Gönderen Konu: 34 Yaş, Finasteride mi - Saç ekimi mi  (Okunma sayısı 803 defa)

Moscow555

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
34 Yaş, Finasteride mi - Saç ekimi mi
« : 13 Ağustos 2026, 19:56:07 »
Herkese merhaba.
Yaşım 34. Ankarada ikamet ediyorum. 2 senedir saç dökülmemin farkındayım. Ama bu aralar iyice kafayı takmış durumdayım. Bir süredir de saç dökülmesini ve ilaçları araştırıyorum. Şuana kadar henüz hiçbir ilaç kullanmadım. Şampuan anaphase denemiştim ancak kuruluk ve kaşıntı yapınca bıraktım.

Solüsyon finasteride alıp kullanmayı düşünüyorum, yan etkisini azaltmak için. Ama ömür boyu bağımlı olmakta zor. Anladığım kadarıyla saç ekimi olsa dahi ilaç veya solüsyon kullanmaya devam etmek zorundayız.

Sizden ricam fotolarıma bakıp, tahmini saç dökülmemin ne kadar ileride olduğunu, tahmini 1 sefer mi 2 sefer mi Ekim gerektiğini, ekim hariç sadece finasteride ile çözülüp çözülemediğini. Ankarada olsamda Ekim gerekiyorsa iyi bir doktorda yaptırmak isterim, bu yüzden bütçe farketmeksizin doktor/uzman önerilerinizi duymak isterim.

Fotoğraflar yakın zamanlarda berberde ıslak ve kuruyken çekilmiştir. Bir de kendi düzensiz random çekimlerim. Önlerdende gerilemem var.

Moscow555

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 34 Yaş, Finasteride mi - Saç ekimi mi
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2026, 20:00:36 »
Diğer fotolar

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2026, 20:20:09 »
Saç ekimi medikal tedavinin alternatifi değil ki? Saç ekimi ensenden daha seyrek yere greft naklidir. Saçların dökülmesi ekimle gitmez. Sen oradaki seyrekliği doldurursun başka yerde seyreklik çıkar.

Saç dökülmesini kafana taktığın sürece finasteride/dutasteride. Başka yolu yok. Ömür boyu süren bir duruma ömür boyu süren bir çözüm gerekiyor. Tıpkı kronik hastalıklarla mücadele gibi. Yan etki azaltma demişsin zaten yan etki oranı oldukça düşük finasteride'in.

Ekim için Ankara'da Şahin bey ve Bekir hoca var.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Moscow555

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Ağustos 2026, 21:19:16 »
Saç ekimi medikal tedavinin alternatifi değil ki? Saç ekimi ensenden daha seyrek yere greft naklidir. Saçların dökülmesi ekimle gitmez. Sen oradaki seyrekliği doldurursun başka yerde seyreklik çıkar.

Saç dökülmesini kafana taktığın sürece finasteride/dutasteride. Başka yolu yok. Ömür boyu süren bir duruma ömür boyu süren bir çözüm gerekiyor. Tıpkı kronik hastalıklarla mücadele gibi. Yan etki azaltma demişsin zaten yan etki oranı oldukça düşük finasteride'in.

Ekim için Ankara'da Şahin bey ve Bekir hoca var.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Yarın şahin bey ile bilgi almak için görüşmeye gideceğim.

Saç ekimini bazı kişiler ilk çare, bazıları son çare olarak değerlendiriyor. Benim merak ettiğim sizin bütçe sıkıntısı olmayan birisi için tavsiyeniz ne olur?

Bunun haricinde finasteride ile ilgili zibilyon tane yazı ve yorum var. Redditte tressless sub'ında mesela %50 ihtimal ile bu yan etkilerden birine uğrayan mevcut, az ya da çok. Saç istiyorum diye başka yerimde sorun çıksın tabiki de istemiyorum. 34 sene saçla yaşamaya alıştığım için şuan tabiki de onsuz da düşünemiyorum. O yüzden ince okuyup sık dokuyorum. Sizin gibi tecrübeli kişilerden de önemli tecrübelerini dinlemek isterim.

dejavuu86

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2026, 21:29:19 »
Ön bölgenin net resmini koyabilirmisiniz mümkünse saçları havaya kaldırın geriye doğru tütün ki net olarak belli olsun ama gördüğüm kadarıyla önler biraz geriye gitmiş tepede hafif seyrelme var benim saç dökülme tipine benziyor yani ekim + finasteride belli bir süre şeklinde bir tedavi uygulanyabilirsiniz

xgxgx123

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2026, 21:31:55 »
2 yıldır mı dökülüyor yoksa daha önce mi başladı agresif mi seyrediyor? Yeni başladıysa Dökülme haritası belli olmamış da olabilir

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2026, 21:37:29 »
Dediğin platform tamamen çöplük. Eğer bu ilacı araştırmak istiyorsan benim yapığım gibi pubmed.com'a girip finasteride ile ilgili yüzlerce makale var onları oku. Bilimsel olarak bulabileceğin en üst düzey kaynak. Ben buradaki ve dediğin platformdaki yorumları okuduğum için 8 ay geciktim boş yere. Finasteride öyle bir ilaç ki yan etki olarak söylenen şeyler (libido düşmesi, erektil disfonksiyon, depresyon, ankisiyete) ilaç mı yaptı yoksa psikolojik mi ayırmak çok zor.

Literatür yan etki ihtimalini placebo'ya göre (ilacı aldığını sanan ama şeker hapı alanlar) %2 fazla bulmuş. İnternete bakarsan yan etki oranı %50. Yani 100 kişide max 4 kişi yan etki görmesi gerekirken 50 kişi gördüm diyor bunların 46'sı psikolojik demek.

Saç ekimi altta yatan sebebe önlem alınmadıkça ve stabilize edilmedikçe yapılmamalıdır.

Eğer bir yerimde kesin sorun çıkacak diyerek başlarsan o sorun çıkar. Ben sana başla ya da başlama diyemem. Saç restorasyonu işine gireceksen bu bir evlilik gibidir ömür boyu uğraşman gerekir ve elimizdeki en güçlü silah da DHT blockerlardır.

Bütçe sorunun yoksa ASMED, Bekir hoca'yı beğeniyorum. HLC iyidir (bu forumda eskiden konuları var ama malum fiyatlar artınca artık yok)

Orta segment Asuman hanım iyidir.
Daha orta-alt segmentte (bütçe olarak, yetenek olarak değil) Cüneyt hoca Şahin hoca Hakan hoca iyidir.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

kelbabangida

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos 2026, 02:03:35 »
ankarada isen şahin çelikten fikir al bence sadece ekim anlamında değil tedavi konusunda da bir görüş al derim.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 14 Ağustos 2026, 10:51:46 »
Dediğin platform tamamen çöplük. Eğer bu ilacı araştırmak istiyorsan benim yapığım gibi pubmed.com'a girip finasteride ile ilgili yüzlerce makale var onları oku. Bilimsel olarak bulabileceğin en üst düzey kaynak. Ben buradaki ve dediğin platformdaki yorumları okuduğum için 8 ay geciktim boş yere. Finasteride öyle bir ilaç ki yan etki olarak söylenen şeyler (libido düşmesi, erektil disfonksiyon, depresyon, ankisiyete) ilaç mı yaptı yoksa psikolojik mi ayırmak çok zor.

Literatür yan etki ihtimalini placebo'ya göre (ilacı aldığını sanan ama şeker hapı alanlar) %2 fazla bulmuş. İnternete bakarsan yan etki oranı %50. Yani 100 kişide max 4 kişi yan etki görmesi gerekirken 50 kişi gördüm diyor bunların 46'sı psikolojik demek.

Saç ekimi altta yatan sebebe önlem alınmadıkça ve stabilize edilmedikçe yapılmamalıdır.

Eğer bir yerimde kesin sorun çıkacak diyerek başlarsan o sorun çıkar. Ben sana başla ya da başlama diyemem. Saç restorasyonu işine gireceksen bu bir evlilik gibidir ömür boyu uğraşman gerekir ve elimizdeki en güçlü silah da DHT blockerlardır.

Bütçe sorunun yoksa ASMED, Bekir hoca'yı beğeniyorum. HLC iyidir (bu forumda eskiden konuları var ama malum fiyatlar artınca artık yok)

Daha orta-alt segmentte (bütçe olarak, yetenek olarak değil) Cüneyt hoca Şahin hoca Hakan hoca iyidir.

Orta alt segment olarak Dr.Hakan Clinic ve Cüneyt Hocayı görüyorsan boşa vakit geçirmiş sin forumda.

2 si de birbirinden yetenekli saç ekimciler orta üst sınıf kategorisinde
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2026, 11:07:11 »
Parantezi okudun mu
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2026, 14:14:07 »
Parantezi okudun mu

Parantezi ben anlarım ama yeni üyeler anlayamaz.2 si de yetenekli saç ekimci orta alt segment ne :D
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Moscow555

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2026, 14:29:22 »
ankarada isen şahin çelikten fikir al bence sadece ekim anlamında değil tedavi konusunda da bir görüş al derim.

Teşekkür ederim, bugün kendisine uğrayıp fikir alacağım

Moscow555

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2026, 14:32:38 »

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Siz kullandığınız süreç boyunca yan etki yaşadınız mı? Eğer yaşadıysanız zaman ile geçen bir yan etkimiydi yoksa hala devam ediyor mu? Mesela libido düşüklüğünü kabul edip yaşayanlar var.

Fotoğraflarıma bakarsanız yorumunuz ne olur? İleri seviye mi, yoksa orta mı yaşadığım saç dökülmesi?

Başka tavsiyeleriniz neler olur?

Moscow555

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2026, 14:35:13 »
Ön bölgenin net resmini koyabilirmisiniz mümkünse saçları havaya kaldırın geriye doğru tütün ki net olarak belli olsun ama gördüğüm kadarıyla önler biraz geriye gitmiş tepede hafif seyrelme var benim saç dökülme tipine benziyor yani ekim + finasteride belli bir süre şeklinde bir tedavi uygulanyabilirsiniz

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ekim gelecekte bir kaç planım ile çakıştığından şimdi mi yapmalıyım emin değilim ama finasteride başlamayı düşünüyorum, cesaretimi toplayıp. Yan etkilerini okuduğum için bir kaç aydır başlamadım. Bir kaç fotoğraf ekliyorum.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 15 Ağustos 2026, 00:51:52 »
Başkan evli misin ? Finasterid adlı maddenin cinsel ilişkide karşı cinse nasıl yan etkileri olduğunu biliyormusun ? Yan etkileri ağır olan bir ilaca başlamadan önce doktora danış ilacı broşürü ile götür yan etkilerini doktor bir görsün.
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram