ama ilk ekimde dökülmenin devam edeceğini tahmin edip belki kaynağı sınırlı kullanıp ona göre bir ekim yaparım kalanlar dökülünce belki boşlukları kapatmak için 2.yi ektirirm öyle bir imkan varsa. 3 numara ile boşlukları kamufle ederim. Zaten tüm bunlar sonucunda yaş 40-50 arasına gelir diye tahmin ediyorum ondan sonra da çok umursamam.

1) Saç varken kellik bana gider demek kolay. Çünkü saç kısa dahi olsa yüzünü çerçeveliyor sonsuz bir alnın olmuyor.
2) Saç ekimi kısa saçlarda çalışmaz. Ekim saçını 3 numara yaparsan hiçbir dolgunluğu olmayan kıl yumağı kalır.
3) Saç ekimi saçlarım döküldükçe tekrar yaptırırım diyebileceğin bir işlem değil. Donör kısıtlı. Ayrıca donör saçların da incelebilir zamanla.
4) Her ekim sonrası kafanın arkası alımdan dolayı yaralarla dolacak. Oraları belli bir uzunlukta tutman gerekecek.
5) Saç her zaman önemli olacak. Şimdi 40 ve 50’ler uzak olduğu için öyle düşünüyorsun. 40’ında sadece ekilen saçların kaldığında o görüntü seni mutlu etmeyecek.
6) Dökülmenin durması gibi bir durum yok. DHT olduğu sürece hiçbir zaman güvende değil saçların. NW7’si var retrograde’i var ve donörün zayıflaması var (telojen oranının artması)
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram