Herkese merhaba,
Benim saç ekimimden bir süre geçti. Saç ekim kararı, ekim işlemi ve ekim sonrası ile beraber zor bir süreç. Bu süreçte ben bu sayfadan yararlandım, bende olabildiğince başkalarının yararlanmasını sağlayabilirsem ne mutlu bana. İnstagramdaki öncesi ve sonrasına inanmıyorum, burada kendi süreçlerimiz bizlere daha sağlıklı destek olacaktır.
Saç ekim öncesi eşimle beraber internetten duyduğumuz, eş dost önerisi ile toplamda 4 saç ekim merkezi gezdik. Saç ekim sonucunu tabi 6 ay sonra göreceğiz, onu daha bilemem ama daha kurumsal gözüken Dr. Serkan Aygın klinik geldi. Diğerlerine göre fiyat olarak daha pahalıydı. Ama sürecin zor olmasından dolayı insan o farka bakmıyor:( Bu arada diğer gittiklerim ekim merkezlerinden birinde arkadaşım yine iyi sonuç almıştı.
Bu arada Dr. Serkan Aygın'ı sadece ilk randevu da Olcayto bey ile beraber saç çizgisini belirlerken gördük, sonrasında bir daha görmedik. Ama gördüğüm neredeyse her gün 10 kişi saç ekim yapıyor. Herkesin saç ekim sürecini yürütemek zaten imkansız, bu iş biraz sistemi kurma işi ve bencede sistemi kurmuşlar.
Sürekli kontak olduğunuz biri var. Ekim öncesi müşteri ilişkilerinden Sinem hanım ile iletişimdeydik, ekim sonrası da Damla hanım ile iletişim halindeyiz. Her konuda ne zaman soru sorarsanız WhatsApp üzerinden dönüyorlar ve tavırları da olumlu.
Konuyu çok uzatmadan ekim detayına gireyim, sizlerin soruları olursa yazarsınız ve cevaplarım.
Donör bölgesinden alınan greft sayısı toplamda 5900 adet oldu. Bunun 850 adedi sakaldan alındı. Saç ekimi 10 Temmuz tarihinde neredeyse 10 saat sürdü. 1 gün sonra 11 Temmuz tarihinde pansuman için tekrar ekim merkezine gittik. İlk yıkamayı siz de yapabilirsiniz dedi fakat tabi insan kendine güvenemiyor.(Videolar gönderiyorlar) 13 Temmuz Pazartesi ilk yıkama için tekrar gittik. Sonrasında ilk kabuk sökme işlemi 16. gün yapıldı.
Sadece burada kafam karıştı. Tüm ekim merkezleri 10. gün kabuk sökme işlemini yapıyor, fakat burası 16. gün yaptı. Bir bildikleri vardır diye düşünüyorum:)