Finasterid'i yanlış biliyorsunuz çünkü. Arkadaşlar, bu ilaç bir "saç uzatma, saç çıkartma, saç kalınlaştırma, saç gürleştirme" ilacı değil. Bu ilacın tek bir amacı var; o da dökülmenizi stabilize etmenizi sağlamak. Yani örnek veriyorum: 25 yaşındaki bir kişinin agresif dökülme sonucu 28 yaşına kadar çok şiddetli açıklıklar olduğunu farz edelim. Finasterid kullansaydı 28'ine kadar aynı 25 yaşındaki halinde olduğu gibi kalabilirdi.
Tabii bu kesin bir şey değildir; ilacın kişiden kişiye, dökülme tipinden yaş farkına kadar birçok etkeni var.
Şimdi sorabilirsiniz: "E, o zaman neden bazı kişilerde saçları kalınlaştırıp gürleştiriyor, hatta yeni saçlar çıkartıyor?" Cevabı basit: Çünkü o kişinin bünyesi bu ilacı en verimli şekilde kullanıyor, yani bir insanın o ilaçtan alabileceği verimin en doruk noktasına ulaşıyor. Mesela diffuse thinning tipi dökülmesi olan insanların Finasterid tedavisi, diğer dökülme türlerine göre çok daha avantajlı.
Bugün foruma birisi gelse ne kullanayım diye sorsa ona Finasterid'i önermekten başka şansımız yok çünkü başka bir tedavisi yok!!! Ne minoksidil ve PRP ne de Mezoterapi tek başına işe yarayan tedaviler değil.
Bugün Finasterid'ten ve Dutasterid'ten sonuç alamadıysanız bu ilacın kötülüğünden, zayıflığından değil sizin vücudunuz bu ilacı verimli kullanamadığından kaynaklanıyor eğer bu ilaç işe yaramayan bir ilaç olsaydı %85'in üzerinde başarı sağlayabilir miydi? Evet eğer işe yaramadıysa şanssız birisiniz yapacak bir şey yok çünkü genetik denen olay herkese adil davranmıyor eğer bu ilaçlardan da fayda göremediyseniz yine son olarak ekim tedavisi var bu da şanssız olan kesime son bir şans daha tanıyor.
alper kardeşim ben 34 yaşındayım sen 24 yaşındasın yaşına göre benden çok bu konularda araştırmış bilgi sahibi olmuş bir kardeşimizsin , bu forumdaki bu konularda bilgili insanlardan birisin ben de çokça sana danışırım bu yüzden.
ben de tepe ve üstle sınırlı olmak üzere diffuse tarzda bir dökülme var fotoğraflar da ortada zaten. dökülmem 32 de başladı ve hala saçlarım dışardan gür görünüyor. dökülmem ve açıklığım minimumdu.
hem dökülme yaşımın başlangıcı hem de dökülmemin agresif olmaması bende genetiğimin finasteride olumlu sonuç vereceğini düşündürdü.
1.5 ay topikal fin, son 2.5 ay 1 mg propecia kullandığım süreçte 2 yıldır oluşmayan açıklığım oluştu dökülmem arttı , geçici shedding midir bilemiyorum inşallah öyledir. yani saç çıkarmasını , kalınlaştırmasını beklemedim. dökülmeyi durdurmasını da beklemedim.dökülme hızını azaltmasını bile başarı sayardım heyhat!
dökülme öncesi tepemde 1000 adet saç olsun 1-2 yılda dökülen 250 adet olsun. ilaca başladığımda 750 adet saçım vardı tepede ,ancak 2.5 ayda 1-2 yılda dökülen kadar saçım gitti dökülen bölgelerde 250 adet daha gitti , diyorum.
-buna da herkes diyecek ki agresif zamana denk gelmiştir fin kullanmasaydın tamamı gidecekti belkide. ya hu sadece ben değilim
ki nedense tam fin kullanınca agresifleşme dönemine denk geliyor çoğu kişide.
- bu ilaç böyle bir bu ilaca olumlu yanıt verme ihtimali yüksek saç öyküsü olan kişide vücut değerlendiremedi diye işe yaramıyor, diğerinde agresif zamana denk geldiği için yaramıyor , biri diyor hiç dökülmeyi azaltmadı ona agresif zamana denk gelmiştir azaltmıştır ama öncekinden fazla döküldüğü için anlamadın deniyor , çok çok düşük bir yüzdelik kesimde işe yarıyor bu ilaç.
işe yarayacak deseler yan etkiyi göze alır 2 mg bile kullanırım ama yok.