Merhaba arkadaşlar,
Kısaca kendimden ve saç ekimi sürecimden bahsetmek istiyorum. 34 yaşındayım ve Almanya’da yaşıyorum. Yaklaşık 2 yıldır bu forumu düzenli olarak takip ediyorum. Klinik seçmeden önce burada birçok sonucu inceledim, yorumları okudum ve mümkün olduğunca araştırma yaptım.
Uzun araştırmalarım sonucunda Büşra’yı tercih ettim.
Bunun en önemli nedenlerinden biri, burada kendisi hakkında çok sayıda olumlu yorum ve sonuç görmemdi. Ayrıca operasyonu doktorun bizzat kendisinin yapması benim için önemliydi. Büyük kliniklerde bazen operasyonun hangi ekip veya asistan tarafından yapılacağını önceden tam olarak bilemiyorsunuz. Ben ise operasyonumu kimin yapacağını net olarak bilmek istedim.
Bir diğer önemli konu ise sonuçları değerlendirirken Finasterid ve Minoxidil kullanımıydı. Dr. Büşra’nın birçok hastasında bu ilaçların kullanılmadığını gördüm. Bu benim için sonuçları daha iyi değerlendirebilmek açısından önemliydi. Çünkü Finasterid ve Minoxidil tek başına bile mevcut saçlarda ciddi bir iyileşme sağlayabiliyor. Bu nedenle bu ilaçları kullanan bir kişinin öncesi-sonrası fotoğraflarında, iyileşmenin ne kadarının saç ekiminden ne kadarının ilaçlardan kaynaklandığını anlamak benim için zor oluyor.
### Operasyon
20 Şubat 2026 tarihinde Türkiye’ye geldim.
21 Şubat 2026 tarihinde operasyonum gerçekleşti.
Toplam yaklaşık 4.500 greft ekildi.
Operasyon yaklaşık 10–11 saat sürdü. Lokal anestezi uygulandı ve operasyon boyunca uyanıktım. Sürenin uzun olması doğal olarak biraz yorucuydu.
Operasyondan sonra gerekli losyon ve bakım ürünlerini aldım. Ayrıca herhangi bir komplikasyon olması durumunda doğrudan doktora gidebilmek için Türkiye’de 14 gün daha kaldım. Bu konuda riske girmek istemediğim için hemen Almanya’ya dönmek yerine kendime biraz zaman ayırdım.
### Operasyon sonrası yaptıklarım
İlk yaklaşık 3 ay boyunca, 3 haftada bir PRP tedavisi yaptırdım.
Daha sonrasında PRP ile birlikte mezoterapi uygulamalarına başladım. Şu ana kadar yaklaşık 5 seansda mezoterapi yaptırdım. Yani toplam 8 seans
Bunun dışında düzenli olarak:
- Yüksek doz Biotin
- Saw Palmetto
- Omega-3
- Magnezyum
- Yüksek proteinli beslenme
konularına dikkat ettim.
Alkol ve sigara kullanmıyorum.
Genel olarak sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzım var ve düzenli spor yapıyorum. Ancak saç ekiminden sonraki ilk 3 ay spora tamamen ara verdim.
Şimdi sürecimi ve gelişimi burada paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki dönemde fotoğrafları da ekleyerek gelişimi güncellemeyi düşünüyorum.
Yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi merak ediyorum.