Dostum merhaba,
Açık konuşmak gerekirse bu paylaşım bana da pek doğal gelmedi. Sonuç üzerinden teknik bir değerlendirme yapmaktan ziyade, paylaşımın hazırlanış şekli dikkat çekiyor. Özellikle yeni açılmış bir hesapla gelip ilk mesajda doğrudan doktor/klinik ismi, operasyon tarihi, greft sayısı ve oldukça düzenli bir tanıtım formatında bilgi verilmesi forum kullanıcısı olarak ister istemez şüphelenmesine neden oluyor. Kimseye “kesin sahte” demek doğru olmaz; fakat gerçek bir kullanıcı deneyimi ile reklam amaçlı hazırlanmış içerik arasında bazı bariz farklar vardır. Burada da doğal bir süreç paylaşımından çok, belirli bir kliniği öne çıkaran bir içerik izlenimi oluşmuş.
Gerçekten kendi operasyon deneyimin ise bunu kanıtlamanın en basit yolu, operasyon öncesi fotoğraflarını, ekim günü çekilmiş doğal görüntüleri ve farklı aylardaki güncellemeleri aynı hesap üzerinden paylaşmak. Böylece insanlar sonucu kendileri değerlendirir.
Forumun amacı zaten klinik reklamı yapmak değil, gerçek hasta deneyimlerini birbirleriyle paylaşmak. O yüzden biraz daha şeffaf olmakta fayda var.