Dostum merhaba,
Bence bu seviyedeki bir bütçede karar verirken fiyatı tek başına kriter olarak değerlendirmemek gerekiyor. Özellikle saç ekiminde asıl önemli olan; mevcut donör kapasitesinin doğru analiz edilmesi, ihtiyaç duyulan greft sayısının gerçekçi belirlenmesi, ön saç çizgisinin yüz yapısına uygun planlanması ve mevcut saçların gelecekteki dökülme ihtimalinin hesaba katılması.
80–90 bin TL gibi bir bütçe söz konusuysa, birkaç merkezden sadece fiyat değil; kaç greft önerdikleri, ekimin kim tarafından ve hangi aşamalarda yapıldığı, kanal açma ve greft yerleştirme süreçlerinin nasıl yürütüldüğü ve operasyon sonrası takiplerinin ne şekilde olduğu konusunda detaylı bilgi almak daha sağlıklı olur. Özellikle vertex bölgesi de işin içindeyse mevcut donör rezervini tek seansta tüketmemek çok önemli. İlk ekimde kısa vadede yoğun bir görüntü elde etmek yerine, ileride oluşabilecek kayıpları da düşünerek donörü kontrollü kullanmak uzun vadede çok daha doğru bir yaklaşım.
Kısacası ben olsam sadece “şu merkez şu kadar, bu doktor bu kadar” şeklinde değerlendirme yapmazdım. Aynı greft sayısı ve aynı cerrahi plan üzerinden birkaç yerden görüş alıp, işlemin tıbbi sorumluluğunu kimin üstlendiğine ve operasyonun gerçekten kim tarafından yapıldığına bakarak karar verirdim. Fiyat farkının neye karşılık geldiği netleştiğinde zaten seçim yapmak çok daha kolay oluyor.