İnsanlara yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum ama bazen işe yaramıyor diye üzülüyorum.
"Max yaparız" ve "ileriki yıllara göre ayarlayıp" komedi ya.
Ortalama bir insanın hayatı boyunca sahip olduğu SAÇ donör grefti sayısı 6.000-8.000'dir. NW7 ve retrograde olması durumunda çok daha aşağılara düşer.
Ellerinde kristal bir küre yoksa ileriki yılları nasıl ayarlayacaklar? NW6-7'ye gidersen ve hatta donör alanın dahi incelirse ne yapacaklar ellerinde bizim bilmediğimiz bir teknoloji mi var?
Maksimum neden? Sınırlı sayıda bir kaynağı neden maksimum kullanıyorsunuz diye düşünmek gerekmez mi?
Çok basit bir mantık yürüt kardeşim. Oran orantı. 24 yaşında kadar bu kadar saçın döküldü. 34, 44, 54 nasıl olur sence? Hiç düşündün mü? Diyorsun ben önümdeki 2-3 seneyi atlatayı, gerisi mevlam kayıra inan öyle değil. 30 yaşına geldiğinde kafanda sadece ekim saçları kaldığında ve kalan tüm saçların döküldüğünde ve ekim yaptıracak donör alanın dahi kalmadığında keşke yapmasaydım diyeceksin.
24 yaşındasın canın yanıyor bu saçlarla anlıyorum keşke saç ekimi bir rinoplasti bir jinekomasti ameliyatı gibi yaptırıp bitsin defter kapansın tarzı bir şey olsa.
Şuan önlere saç ektireceksin ne olacak söyleyeyim 1 yılın sonunda o saçlar çıktığında verteks'in açılacak full saçının keyfini bile süremeyeceksin.
2-3 kez aynı konu açıyorsun farklı bir yanıt almayı umut ediyorsun ama medikal tedavi almadan başarı şansın yok. Yazmayacaktım normalde ama belki kurtarırım bir kişinin geleceğini diye uğraşıyorum.
Hocam biliyorum bende aylarca yapay zekayla konuştum aylarca forumda gezdim 3 sene boyunca devam etti bu.
Ama sonuç bu “bekle” peki nereye kadar?
Özgüvensiz sokağa çıkamayana kadar mı? Herkes “ne olmuş bu saçlara ya diyip” yada bir kızla bulup direk gözleri saçına kayıp utanar sorduğunda mı?
Hocam benim yaşımda bazı arkadaşlara öneriler vermişsiniz ekim yerinde ama bana ektirme diyorsunuz o arkadaşlarda benim seviyemde. Ben saç ektirip “saldım çayıra Mevlam kayıra” demiyeceğim ki. Xpecia, aminexil, Ketonozol ve doğal dht önleyici içerikler zaten kullanıcam.
Emin olum bende bekledim 3 sene ama yok saç aynı duşta çekiyorum 4 5 tel anca geliyor önden çektiğim halden yada sıkarak çalkalıyorum kafamı yine aynı. Elimi atımda avuç gibi gelmiyor yani. Ama dediğim gibi işin birde psikolojik yönünü düşünün. Özgüvenim kalmadı artık bu daha mı iyi?